Beeldeetverslag: restaurant tips Isola d’Elba Italie

In oktober van 2012 heb ik een weekje vertoefd op Isola d’Elba. Het prachtige mooie Italiaanse eiland aan de rand van de Toscane wat nog geen uur varen ligt van Piombino. Ik ken Elba heel goed, omdat ik er vroeger altijd met mijn ouders op vakantie ging. Ik herken de …

In oktober van 2012 heb ik een weekje vertoefd op Isola d’Elba. Het prachtige mooie Italiaanse eiland aan de rand van de Toscane wat nog geen uur varen ligt van Piombino. Ik ken Elba heel goed, omdat ik er vroeger altijd met mijn ouders op vakantie ging. Ik herken de typische bloemengeur, de kronkelweggetjes, de prachtige baaien, de gezellige barretjes. En vooral het eten. Heel veel onweerstaanbaar zalig eten. Het lijkt ook wel alsof ik er automatisch een lintworm krijg zodra ik voet aan wal zet. ‘s Ochtends begin ik met de cappuccino met brioches, met de lunch op zoek naar de meest fantastische pasta’s en visgerechten en ‘s avonds ga ik helemaal all the way. Antipasti, primi, secondi, dolce en caffè. Alsof ik in ‘food heaven’ beland ben 🙂

We hebben dit seizoen genoten van verse kastanjes waar een zalige monte bianco van werd gemaakt. Heerlijke gnocchi met porcini en prachtige stukken vlees zo van de grill. En op de laatste avond hadden we het helemaal voor elkaar. Inktvis, baby octopus en zeebaars die ‘s middags speciaal voor ons waren gevangen en ‘s avonds op ons bord lagen. Natuurlijk heb ik overal foto’s van gemaakt, om jullie een mooi beeldverslag te geven van het culinaire deel van mijn week. Buon appetito 🙂


Restaurant tips voor Isola d’Elba:
Ristorante Da Luigi – Loc. Lavacchio, Poggio (trattoria-achtig, prachtig uitzicht, goedkoop tot medium geprijsd)
Trattoria Sciamadda – Poggio (typische trattoria, vooral de pasta erg goed, goedkoop geprijsd)
Borgo al Cotone – Marciana Marina (hoge kwaliteit, prachtig uitzicht, hoog geprijsd)
Enoteca della Fortezza – Portoferraio  (prachtige locatie, goed eten, medium geprijsd)
Ristorante Publius – Poggio (hoge kwaliteit, prachtig uitzicht, hoog geprijsd)

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer