Cheesecake brownie met verse frambozen

Ik spiek graag op de kookblog van Caroline. En vooral bij haar taartjes loopt het water me menig maal in de mond. Dus toen ik afgelopen weekend verantwoordelijk was gemaakt om een aantal zoetigheden te maken, ging ik weer eens spieken bij Caroline. En gelukkig maar, want wat zijn deze …

Ik spiek graag op de kookblog van Caroline. En vooral bij haar taartjes loopt het water me menig maal in de mond. Dus toen ik afgelopen weekend verantwoordelijk was gemaakt om een aantal zoetigheden te maken, ging ik weer eens spieken bij Caroline. En gelukkig maar, want wat zijn deze brownies onweerstaanbaar lekker…en ook nog reuze makkelijk om te maken. 

Wat je nodig hebt:
200gr goede donkere chocolade
200gr ongezouten boter, op kamertemperatuur
400gr witte basterdsuiker
5 biologische scharreleieren
110gr patentbloem, gezeefd
400gr roomkaas
1tl vanille-extract
120gr verse frambozen (het liefste bij de groentenboer of fruitschuur vandaan) 

Wat je gaat doen:
Breek de chocolade in stukjes en smelt deze au bain marie. Als het mooi gesmolten is, haal je de schaal uit de pan en laat je deze afkoelen. 

Neem een brownie ovenschaal van circa 20×30 cm en vet deze in. Verwarm de oven voor op 170 graden.

Klop de boter met 250gr van de basterdsuiker met een mixer tot een romig mengsel. Voeg daarna een voor een 3 eieren toe. Klop na ieder ei even goed door. Na de eieren klop je de chocolade door het mengsel. En als laatste de gezeefde bloem. Giet driekwart van dit mengsel in de brownieschaal en bewaar de rest. 

Meng in een andere schaal de roomkaas met de resterende 150gr suiker, 2 eieren en het vanille-extract tot een mooi glad mengsel. Verdeel dit over het chocolademengsel in de brownieschaal. 

Giet daarna het resterende chocolademengsel erover en maak een marmereffect (bruin en wit door elkaar heen) met de tanden van een vork. Verdeel de frambozen erover en duw die een beetje in het mengsel.   

Zet de brownieschaal in de oven en bak deze 45-55 minuten. In het oorspronkelijke recept van Caroline stond 40-45 minuten, maar bij mij was de brownie op dat moment nog lang niet gaar. Nou verschilt iedere oven dus check het zelf goed na circa 45 minuten.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca