Back to school met fruit summer rolls

In het midden van Nederland zijn de schoolvakanties vanaf vandaag weer voorbij. De overige delen van Nederland hebben nog eventjes, maar ook daar is het einde van de vakantie in zicht. Tijd voor wat inspiratie voor in de broodtrommel.

Nu is een stuk fruit meegeven natuurlijk eenvoudig en prima, maar misschien niet altijd effectief. Deze fruit summer rolls maken het een stuk spannender en leuker voor de kids om dat fruit als lekker tussendoortje op te smikkelen. Ze zijn super makkelijk om te maken en je kunt ze vullen met fruit naar keuze. Het ziet er ook nog eens gezellig en kleurrijk uit, ideaal voor een goede start van het nieuwe schooljaar!

Overigens smaken ze ook buiten de broodtrommel heerlijk. Als tussendoortje in plaats van een gewoon stuk fruit is dit zowel thuis als op de werkvloer een echte aanrader.

Wat je nodig hebt voor 2 springrolls:

3-4 soorten fruit naar keuze (de combinatie van wat harder en zacht fruit is het lekkerst, bijvoorbeeld: 2 aardbeien, 1 kiwi, halve appel, halve mango)
citroen (wanneer je gebruik maakt van appel of banaan)
optioneel munt
2 rijstvellen (bij de meeste supermarkten verkrijgbaar, sowieso bij de AH of de toko)

fruit_summer_rolls_2

Wat je gaat doen:

Bereidingstijd: 20 min

1. Snijd allereerst het fruit zodat je vulling klaar staat. Fruit zoals aardbeien, kiwi, perzik etc. in dunne plakjes. Het hardere fruit zoals appel in langere strookjes en besprenkel met wat citroensap om verkleuring tegen te gaan, dit geldt ook voor banaan. Fruit wat veel sap bevat of kleur afgeeft zoals bramen, kun je beter heel houden. Anders zit alles onder, ik spreek uit ervaring 😉

Mijn combi’s:
– blauwe bes, munt, braam en appel
– aardbei, braam, munt, appel
– perzik, kiwi, mango, appel

2. Vul een grote kom met een laagje warm water. Haal het rijstpapier ongeveer 20 seconden door het warme water, haal het erdoor heen alsof je aan een stuur draait. Zodra het papier buigbaar is maar nog steeds een beetje stevig leg je het op een snijplank. Leg net iets onder het midden van het papier in horizontale richting zo’n drie stukjes fruit naast elkaar, bijvoorbeeld drie plakjes aardbei. Zorg dat je voldoende ruimte houdt aan de zijkant. Stapel nog 2-3 soorten fruit op elkaar of voeg eventueel wat munt blaadjes tussendoor toe.

3. Dan ga je de summer roll dicht vouwen. Maak je handen een beetje vochtig zodat je niet vast blijft plakken en ga voorzichtig te werk. Vouw de onderkant allereerst strak over het fruit heen, vouw dan de zijkanten naar binnen en rol dan voorzichtig door zodat de summer roll overal gesloten is.

4. Met het fruit dat je over houdt kun je eventueel een dipsausje maken. Dat is geen vereiste maar wel een lekker extraatje. Je pureert het fruit en voegt eventueel wat water toe om het wat te verdunnen. Wil je er echt een feestje van maken, dan kun je ook een chocolade- of karamel sausje maken.

Het nieuwe schooljaar begint al goed met deze heerlijke fruit summer rolls, experimenteer vooral met de combinaties van fruit of laat je kids zelf hun favoriet kiezen. Voor alle kids, veel plezier en succes weer dit jaar! 

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Back to school met fruit summer rolls”

 1. hi,
  Hoe Lang houd je ze vers en fris van kleur? Lijkt me erg leuk om te maken als kinderopvang-traktatie?
  Groetjes,
  Sonnie

  1. Hi Sonnie,

   Dat is een beetje afhankelijk van welk fruit je gebruikt. In de meeste gevallen kun je het zeker wel 1 tot 2 dagen bewaren, uiteraard wel in de koeling en afgedekt. En als je banaan of appel gebruikt, eerst even besprenkelen met citroensap, dan voorkom je verkleuring. Zeker leuk als traktatie!

 2. Dag Franceska, ik kwam op jouw website doordat ik op youtube info zocht over het gebruik van de Philips
  Airfryer Xl. Aan het eind van het filmpje verwijs je naar je website voor nog meer Airfryer recepten waaronder
  een appeltaart. Helaas kon ik de recepten niet vinden.
  Wel heb ik de recepten van de fruitrolls en de flammkuchen overgenomen. Vooral de fruitrolls lijken me heerlijk
  met dipsaus.

Reacties zijn gesloten.