12 uur zonder eten in een hokje

De zon schijnt, ik kijk naar buiten en zie de buurmeisjes spelen in mijn nieuwe wijkje. Ze schateren. Een meisje gekleed in een witte jurk met roze en paarse strepen rent met alle kracht in haar lichaam achter de bal aan. Haar bruine lokken dansen om haar hoofd. Ze is …

De zon schijnt, ik kijk naar buiten en zie de buurmeisjes spelen in mijn nieuwe wijkje. Ze schateren. Een meisje gekleed in een witte jurk met roze en paarse strepen rent met alle kracht in haar lichaam achter de bal aan. Haar bruine lokken dansen om haar hoofd. Ze is als eerste bij de bal en er verschijnen woorden op haar lippen die ik niet kan verstaan vanachter het raam. Ik gok op ‘ja, ik heb ‘m!’. Ze heeft de grootste uitdaging van vandaag weer achter de rug en schuift straks met haar broertje en zusje aan tafel voor een broodje kaas.

[perfect_quotes id=”13421″]

Duizenden kilometers verder wacht een meisje op haar grootste uitdaging van de dag. Ze heeft droge rijst en water als ontbijt gegeten en zet haar lege kommetje op de stenen vloer van de kast waar ze in woont. Er past een matras in, plassen doet ze in het gat in de grond en de gerafelde knuffel die ze met man en macht heeft vastgehouden toen ze werd meegenomen uit haar dorp, ligt op haar schoot. Als er geen streepje licht onder de dichte deur vandaan kwam, zou ze in het donker zitten. Ze is alleen met haar gedachten die ze iedere dag probeert uit te zetten. De herinneringen aan haar familie, het buitenspelen en de wolken worden langzaam verdrongen door de nachtmerries van het nu. De deur gaat open, de man met de felgekleurde tatoeages op zijn arm wenkt haar zonder te kijken. Ze trekt haar jurk recht, buigt haar hoofd en loopt naar het einde van de gang waarvan ze weet dat er tientallen mannen voor haar klaar zitten.

[perfect_quotes id=”13422″]

Schermafbeelding 2015-05-14 om 14.19.41

Vandaag een blog die niets met eten te maken heeft, maar alles met het lot van jonge meisjes waar ik iets voor kan doen door me 12 uur te laten opsluiten in een hokje van 1 bij 2 meter tijdens de Free a Girl – Lock me up week die in heel Nederland gaat plaatsvinden in de 1e week van juni.

Ik ben opgegroeid tussen de appelbomen onder de veilige vleugels van mijn moeder. Een onbezorgde jeugd die in schril contrast staat met het lot van duizenden, misschien wel tienduizenden, meisjes in Azië en ook dichterbij huis (zelfs in Nederland) die het slachtoffer zijn geworden van pooiers en mensenhandelaars. Personen, want mensen kun je ze niet noemen, die geen enkele ziel hebben en deze jonge meisjes zien als handelswaar. Ondenkbaar en onmenselijk. Noodhulporganisatie Free a Girl zet zich in om deze jonge meisjes te bevrijden en de daders te veroordelen. Zo hebben ze al ruim 3.300 meisjes weten te bevrijden en ondanks de zware herinneringen die zij de rest van hun leven moeten meedragen, hebben ze wel weer hoop voor de toekomst. Een toekomst waar Free a Girl ze ook bij helpt door te investeren in opvang, medische hulp, juridische bijstand en opleidingen. Ook steunen ze 14 partnerorganisaties in diverse landen binnen Azië, Brazilië en Nederland.

Kijk ook eens deze documentaire die diepe indruk heeft gemaakt op mij.

Donderdag 4 juni zit ik 12 uur in een hokje

Ik laat mezelf 12 uur opsluiten om aandacht te vragen voor Free a Girl en minimaal € 2.500,- binnen te halen. Waarmee ze hun belangrijke werk kunnen blijven doen. Want ondanks dat er al zoveel meisjes zijn geholpen, zijn er nog veel meer die dagelijks in een hel leven. Waar we ons niets bij kunnen voorstellen en waar hard voor gestreden moet worden.

11194476_918530528203957_470139109084317313_o

Van dinsdag 2 t/m zaterdag 6 juni zit ik samen met mijn geweldige teamleden van Team Clooney in Zoetermeer opgesloten in een hokje van 1 bij 2 meter. Iedere dag zitten er 2 of 3 andere teamleden in de hokjes. Op donderdag 4 juni van 11.00 – 23.00 uur is het mijn beurt. Ik ga die dag praten, Twitteren, Facebooken, bloggen, filmpjes maken en recepten schrijven. Alles om zoveel mogelijk aandacht te vragen en geld binnen te halen voor dit goede doel. Natuurlijk mag je langskomen als je in de buurt bent. Graag zelfs, ik ben blij met al jullie support!

Terwijl ik in het hokje zit, krijg ik alleen een kommetje rijst te eten en mag wat water drinken. Er zijn een paar toiletbezoeken mogelijk, maar verder zit ik vast. Ik heb nu het idee “dat ik dat wel even doe”, maar ik denk stiekem dat het best zwaar gaat worden. Vooral emotioneel. In de aanloop ernaartoe worden er af en toe best grapjes gemaakt. “Hey, als ze jou een hele week opsluiten dan doneer ik extra hoor!”, “Pakken ze ook je telefoon af, dan is het pas echt een uitdaging bij jou!” of mijn eigen vriend die zegt dat hij “lekker even 12 uur rust heeft.”. Dat hoort erbij, dat relativeert. Maar iedere week raken we meer doordrongen van de ernst van de zaak.

Ik ben erg trots op mijn teamleden, want de motivatie is enorm. Alles wordt uit de kast getrokken om zoveel mogelijk aandacht te krijgen en geld binnen te halen. We zijn strijders die na dit avontuur achterblijven als vrienden. Dit verbindt, meer dan we hadden gedacht.

Wil je ons ook steunen? Zo kun je helpen!

Jullie kunnen mij, ons team, Free a Girl en bovenal de jonge meisjes op de volgende manieren helpen:

– Deel deze blog onder je familieleden, vrienden, collega’s en relaties zodat meer mensen doordrongen raken van het lot van de jonge meisjes en het werk van Free a Girl.

Doneer een bedrag op mijn persoonlijke actiepagina. Vergeet daarbij niet om mijn naam te selecteren. Voor bedrijven zijn giften fiscaal aftrekbaar.

– Doneer een item of bijzondere ervaring die ik kan gebruiken voor de veiling die start vanaf maandag 25 mei. Er zijn al prachtige dingen gedoneerd, waar ik zeer dankbaar voor ben! Wat denk je bijvoorbeeld van een volledig verzorgd diner voor 2 personen bij sterrenrestaurant Niven in Rijswijk, 1 dag foodfotografie en -styling workshop van Simones Kitchen, een diner voor 2 personen bij een van de geweldige aanschuifdiners van ‘t Hof Welgelegen in Zeeland, 3 maanden bootcampen bij Healthclub Open Air, 3×2 overheerlijke maaltijden van Marley Spoon die bij je worden thuisbezorgd of je eigen 3D beeldje van 3DMij? En natuurlijk geef ik zelf ook nog iets weg. Je kunt namelijk een diner voor 4 personen winnen die ik persoonlijk bij je thuis kom bereiden!

– Op donderdag 4 juni maak ik tegen betaling recepten in mijn hokje. Ieder merk of bedrijf kan die dag een opdracht aan me geven. In mijn hokje bedenk ik de recepten en daarna maak ik ze ook nog een keer na. De recepten worden dan in word + 2 foto’s bij de bedrijven aangeleverd. Per recept vraag ik 100 euro die via mijn persoonlijke actiepagina eerst gedoneerd moet worden. Daarna ga ik gelijk aan de slag!

– Op donderdag 23 mei van 14.30 tot 17.00 uur organiseren we een High Wine in Restaurant Hoeve Kromwijk. Deze High Wine bedraagt slechts € 29,50 per persoon inclusief een glas bubbels bij ontvangst, 2 glazen wijn, 10 hapjes en koffie/thee ter afsluiting. Van deze € 29,50 doneert Hoeve Kromwijk maar liefst € 15,- aan ons team. Aanmelden voor deze High Wine kan hier!

– Kom op donderdag 4 juni bij me langs als ik in het hokje zit bij Clooney in Zoetermeer (op het Stadhuisplein). Ik ben blij met alle steun die dag en schrijf alles op in mijn live blog die ik ga bijhouden. Doneren kan op deze dag ook in de collectebus die naast mijn hokje staat.

Ieder kind heeft recht op een onbezorgde jeugd, liefde en veiligheid. Dit kunnen we niet laten gebeuren! Praat erover met elkaar, doneer en help deze jonge meisjes. Geef ze weer kans op een toekomst!

Poster a4 Free a Girl

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer