Afvallen is heus wel lekker!

Hieronder lees je mijn allereerste blog die ik schreef voor Francesca Kookt op 9 mei 2012. Toen nog vanuit het idee dat ik wilde gaan afvallen en daarvoor koolhydraatarm ging koken. Dat is inmiddels allang niet meer zo, maar het is wel leuk om te lezen hoe ik destijds in …

Hieronder lees je mijn allereerste blog die ik schreef voor Francesca Kookt op 9 mei 2012. Toen nog vanuit het idee dat ik wilde gaan afvallen en daarvoor koolhydraatarm ging koken. Dat is inmiddels allang niet meer zo, maar het is wel leuk om te lezen hoe ik destijds in het leven stond. En een eerste blog die je ooit hebt geschreven mag je natuurlijk nooit verwijderen!

Ik hou van koken. Van lekker eten. Met een goed glas wijn. Het liefste iedere dag. Maar ja, dat is niet goed voor je lijn en dat in combinatie met een +25 kilo zwangerschap van een jaar geleden werd het toch eens tijd om daar iets aan te doen. Aan dat gewicht dan, niet aan het lekkere eten. Want laten we voorop stellen, ik hou niet van diëten. Sterker nog, ik haat het. Want diëten staat voor mij synoniem aan niet lekker eten. En dat kan nooit de bedoeling zijn.

Zo’n 6 weken geleden besloot ik dat ik daar een oplossing voor moest gaan vinden. Ik begreep dat daar wel wat dingen voor nodig waren die iedere dieet-beoefenaar moet gaan doen. Zoals sporten (check: 3x in de week hardlopen), geen suiker en taartjes wanneer ik daar zin in heb en het belangrijkste: wijzigen van mijn eetpatroon. Want daar was wel iets mis mee. Ik durf te bekennen dat in ons gezin het geen onbekend fenomeen was dat we soms twee keer op een avond gingen avondeten. Een keer rond 19.30 uur en mocht je toevallig nog trek hebben rond 22.00 uur dan maakten we gewoon nog iets klaar. Het is me nu wel duidelijk dat je die 2e ronde net zo goed gelijk op je dijen kan plakken. Want dat is het enige waar dat goed voor is.

Maar goed. De uitdaging van het jaar, hoe wijzig ik ons eetpatroon? Ik spreek trouwens over ons, omdat ik niet de enige ben die aan dit experiment mee doet. Mijn Mr. en ik hebben samen een missie. En dat maakt het ‘lekker, maar gezond leven’ een stuk makkelijker.

En we zijn eruit! We hebben flink geschrapt in de koolhydraten (nee, ik heb geen boek van Atkins gelezen), de voorraad chocola, snoep en chocola is het huis uit gekieperd, we hebben een oneindige voorraad flesjes water in huis en het meest belangrijke van allemaal: ik kook eerlijk, puur en met veel liefde. Het eten is één groot feest geworden en we vallen als een dolle af. Inmiddels ben ik ruim 5 kilo kwijt en ik heb er lol in. We eten iedere dag heerlijk (tenminste als ik mijn Mr. mag geloven) en ik voel aan alle kanten verbeteringen. Mijn huid glanst weer, ik heb iedere week meer energie en ik voel mezelf gezonder. Zonder dat ik mezelf in een dieetregime heb gestopt waar ik helemaal niet in wil zitten.

Nou vraag je je misschien af “waarom is ze deze blog begonnen?”. Heel simpel. Het viel me op dat op internet weinig sites zijn waar je een goed overzicht van koolhydraatarme recepten kunt vinden. En al zeker geen recepten en foto’s waar je trek in krijgt. Daarom ben ik zelf gaan experimenteren. Met gerechten voor ieder moment van de dag; van quick ontbijt, take-away lunch tot tasty dinner. Want overdag is het meestal chaotisch met kinderen, werken en huishouden dus dan wil je niet lang in de keuken staan. ‘s Avonds heb je vaak wat meer tijd en wil je genieten van je eten.

De recepten die ik heb verzameld, getweakt of zelf heb ontwikkeld komen allemaal op deze site. Neem ervan over wat je lekker vindt, geef me feedback als je een goede tip hebt en hopelijk laat het je inspireren om op een makkelijke en lekkere manier ook een gezondere eetstijl te krijgen. Enjoy!

Foto: Wendy van Bree Fotografie

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)