Bloemkoolcurry voor de lastige momenten

Co-blogger Bo gaat een maand lang vegan leven voor de Veganuary challenge. In deze blog vertelt ze haar ervaringen na de tweede week en deelt ze het recept voor een vegan bloemkoolcurry. Ik ben op de helft! Gelukkig… Na een flinke griep en drukke periode op kantoor ben ik even …

Co-blogger Bo gaat een maand lang vegan leven voor de Veganuary challenge. In deze blog vertelt ze haar ervaringen na de tweede week en deelt ze het recept voor een vegan bloemkoolcurry.

Ik ben op de helft! Gelukkig… Na een flinke griep en drukke periode op kantoor ben ik even wat minder enthousiast. Ik eet nog steeds heel lekker hoor, maar regelmatig denk ik er aan om er de brui aan te geven.

Het is namelijk best vermoeiend om op alles te moeten letten en niks zomaar te kunnen eten.
Als je ziek bent of heel druk, wil je gewoon je comfortfood gerechten maken. Lekkere succesverhalen die je zonder nadenken op tafel tovert. Maar dat gaat dus even niet nu en elke maaltijd is een ontdekking. Hartstikke leuk. Maar niet voor elke dag. Een vegan levensstijl is zwaarder dan ik dacht.

Hoewel ik dus wel een hele lekkere bloemkoolcurry heb ontdekt. Die ik in een ruime hoeveelheid heb gemaakt en bij gebrek aan inspiratie en motivatie best vaak heb gegeten deze week. Misschien ook als ontbijt. Bloemkool is mijn nieuwe lievelingsgroente. Het is zo veelzijdig en ook nog eens goed voor je. Ik heb er nu een curry van gemaakt, maar mijn ‘barbecue buffalo wings’  komen ook snel online.

Wat heb je nodig voor 4 personen

– 3 uien
– 2 teentjes knoflook
– 1,5 bloemkool
– 3 kleine blikjes tomatenpuree (totaal 210 gram)+ 3 blikjes water
– 4 eetlepels mangochutney (verkrijgbaar bij de toko)
– 2 eetlepels kerrie of masala
– 150 gram geraspte kokos (+ extra voor serveren)
– 400 gram rijst
– 200 gram cashewnoten
– peper en zout

Bloemkoolcurry_2

Wat ga je doen

Snipper de ui, kneus de knoflook en snijd de bloemkool in roosjes. Bak de ui en knoflook glazig en voeg de tomatenpuree, bloemkool, mangochutney en kerrie toe. Even goed bakken zodat de tomatenpuree ontzuurd.. Let op! Blijven roeren, het bakt nogal aan. Na 2 tot 3 minuten giet je 3 blikjes water erbij (zelfde eenheid als de tomatenpuree). Voeg nu de kokos toe en laat 20 minuten op zacht vuur pruttelen.

Bereid nu de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Roer op het laatst de cashewnoten door de curry, breng op smaak met peper en zout en serveer warm.

Veggievariation, dank voor de inspiratie.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)