Bonen salade met gegrilde kalfskoteletten

Als je van bonen houdt dan zit je goed met dit recept. Want er gaan 5 soorten in deze smakelijke bonen salade. De subtiele smaken combineren heel goed met kalfsvlees. Wat je nodig hebt voor 4 personen: 4 kalfskoteletten (van de slager) 100gr peultjes 100gr sugar snaps 100gr doperwten (vers …

Als je van bonen houdt dan zit je goed met dit recept. Want er gaan 5 soorten in deze smakelijke bonen salade. De subtiele smaken combineren heel goed met kalfsvlees.

Wat je nodig hebt voor 4 personen:
4 kalfskoteletten (van de slager)
100gr peultjes
100gr sugar snaps
100gr doperwten (vers of uit de diepvries)
1 blik zwarte bonen (ca 200gr)
1 blik kikkererwten (ca 200gr)
1 sjalotje
2el hazelnootolie (of andere notenolie)
1el ciderazijn (of rode wijnazijn)
3 takjes verse munt
arachideolie (of olijfolie)
zeezout
zwarte peper

Wat je in ieder geval gaat doen:
Smeer de kalfskoteletten in met wat arachideolie en bestrooi ze dan met peper en zout. Laat ze even rusten buiten de koelkast.

Breng in een pan ruim water aan de kook met wat zout. Blancheer hierin (1 voor 1) de sugar snaps, peultjes en doperwten. De sugar snaps hebben wat langer (3-4 minuten) nodig dan de peultjes en doperwten (maximaal 2 minuten). Schep iedere keer de bonen eruit en spoel ze af onder koud water in een vergiet zodat ze niet verder doorgaren.

Giet de zwarte bonen en kikkererwten af en spoel deze met koud water. Snijd het sjalotje in kleine stukjes.

Neem een grote schaal waar je alle bonen in mengt, samen met het sjalotje, de hazelnootolie en ciderazijn. Breng op smaak met zout en lekker wat peper. Scheur als laatste de muntblaadjes in stukken en strooi deze over de salade.

Verwarm in de tussentijd een grillpan die je eerst licht hebt ingesmeerd met arachideolie. Als de grillpan heet is, grill je hierin de kalfskoteletten totdat ze aan de buitenkant lekker bruin zijn en van binnen nog mooi rosé. Dit heeft tussen de 8 en 10 minuten nodig. Als het te snel gaat, draai dan het vuur wat zachter.

Serveer de bonensalade samen met de gegrilde koteletten.

Wat je daarnaast ook nog kunt doen: 
Ik heb er nog wat gebakken stokbrood bij gemaakt (koekenpan, beetje boter in verwarmen, broodjes om en om kort bakken totdat ze bruin zijn aan de buitenkant), omdat mijn kindje ook mee at. En de bonen waren een groot succes bij de kleine man!

Deze salade leent zich ook perfect om mee te lunchen. Serveer de salade dan alleen met wat stokbrood.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca