Ontdekt! Carlton Ambassador Hotel, Den Haag

Net buiten het centrum van Den Haag, verscholen tussen de ambassades en walnootbomen ligt het Carlton Ambassador Hotel. Een intiem boutique hotel met een rijke historie. Het statige witte pand met de oranje-witgestreepte luifels lacht ons tegemoet als Francesca en ik hier op een zonnige vrijdag namiddag arriveren. We zijn …

Net buiten het centrum van Den Haag, verscholen tussen de ambassades en walnootbomen ligt het Carlton Ambassador Hotel. Een intiem boutique hotel met een rijke historie. Het statige witte pand met de oranje-witgestreepte luifels lacht ons tegemoet als Francesca en ik hier op een zonnige vrijdag namiddag arriveren. We zijn uitgenodigd om de volledige Carlton Ambassador ervaring mee te maken, inclusief een overnachting in een van de recent gerenoveerde signature rooms. Je begrijpt, dat konden we niet weigeren!

Carlton Ambassador Hotel_1

Proost in de Rubens bar

Na het vlotte inchecken besloten we eerst een aperitief te drinken in de Rubens bar. We vonden de bar in het souterrain van het hotel, een aangename verrassing bij het afdalen van de trap. Je hebt er namelijk geen idee van dat er zo’n sfeervolle en karakteristieke bar in het hotel zit. Dat komt waarschijnlijk doordat het geen eigen entree heeft. Maar niet-hotel-gasten zijn zeer zeker ook welkom, vertelt barman Shalish. Whisky connaisseurs zijn hier al lang van op de hoogte, want er staat een prachtige verzameling van zo’n 130 flessen, wordt ons door een vaste niet-hotel-gast verteld. Hij komt hier zeker al 10 jaar regelmatig een goed glas whisky drinken. Nou zijn wij niet zulke whisky drinkers, maar onze gin tonic smaakte er ook prima. Proost op een gezellige avond!

Carlton Ambassador Hotel_2

Eigen menu in Restaurant Henricus

Vol verwachting schuiven we aan tafel in Restaurant Henricus. Dat onze Carlton-ervaring een overwegend culinaire inslag heeft moge duidelijk zijn. We zijn niet voor niets een foodblog. Sandeep, de souschef, vertelt ons dat Henricus zich ook meer wil profileren als alleen restaurant. Niet zo heel gek als ik naar buiten kijk, want wat heeft het een prachtig terras. Ik zie mezelf hier graag zitten met de zon in mijn gezicht. Gaat het restaurant ons met de 5 gangen overtuigen dat je tijdens een weekendje weg gewoon in het Carlton zelf kunt gaan eten? In de ietwat gedateerde omgeving worden onze verwachtingen overtroffen en genieten we ook nog eens van heerlijke wijn. De eerste twee gerechten zijn de signature dishes van Henricus. Het hoofd- en nagerecht staan op het moment dat wij ze eten nog niet op de kaart en dat vinden we toch altijd leuk zo’n sneak peek. En die menukaartjes met onze naam erop, ja daar scoor je punten mee.

Carlton Ambassador Hotel_3

Crème Brûlée van gebakken ui met jonge sla soorten, pittige groenten, mosterdkruim, gepofte zwarte quinoa en schuim van olde remeker. (Blanc de Noir 2013, Zuid Afrika)
Verrassend deze hartige variant die goed combineert met de knapperige groenten. Volgende keer mag de portie iets kleiner, het is een flink bord als 1e gang.

Scheermes gevuld met gekonfijte rogvleugel, langoustine, linzen, bieten en Hollandaisesaus met chorizo. (Les Jamelles 2012, Frankrijk)
Wauw wat een gerecht. Mooie combinatie en prachtig op smaak. Die willen we vaker!

Gebakken tongscharfilet met spaghetti van asperge, poftomaat, kokkels, tuinkers en kruiden beurre blanc met Hollandse garnalen. (Verum 2008, Spanje)
Helemaal in het seizoen. De spaghetti van asperge is leuk gevonden en heeft nog wel een lekkere bite. Wederom een prachtig gerecht.

Carlton Ambassador Hotel_4

Selectie van kaassoorten met truffelhoning, vijgen compote en kletzenbrood. (Noval 2007, Portugal)
Altijd goed voor deze kaasliefhebbende dames.

