Aanrader: Vier je date night bij Wolf Atelier

Als kersverse ouders van een baby schiet de quality time samen er compleet bij in en dat hoort er gewoon bij. Maar na 9 maanden vonden we het welletjes en werd het tijd voor een date night. En als je het dan plant, moet het wel goed zijn. Hoog op …

Als kersverse ouders van een baby schiet de quality time samen er compleet bij in en dat hoort er gewoon bij. Maar na 9 maanden vonden we het welletjes en werd het tijd voor een date night. En als je het dan plant, moet het wel goed zijn. Hoog op mijn lijstje stond Wolf Atelier in Amsterdam voor deze avond en ik vond het daarom extra leuk dat we werden uitgenodigd. Nadat de oppas was gearriveerd en ik in 12 minuten en 30 seconden mijn haar en make-up had gefatsoeneerd én een leuk jurkje had aangetrokken vertrokken we naar Amsterdam. Er wachtten 15 gangen op ons en daar hadden we enorm veel zin in.

Geestelijk vader Michael Wolf is de drijvende culinaire kracht achter Wolf Atelier. Hij is geboren in Oostenrijk en werkte onder andere bij Oud Sluis, Vila Joya en Restaurant Envy. Hij is van mening dat alles moet kloppen. Niet alleen op het bord, maar ook in de service, sfeer en muziek. Vier elementen waar we dus extra scherp op zullen letten deze avond, naast dat we natuurlijk alleen maar oog voor elkaar hebben. Het is nou eenmaal onze date night.

Herr Wolf zit trouwens niet stil. Een aantal maanden geleden heeft hij namelijk een tweede restaurant geopend, Prinz Wolf. Bij deze Tartaria krijg je tartaren in alle soorten en maten geserveerd en het schijnt een weergaloos succes te zijn (ik ben er zelf nog niet geweest). Ik vroeg me daarom af hoe Michael beide succesvolle restaurants op dit moment combineert. Hij vertelt me dat hij de dag vaak begint bij Prinz Wolf en daarna naar het Atelier gaat om daar het diner te draaien. Hij heeft zelfs nog vrije avonden in de week, op dinsdag en zondag. Leuk detail, op zondag kookt zijn vrouw en haar soto is zijn favoriet. Knap hoe hij dit allemaal weet te combineren.

Terug naar Wolf Atelier: bij aankomst zijn we direct onder de indruk van het pand waar het restaurant in is gevestigd. Het is een grote glazen ruimte die rust op een uit 1920 stammende industriële spoorbrug, vlakbij het Centraal Station. Eenmaal binnen aangekomen komen we in een warme sfeer terecht, die vooral door de vitrages, het ingetogen en warme interieur en kaarslicht wordt gecreëerd. De open keuken neemt een belangrijke plek in en daar heerst gestructureerde rust, ook al is het die avond volle bak.

Het bedienend personeel is fantastisch, daar heb ik geen ander woord voor. Innemend, geven goed advies en weten wanneer ze een grapje kunnen maken, maar ook wanneer je met rust wilt worden gelaten. Dat we tot op de dag van vandaag nog ons tweede bordje brood moeten krijgen vergeef ik ze dan ook gelijk. Het is het enige wat ik namelijk op hun optreden kan aanmerken.

Dan het eten, daar komen we natuurlijk voor! Het restaurant heet niet voor niets atelier, hier worden namelijk iedere dag nieuwe gerechten gecreëerd. Hun signatuurmenu bestaat dan ook 15 gerechten. Qua hoeveelheid perfect in balans en ieder gerecht is weer een feest om naar te kijken én om te proeven. Ik ben onder de inruk van de prijs die hiervoor wordt gevraagd: € 75,- voor 15 gangen is namelijk echt heel netjes. Zeker als je het beoordeelt op basis van wat je krijgt. Misschien moet je er even voor sparen, maar het is iedere euro waard.

Ik ga niet ieder gerecht van het menu omschrijven en beoordelen. Ik ben nou eenmaal geen restaurantcriticus. Wel kan ik zeggen dat het weergaloos goed was. Natuurlijk waren er uitschieters in de gerechten. Zoals de bouillon met ei en steak tartaar, de ceviche van zeebaars, het gerecht met langoustine, de lamsrack met mais van de BBQ en de wentelteefjes met vanille-ijs en karamel. Betere wentelteefjes als deze ga je nooit van je leven meer krijgen. Maar er zat geen enkel gerecht bij wat we minder vonden en dat vind ik heel knap.

We kregen ook een heel goed wijnadvies bij het menu. Het is namelijk niet te doen om een wijnarrangement hierbij te serveren, want dan rol je achterstevoren de deur uit. We dronken een fles witte Weissburgunder uit 2016 en bij de gerechten die echt een rode wijn nodig hadden kregen we een bijpassend glaasje geserveerd. Prima oplossing!

Ze hebben hier trouwens ook een mooie aperitiefkaart (tip: de Collin’s Wolf!) en over het kistje wat je aan het begin van het diner krijgt verklap ik niets. De inhoud daarvan moet je zelf maar ervaren.

Tja, wat kan ik verder nog vertellen over Wolf Atelier. Ga er gewoon heen en geniet net zo hard als wij dat hebben gedaan. Nog een tip van Michael: als er een gerecht met langoustines op de kaart staat, neem die dan. En de wentelteefjes zijn altijd dik in orde. Daar waren we ook al achter, ik heb over de laatste gisteren zelfs nog gedroomd.

Kijk voor meer informatie over Wolf Atelier en om te reserveren op hun site. Het diner is aangeboden door Michael Wolf. Lees hier onze disclaimer.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)