Beeldverslag: Eten in Villefranche-sur-Mer

Eind april hebben we een weekje vertoefd in het prachtige Villefranche-sur-Mer. Een prachtig dorpje op steenworp afstand van Nice. Gelegen aan een baai waar dagelijks minstens 1 cruiseboot stopt om mensen van over de hele wereld uit te laden die zich vergapen aan de schoonheid van dit stukje Côte d’Azur. …

Eind april hebben we een weekje vertoefd in het prachtige Villefranche-sur-Mer. Een prachtig dorpje op steenworp afstand van Nice. Gelegen aan een baai waar dagelijks minstens 1 cruiseboot stopt om mensen van over de hele wereld uit te laden die zich vergapen aan de schoonheid van dit stukje Côte d’Azur.

Relaxvakantie

De bedoeling van onze vakantie was om niets te doen. Alleen een beetje chillen, wandelen, spelen met ons kind en lekker eten. Want dat hadden we even nodig. En is goed gelukt. We hadden een geweldig appartement waar we flink konden chillen (en uitslapen met z’n drieën) en buiten was alles binnen handbereik om op stap te gaan. Zo gingen we met het treintje naar Nice (nog geen 10 minuten), maar ook naar Italië (45 minuten). We hadden heerlijke restaurants op loopafstand en mijn ochtendwandeling naar het bakkertje was iedere dag weer een feest. En het strand lag pal voor ons appartement, wat wil je nog meer.

Eten in Villefranche-sur-Mer en omgeving

Jullie begrijpen vast wel dat we ook goed gegeten hebben, waarschijnlijk verwachten jullie niet anders. Wat mij altijd opvalt in Nice (ben er vaker geweest) is de mix tussen de Franse en Italiaanse keuken. Veel pasta’s met verse vis en simpele, maar ontzettende smakelijke gerechten. Maar ook als je zin hebt in traditionele Franse gerechten kun je goed terecht. Zo eet je in Villefranche de beste vissoep van de regio (ze komen er zelfs voor vanuit Monaco). En ik heb op het strand een salade Niçoise gegeten die meer dan verrukkelijk was. Kijk mee naar onze eetavonturen!

Beeldverslag eten in Nice_1 Beeldverslag eten in Nice_2 Beeldverslag eten in Nice_3 Beeldverslag eten in Nice_4 Beeldverslag eten in Nice_6 Beeldverslag eten in Nice_7 Beeldverslag eten in Nice_8 Beeldverslag eten in Nice_10 Beeldverslag eten in Nice_11 Beeldverslag eten in Nice_12 Beeldverslag eten in Nice_13 Beeldverslag eten in Nice_14 Beeldverslag eten in Nice_15 Beeldverslag eten in Nice_17 Beeldverslag eten in Nice_19 Beeldverslag eten in Nice_20
Mijn favoriete adressen:
Villefranche-sur-mer – Petit beach club op het strand (strandtent met geweldige bediening en super eten)
Villefranche-sur-mer – Le Cosmo (alles klopt)
Villefranche-sur-mer – La Mere Germaine (ga erheen voor de fantastische vissoep en om te kijken)
Ventimiglia – Food markt

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)