Beeldverslag: Eten in Villefranche-sur-Mer

Eind april hebben we een weekje vertoefd in het prachtige Villefranche-sur-Mer. Een prachtig dorpje op steenworp afstand van Nice. Gelegen aan een baai waar dagelijks minstens 1 cruiseboot stopt om mensen van over de hele wereld uit te laden die zich vergapen aan de schoonheid van dit stukje Côte d’Azur.

Relaxvakantie

De bedoeling van onze vakantie was om niets te doen. Alleen een beetje chillen, wandelen, spelen met ons kind en lekker eten. Want dat hadden we even nodig. En is goed gelukt. We hadden een geweldig appartement waar we flink konden chillen (en uitslapen met z’n drieën) en buiten was alles binnen handbereik om op stap te gaan. Zo gingen we met het treintje naar Nice (nog geen 10 minuten), maar ook naar Italië (45 minuten). We hadden heerlijke restaurants op loopafstand en mijn ochtendwandeling naar het bakkertje was iedere dag weer een feest. En het strand lag pal voor ons appartement, wat wil je nog meer.

Eten in Villefranche-sur-Mer en omgeving

Jullie begrijpen vast wel dat we ook goed gegeten hebben, waarschijnlijk verwachten jullie niet anders. Wat mij altijd opvalt in Nice (ben er vaker geweest) is de mix tussen de Franse en Italiaanse keuken. Veel pasta’s met verse vis en simpele, maar ontzettende smakelijke gerechten. Maar ook als je zin hebt in traditionele Franse gerechten kun je goed terecht. Zo eet je in Villefranche de beste vissoep van de regio (ze komen er zelfs voor vanuit Monaco). En ik heb op het strand een salade Niçoise gegeten die meer dan verrukkelijk was. Kijk mee naar onze eetavonturen!

Beeldverslag eten in Nice_1 Beeldverslag eten in Nice_2 Beeldverslag eten in Nice_3 Beeldverslag eten in Nice_4 Beeldverslag eten in Nice_6 Beeldverslag eten in Nice_7 Beeldverslag eten in Nice_8 Beeldverslag eten in Nice_10 Beeldverslag eten in Nice_11 Beeldverslag eten in Nice_12 Beeldverslag eten in Nice_13 Beeldverslag eten in Nice_14 Beeldverslag eten in Nice_15 Beeldverslag eten in Nice_17 Beeldverslag eten in Nice_19 Beeldverslag eten in Nice_20
Mijn favoriete adressen:
Villefranche-sur-mer – Petit beach club op het strand (strandtent met geweldige bediening en super eten)
Villefranche-sur-mer – Le Cosmo (alles klopt)
Villefranche-sur-mer – La Mere Germaine (ga erheen voor de fantastische vissoep en om te kijken)
Ventimiglia – Food markt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Beeldverslag: Eten in Villefranche-sur-Mer”

 1. Beste Francesca,

  Wat een leuke site! Ik kom hier toevallig terecht, mijn zoekterm was “lekkerste ontbijt in Villefranche” dit
  omdat wij 8 september voor een weekje daar naar toe gaan en 9 september ben ik jarig, dus dat moet een bijzonder ontbijt worden, daarom deze vraag waar is het lekkerste ontbijt in Villefranche?
  Alvast bedankt, met vriendelijke groet,
  André Kap

  1. Hi Andre,

   Wat leuk dat je mijn site hebt gevonden en zo enthousiast bent 🙂 En goede keuze om naar Villefranche te gaan, het is geweldig daar! Wat betreft ontbijtplek moet ik je alleen schuldig blijven. Wij hadden een appartement in Villefranche en haalden daarom ‘s ochtends het ontbijt bij de bakker en aten dat op ons eigen terras op. Dat was wel het lekkerste ontbijt in Villefranche trouwens 😉 Probeer het eens langs de boulevard bij de haven, daar zitten veel leuke tentjes. Als je aan het einde een trappetje op loopt, kom je bij Le Cosmo uit. Dat was een van onze favoriete plekken. Zij waren al wel vroeg open dus wellicht kun je daar ook ontbijten. En anders even langs de bakker, die ligt op een steenworp afstand van de haven.
   Geniet ervan en alvast een hele fijne verjaardag!