Met de resten van vis zoals koppen, graten en vel kun je zelf heerlijke visbouillon maken en dat is makkelijker dan je denkt. Je bent er namelijk zo mee klaar, omdat visbouillon maar 30 minuten mag trekken, anders krijgt het een bijsmaak die niet prettig is.
Als ik een hele vis heb bereid, maak ik daarom vaak snel nog even wat bouillon die ik dan kan invriezen. Je kunt ook aan je visboer vragen of hij wat afsnijdsels voor je heeft. Die krijg je vaak gewoon mee, omdat ze anders toch worden weggegooid. Mits ze er zelf geen bouillon of soep van maken natuurlijk.
Gebruik altijd resten van witvis, want vettere vissen zoals zalm geven ook een vettige bouillon en dat is niet wat je wilt. Garnalenkoppen zijn trouwens ook fantastisch voor het maken van visbouillon.
Zelf visbouillon gemaakt. Korianderzaad had ik niet in huis dus kwam er niet in. Evengoed heerlijk. Amarant erin gekookt en quinoa. Het was om te smullen. De vissnijdsels kreeg ik inderdaad gratis mee. Bedankt voor het goede recept! Aanbevolen!
Ik dacht eraan om een ouderwetse ossestaartbouillon met bijvoorbeeld een scheutje Madeira of Jerez…..
Ook lekker 🙂
Kan dit ook geweckt worden ? En de fondversie ook ?
Denk het wel, maar heb het zelf nooit gedaan