Bourgondisch met kids bij Het Wapen van Raveleijn

Eten in pretparken en kinderspeelparadijzen. Het is vaak niet best. Op de een of andere manier wil het nog niet doordringen dat wij als ouders niet alleen maar patat, kroketten en snoep op het menu willen. Het hoeft heus niet allemaal mega gezond te zijn, maar wat variatie op het …

Eten in pretparken en kinderspeelparadijzen. Het is vaak niet best. Op de een of andere manier wil het nog niet doordringen dat wij als ouders niet alleen maar patat, kroketten en snoep op het menu willen. Het hoeft heus niet allemaal mega gezond te zijn, maar wat variatie op het menu zou al een forse verbetering zijn. Groot was mijn verbazing dan ook toen wij onlangs een weekendje naar de Efteling gingen. Ik was er al jaren niet geweest en benieuwd hoe het met het culinaire aanbod gesteld zou zijn. Navraag bij mijn Facebook fans leverde een flink lijstje met restaurants in en naast het park op en zo reisden we vol verwachting af naar Kaatsheuvel.

Restaurant aanbod in de Efteling

De Efteling is sinds een aantal jaren een nieuwe culinaire koers gaan varen. Ze hebben een divers aanbod aan restaurants verspreid over het park en vrijwel alle restaurants hebben een thema. Zo zijn er onder andere buffetrestaurants, Oosterse kiosken en Italiaans georiënteerde restaurants waar verse panini’s worden gemaakt. En ja, er zijn een paar restaurants waar je ook frietjes kunt eten, maar beperkt. En dat maakt het voor ouders een stuk makkelijker. Want als kinderen geen friet zien dan zullen ze er ook niet om vragen.

Francesca Kookt_Efteling_Polles Keuken

Een van onze favorieten was Polles Keuken. Een pannenkoekenrestaurant vol beleving waar pannenkoeken vers bereid worden en die heerlijk smaken. Nee, niet gezond. Maar wel leuk en lekker. En vooral dat laatste is voor mij een belangrijk criterium. In het restaurant staat centraal in het midden een gigantische attractie, een keuken die eens in de zoveel tijd begint te draaien, sputteren en kletteren. Onze peuter keek er met grote ogen naar.

Bourgondisch genieten in de Efteling

Dan de ontdekking van het park. In 2011 is de Raveleijn show geopend in de Efteling. Een groot ridderspektakel in een hoek van het park, naast Droomvlucht. Helaas was de show gesloten voor onderhoud toen wij er waren dus die hebben we niet kunnen zien. Maar het bijbehorende restaurant hebben we met enorm veel plezier wel beleefd. Bij Het Wapen van Raveleijn kun je iedere avond genieten van een bourgondisch spektakel. Je reserveert van tevoren en schuift om 18.00 uur aan een van de robuuste tafels in het restaurant vol gewelven. Je hoeft er niet te kiezen, je eet gewoon wat de pot schaft. Voor een all-in prijs van € 29,50 p/p (kinderen tot 3 gratis en van 4-12 betaal je € 16,50 p/p) krijg je een 3-gangen menu inclusief alle dranken en koffie.

Francesca Kookt_Efteling_Het wapen van raveleijn_2

We hebben van a tot z genoten hier, alles klopte! Perfecte gastvrije bediening met heel veel humor, onze gastheer was bijna een attractie, gecombineerd met goede kwaliteit eten en oprechte aandacht voor de kinderen. Terwijl wij een voorgerecht kregen met een keur aan hapjes op een stenen plaat, mocht onze peuter alvast mee naar de keuken. Mama hobbelde daar uiteraard uit nieuwsgierigheid achteraan om in de keuken te ontdekken dat daar een geweldige kindermaaltijd klaar stond voor de kids. De kok deelde aan alle kinderen een plankje uit met daarop kippenpootjes, een spies met groenten, een stukje meloen met ham en een bakje appelmoes. De kinderen mochten die vol trots naar hun tafel brengen. Daar bleef het niet bij. Zo mochten ze weer even terug om een koksmuts en potloden te halen. Want met een versierde koksmuts op mocht je namelijk nog een keer terug om een ijsje te halen. En tijdens het dessert van papa en mama werd er in de keuken een verhaaltje voorgelezen. Alle kinderen waren in extase, zoveel aandacht kregen ze.

Francesca Kookt_Efteling_Het wapen van raveleijn_3

Papa werd ook nog verrast, want hij kreeg namelijk de opdracht om ‘zelf’ even een kip te vangen buiten en die te bereiden. Natuurlijk niets van waar, maar hij werd wel met een rood geruite servet om naar de keuken gestuurd om daar ons hoofdgerecht te halen. Een braadpan met een kip en verse geroosterde groenten. Het was weer een tijd geleden dat ik zo’n lekker kippetje had gegeten. Ik kon het niet laten om te vragen waar de kippen echt vandaan kwamen. Na wat gegrap en gegrol (“ja mevrouw, die lopen hier achter gewoon in de tuin hoor”) bleek dat ze hier alleen vrije uitloop kippen voor gebruiken. Mijn eten smaakte me daarna nog beter.

Francesca Kookt_Efteling_Het wapen van raveleijn_4

Het dessert bestond uit versgebakken mini appeltaartjes met vanilleroom. Daar werden een paar mokken bij gezet voor de koffie. Een warm appeltaartje met koffie, wat wil een mens nog meer.

Rond 19.30 uur stapelden we in opdracht alle bordjes op elkaar en werd ons tafeltje leeg gehaald. We wandelden rustig door een stil, donker en sprookjesachtig park terug naar de uitgang. Met een slapende peuter op de arm met een koksmuts op. Wat een heerlijke avond.

P.S. nog wel een punt van kritiek lieve meneer Efteling, het restaurant van Bosrijk was namelijk niet zo best. Ik zou de manager en de chef van Het Wapen van Raveleijn een keer daarheen sturen, dan komt het vast helemaal goed.

Hoe is jullie ervaring met eten in pretparken en kinderspeelparadijzen? Goede tips hoor ik graag!

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer