10x eieren versieren met kinderen

Eieren versieren en verstoppen, er zijn vele verhalen bekend over het ontstaan. In de oude Germaanse wereld stonden eieren al als teken voor vruchtbaarheid, de Egyptenaren legden ze in de graven en Chinezen verven hun eieren ook al eeuwenlang in de mooiste kleuren. Eieren staan algemeen voor vruchtbaarheid en het …

Eieren versieren en verstoppen, er zijn vele verhalen bekend over het ontstaan. In de oude Germaanse wereld stonden eieren al als teken voor vruchtbaarheid, de Egyptenaren legden ze in de graven en Chinezen verven hun eieren ook al eeuwenlang in de mooiste kleuren. Eieren staan algemeen voor vruchtbaarheid en het begin van de lente. En dan is er de paashaas met zijn mandje op de rug, hoe is hij opeens in het verhaal gekomen? Eieren werden vroeger in de grond gestopt om deze vruchtbaar te maken en tot op de dag van vandaag zoeken we ze nog steeds. Wie kan dat beter dan de paashaas, ik vind het een goed verhaal. Zo ook kinderen, want ieder jaar zoeken we weer massaal eieren tijdens Pasen.

Het is zo leuk om de eieren te versieren met kinderen. Ze kunnen al hun creativiteit erop loslaten en het is gezellig om samen te doen na het paasontbijt. In deze blog heb ik voor jullie de 10 leukste tips voor het versieren van eieren op een rijtje gezet. Wel een foto sturen als ze klaar zijn hè! Nog een leuk spelletje voor als jullie klaar zijn met versieren. Leg de eieren op een heuveltje naast elkaar en laat ze naar beneden rollen. Het ei wat als eerste beneden is zonder scheuren heeft gewonnen. Ik zou het doen met de Super Mario Bros. eieren, maar ja, dat ben ik 😉

1. Paasboerderij

Francesca Kookt_10x eieren versieren met kinderen_1

Maak je eigen paasboerderij van eieren. Met wat papier, lijm en een marker kom je al een heel eind. De how to vind je op de site van Easter 2014. Op de site Martha Stewart vind je nog meer dieren inspiratie.

2. Ei gezichtjes

Francesca Kookt_10x eieren versieren met kinderen_2

Een simpel idee, maar met groots effect. Een paar hardgekookte eieren, plakoogjes en een stift is alles wat je nodig hebt. Bron: Living at home.

3. Lego eieren

Francesca Kookt_10x eieren versieren met kinderen_3

Geweldig voor de echte Lego fans! Via deze link kun je de gratis printables downloaden vanaf It’s always autumn en daarna plak je ze op de hardgekookte eieren.

4. Zoete eieren

Francesca Kookt_10x eieren versieren met kinderen_4

Voor alle meisjes die dol zijn op zoet en pastelkleuren zijn deze eieren ontzettend leuk om te maken. De motiefjes die je nodig hebt, kun je downloaden op Living at home via deze link.

5. Duik eieren

Francesca Kookt_10x eieren versieren met kinderen_5

Hoe leuk zijn deze! Verzamel wat plastic doppen, rietjes en elastiekjes en zo maak je je eigen duik eitjes. Bron: Pinterest.

6. Paasei pops

Francesca Kookt_10x eieren versieren met kinderen_6

Weer eens wat anders zijn deze paasei pops. De volledige how to vind je op de site van Modern Handmade.

7. Paaskunstwerk

Francesca Kookt_10x eieren versieren met kinderen_7

Maak dit jaar een kunstwerk van je paaseieren! Kijk voor de volledige how to op de blog van Mr. Printables.

8. Super Mario Bros. eieren

Francesca Kookt_10x eieren versieren met kinderen_8

Wat hou ik toch van de site Instructables. Daar vind je een hele uitgebreide how to hoe je deze Super Mario Bros. eieren kunt maken. Best wel een project, maar ontzettend tof om te maken met wat oudere kinderen!

9. Maja de Ei

Francesca Kookt_10x eieren versieren met kinderen_9

Met wat gele en zwarte verf en crêpepapier als vleugels maak je heel makkelijk een een Maja de Ei. Bron: Pinterest.

10. Paasei truck

Francesca Kookt_10x eieren versieren met kinderen_10

Nog zo’n leuke van Mr. Printables. De template voor de paasei truck kun je downloaden op hun blog.

Bron paasei geschiedenis: Kunst en Cultuur Info

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)