Alles wat je wilt weten over de Eetkalender 2020

Twee weken geleden was het dan zover, op 1 oktober kwam mijn Eetkalender 2020 uit! De vijfde, extra dikke jubileumeditie die nu naast doordeweekse maaltijden ook weekendrecepten bevat. Ik ben zo trots op deze editie! Vandaag vertel ik jullie meer over de inhoud en deel foto’s van de perslancering die …

Twee weken geleden was het dan zover, op 1 oktober kwam mijn Eetkalender 2020 uit! De vijfde, extra dikke jubileumeditie die nu naast doordeweekse maaltijden ook weekendrecepten bevat. Ik ben zo trots op deze editie! Vandaag vertel ik jullie meer over de inhoud en deel foto’s van de perslancering die we hebben georganiseerd. Dat was een geweldig ontbijtfeest met veel lieve mensen en, hoe kan het ook anders, heel veel lekker eten :-).

Inhoud van de Eetkalender 2020

Zoals gezegd is de Eetkalender dit jaar rijker gevuld dan ooit, in de kalender van 141 pagina’s vind je:

  • Meer dan 250 verschillende recepten voor doordeweeks en in het weekend. Allemaal voorzien van een foto, heldere receptbeschrijvingen en kooktips van mij. De helft van de recepten is vegetarisch en de rest is verdeeld tussen gevogelte, vis en vlees. Extra leuk: dit jaar zit er ook een compleet kerstmenu in de kalender!
  • Op de maandpagina’s vind je een overzicht van de gerechten en seizoensproducten (groente, fruit en vis) van die maand. Daarnaast is er ruimte waar kinderen hun top 3 van de gerechten van de maand kunnen invullen. Zo betrek je ook de kids meer bij de dagelijkse maaltijd, door ze (mee) te laten kiezen, proeven en beoordelen.
  • Totaal 53 verschillende, gebalanceerde weekmenu’s. Met recepten voor maandag t/m donderdag en op vrijdag is het Kliekjesdag waarbij ik 4 gerechttips geef voor de ingrediënten die je wellicht over hebt. Voor het weekend krijg je ook een gerechttip.

 

  • Op de weekpagina’s is per dag voldoende ruimte om de afspraken voor de gezinsleden op te schrijven. De belangrijkste feest- en bijzondere dagen zijn in de weekplanners opgenomen.
  • Iedere week kun je een QR code scannen met de camera van je telefoon. Die leidt je naar een online pagina waar je per recept de boodschappenlijstjes kunt kopiëren om vervolgens te plakken in je notities van je smartphone of in word. Zo kun je makkelijk je gecombineerde boodschappenlijstje maken. De tips voor de Kliekjesdagen zijn hier ook in opgenomen.
  • Achterin de kalender vind je praktische tips om minder voedsel te verspillen en tips hoe je kunt koken met kliekjes. Ook vind je daar een overzicht van groente, fruit en vis wat het hele jaar door verkrijgbaar is. En natuurlijk de uitgebreide receptenindex, zodat je makkelijk je favoriete recepten weer kunt terugvinden.

 

Kortom, een bomvolle kalender waar je het hele jaar plezier aan gaat beleven! Hang ‘m in je keuken, laat je inspireren en eet veel gevarieerder met minder ‘kookstress’. Want hoe fijn is het als je niet meer iedere dag de vraag “Wat eten we vandaag?” hoeft te stellen?

 De perslancering van de Eetkalender 2020

Op woensdag 2 oktober was de geweldige perslancering van de Eetkalender 2020 bij Proeflokaal Mimi in Voorschoten. Ik had geen mooiere locatie kunnen wensen voor mijn ontbijtfeestje! Het ontbijt werd geserveerd door Mimi en ik had verschillende gerechten uit mijn kalender gemaakt als brunchhapjes. Van quiche tot taart en van croissantpudding tot broodjes kip kerrie (uiteraard!). Ik kan er heel veel over gaan vertellen, maar ik laat het gewoon zien. Is veel leuker 🙂

Met zoveel bloggers in de zaal werden er flink wat foto’s gemaakt! Op rechts: Lekker eten met Linda.
Simone’s Kitchen keurt het buffet. Maar de grootste criticus op rechts is natuurlijk ons jongste zoontje Zayne. Die houdt het allemaal goed in de gaten.
De sfeer was zo gezellig! Iedereen was lekker aan het eten en bijkletsen met elkaar. Zoals Deb’s Bakery & Kitchen op links. Mijn moeder was er ook, aan haar reikte ik het eerste exemplaar van de kalender uit.
Brenda Kookt en Koken met Karin waren er ook en op rechts zie je nog een van de laatste broodjes kip kerrie. Die waren binnen no-time op!
Ik vertelde over 5 jaar Eetkalenders. Wat een avontuur, wat een werk, het is een prachtige periode geweest.
Wat luisteren ze goed naar me, hè!
Onze oudste zoon Jessey vond het een mooi feestje! En voordat iedereen weg ging, mochten ze nog een doggy bag vullen voor thuis.

Met grote dank aan de ruim 30 aanwezigen, Proeflokaal Mimi (voor de prachtige locatie en het ontbijt), Happy Life (mijn PR bureau), Eefs Food, DeedyLicious (mijn steun en toeverlaat in 5 jaar Eetkalenders maken), Bo Blitz (voor deze foto’s en het projectmanagement van de EK 2020), Chantal Stols (voor mijn jurk) en een aantal vrienden die er met z’n allen voor gezorgd hebben dat dit een onvergetelijke ervaring werd!

Dat was ‘m dan, alle informatie die ik kon bedenken over de Eetkalender 2020 bij elkaar in één blog!

Fotografie Francesca: DeedyLicious, Fotografie perslancering: Bo Blitz

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)