Boekweitontbijt met chocolade, haver en bessen

Ik ben verliefd. Op mijn boekweitontbijt met chocolade, haver en bessen wat ik net op heb. Wat was dat lekker! De detox waar ik nu in zit, leert me gerechten ontdekken die zo verrassend zijn. Ik ben om! Ik ga mijn smoothie ochtendritueel voortaan afwisselen met havermout- en papontbijtjes, mmm. …

Ik ben verliefd. Op mijn boekweitontbijt met chocolade, haver en bessen wat ik net op heb. Wat was dat lekker! De detox waar ik nu in zit, leert me gerechten ontdekken die zo verrassend zijn. Ik ben om! Ik ga mijn smoothie ochtendritueel voortaan afwisselen met havermout- en papontbijtjes, mmm.

Denk nou niet gelijk ‘havermout, wat zeg je nou?’, want haver is echt lekker. Niet als het op de ouderwetse manier is bereid, maar wel als je het combineert met fruit of door smoothies heen gooit. Voor dit recept heb je eigenlijk de normale havervlokken nodig, maar die had ik niet in huis. Ik had nog wel haverzemelen en ook daar is ook niets mis mee. Dit zijn de buitenste schillen van de vlokken en die zitten bomvol met vezels en koolhydraten en bevatten nauwelijks vet en weinig eiwitten. Ideaal om je een flinke portie energie te geven aan het begin van je dag.

Je maakt dit ontbijtje al de avond van tevoren en de volgende ochtend hoef je het alleen nog maar te combineren. Ideaal! En weet je dat het echt euk wakker worden is als je weet dat er iets heel lekkers op je aan het wachten is in de koelkast?

Wat je nodig hebt:
200ml soja melk
1el raw chocoladepoeder
150gr haverzemelen of -vlokken
1el chia zaad
1 rijpe banaan + extra plakjes voor de volgende ochtend
1tl vanille extract
100gr boekweit
handvol blauwe bessen of andere bessen, wat jij lekker vindt 🙂
paar gehakte pecannoten of andere noten naar wens
optioneel: raw cacao nibs

Wat je gaat doen:

De avond ervoor:
Verwarm een kopje soja melk en los hier de chocolade poeder in op. Meng het daarna met de overige melk, haver, chiazaad en vanille extract in een afsluitbare pot. Prak de banaan en meng deze er ook goed door. Zet de pot afgesloten in de koelkast tot de volgende ochtend.

Doe de boekweit in een afsluitbaar bakje en doe hier 3x de hoeveelheid water bij. Zet het bakje ook afgesloten in de koelkast tot de volgende ochtend.

‘s Ochtends:
Haal de boekweit uit de koelkast en doe het in een fijne zeef. Was zeer goed (meerdere keren) onder de kraan en laat uitlekken.

Neem een mooi groot glas of bakje en doe onderin wat plakjes banaan en bessen. Schep hier een aantal lepels op van de chocolade-haver pap uit de koelkast. Daarover gaat royaal wat boekweit. Maak je ontbijtje af met extra bessen, wat gehakte pecannoten en eventueel wat cacao nibs.

Geniet ervan!

Thanks Happy Healthy Long Life voor de inspiratie!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer