Cake met cranberry, dadel en amarene kersen

Ik schrijf deze blogpost terwijl ik net het 2e plakje van de cake achter mijn kiezen heb. Nog lauwwarm, omdat ik niet kon wachten totdat de cake helemaal was afgekoeld. En nu al wil ik een 3e stuk en ik denk ook een 4e stuk.  De combinatie van de fris-zurige …

Ik schrijf deze blogpost terwijl ik net het 2e plakje van de cake achter mijn kiezen heb. Nog lauwwarm, omdat ik niet kon wachten totdat de cake helemaal was afgekoeld. En nu al wil ik een 3e stuk en ik denk ook een 4e stuk. 

De combinatie van de fris-zurige cranberry en de diepzoete smaak van de amarene kersen is een feestje in je mond. De cake is zo te maken en je hebt er gegarandeerd succes mee. Supertip voor de kerst!

Wat je nodig hebt:
100gr cranberry’s
100gr verse dadel (makkelijk te krijgen bij de AH)
100gr uitgelekte amarene kersen (te vinden bij de (Italiaanse) speciaalwinkel of groothandels zoals de Sligro)
1,5tl bakpoeder
30gr ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
15gr vanillesuiker
175gr bruine basterdsuiker
125gr bloem, gezeefd
100gr roggemeel, gezeefd
2 grote scharreleieren
1tl kaneelpoeder

Wat je gaat doen:
Ontpit de dadels en snijd ze in dunne reepjes. Doe de dadel en de cranberry’s samen met het bakpoeder en de boter (in blokjes) in een schaal en schenk hier 200ml gekookt water over. Even doorroeren en daarna 20min laten weken. 

Verwarm in de tussentijd de oven voor op 180gr. Halveer de amarene kersen. Neem een cakevorm en vet deze in.

Neem een schaal en doe hier de bloem, meel, vanille- en basterdsuiker in. Meng dit goed door elkaar heen en voeg daarna de eieren toe. Wederom goed doorroeren. 

Voeg het cranberry/dadelmengsel en de amarene kersen hieraan toe en meng goed totdat het een glanzend cakemengsel is. Voeg als laatste de kaneel toe en meng nogmaals door. 

Schep het mengsel in de cakevorm en bak de cake 50-55 min in de voorverwarmde oven. Check na 45 min de cake al met een satéprikker. Steek deze in het midden van de cake. Als de prikker ‘droog’ eruit komt (oftewel, dan zit er geen deeg meer aan), dan is de cake klaar. 

Laat de cake eerst 10min buiten de oven afkoelen in het blik. Stort daarna de cake en laat ‘m verder afkoelen. Pak ‘m in aluminiumfolie in zodat hij niet gaat uitdrogen.

 
De basis inspiratie voor deze cake vond ik in De keuken van Johanna 

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)