Terrine van yoghurt en rabarber met gekonfijte rabarber, vanille gel en witte chocolade-ijs. (Château Partarrieu Sauternes ‘Cuvée le Mayne’ 2009, Frankrijk)
Het dessert was nieuw ontwikkeld en werd voor het eerst aan ons geserveerd. En dat merkten we. De terrine was niet helemaal op smaak en de combinatie met de vanille gel en witte chocolade ijs was nog niet optimaal. De heren waren het met ons eens dus we gaan ervan uit dat er nu een perfect geoptimaliseerde versie van op de kaart staat.

Een echte favoriet kunnen we niet eens aanwijzen. Maar we snappen heel goed waarom de Crème Brûlée en de Scheermesjes signature dishes zijn. Wat een mooie, volle smaken.

Girls just wanna have… a princess bed!

Na een laatste gin tonic, ja weer gezellig bij Shalish in de bar, liepen we via de klassieke trap en de pittoreske gangen naar onze pas gerenoveerde signature room. En daar keken we onze ogen uit. Klassiek Delftsblauw in een modern jasje. Met een pracht van een badkamer. Een ontzettend leuk bedankbriefje en chocoladetruffels op het bureau. En een super geinige feature: je kan namelijk door middel van bluetooth en je kamernummer muziek vanaf te telefoon aanzetten over de boxen. Zo sta je heel fijn je haren in te soppen in de badkamer en kan je ook nog een feestje bouwen op je kamer.

Carlton Ambassador Hotel_5

Tenminste, dat waren we van plan. Toen we eenmaal de bedden hadden aangeraakt wisten we echter niet hoe snel we welterusten moesten zeggen! We werden beide ontzettend uitgerust wakker door de fantastische matrassen en dat terwijl Francesca nog heel druk gedroomd had over het bijscholen van President Obama op het gebied van verse, gezonde voeding. Het was geloof ik niet de bedoeling dat ik dit zou vertellen, maar ze leest het vast niet.

Klassiek ontbijt

De kwaliteit van een hotel kan je (helaas) vaak aflezen aan het ontbijt. Dus een beetje nieuwsgierig waren we wel. Helemaal op ons gemak doken we op ‘onze’ tafel af en stonden al bijna weer watertandend aan het buffet. Toen we van de lieve ontbijtmeneer hoorden dat hij ons toch wel graag had willen placeren, zoals het hoort. Heerlijk klassiek! Net als het ontbijt. Goed, vers brood. Verse sappen (framboos en peer, fijne combinatie!). Warme croissants met homemade abrikozenjam. En eitjes en toast op aanvraag vers uit de keuken. Gelukkig ook nog Engels ontbijt. Ik knap wel op van witte bonen in tomatensaus en bacon in de ochtend!

Carlton Ambassador Hotel_6

Francesca’s en Bo’s eindoordeel

Als het woord pareltje niet zo ontzettend cliché zou zijn, zouden we het nu gebruiken. Bij het Carlton Ambassador Hotel weten ze namelijk heel goed wat gastvrijheid is. Het personeel is attent, geïnteresseerd en er wordt graag gelachen. Voor deze ervaring zouden wij dit hotel waarschijnlijk niet hebben aangeraden voor een weekendje weg in eigen land. Maar nu doen we het met liefde. Vraag dan wel om die signature room, want die is top!

Het eten is ook echt heel goed. Pure smaken en durf om te experimenteren, maar ze maken het niet te ingewikkeld. Wij kregen een verrassingsmenu, maar hebben natuurlijk wel even op de kaart gespiekt. In dit ‘moodbook’ selecteer je op basis van je, jawel, ‘mood’. Heb je zin in iets simpels, een uitgebreide lunch, een visgerecht of 3-gangen diner, je kunt er voor alles terecht in diverse prijsklassen. Stuk voor stuk mooie gerechten die op iedere plek in het hotel te bestellen zijn.

Eigenlijk zonde dat het toch niet gebruikelijk is om eens te borrelen of te dineren in een hotel, want gut ik ga het toch zeggen, je loopt misschien zomaar een pareltje mis.

Carlton Ambassador Den Haag
Sophialaan 2
2514 JP Den Haag
info@ambassador.carlton.nl
+31 (0)70 – 363 03 63

Een romantisch weekendje weg boek je al vanaf € 189,- per kamer.

Deze blog is een bijdrage van co-blogger Bo.
Bo en Francesca zijn uitgenodigd door het Carlton Ambassador voor deze review,
maar deze review is volledig gebaseerd op onze eigen en eerlijke mening.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)