Cheesecake in een glaasje

Onlangs was ik bij IKEA Delft en daar gaf ik een kookdemo ter ere van hun 25-jarig bestaan. Speciaal voor deze gelegenheid had ik een cheesecake toetje bedacht met hun producten uit de foodshop. Ik ben namelijk echt fan van wat ze daar verkopen. Hun koekjes, brood en visproducten (de …

Onlangs was ik bij IKEA Delft en daar gaf ik een kookdemo ter ere van hun 25-jarig bestaan. Speciaal voor deze gelegenheid had ik een cheesecake toetje bedacht met hun producten uit de foodshop. Ik ben namelijk echt fan van wat ze daar verkopen. Hun koekjes, brood en visproducten (de garnalen uit de diepvries!) bijvoorbeeld, wij eten ze graag thuis.

Omdat mijn toeschouwers tijdens de kookdemo zo enthousiast waren, ik maar liefst 400 glaasjes heb uitgedeeld om te proeven en iedereen het zalig vond besloot ik om het recept met jullie te delen. Je hoeft het niet met producten van IKEA te maken, het mag wel. Daarom heb ik in het recept ook alternatieven voor de ingrediënten aangegeven.

Wat je nodig hebt voor 4 – 6 personen (afhankelijk van hoe groot je de glaasjes maakt)

  • 100 gr roomkaas, kamertemperatuur
  • 100 gr slagroom
  • 5 gr vanillesuiker
  • 2 el vossenbessensiroop (DRYCK LINGO van IKEA) of bosbessen- of frambozensiroop
  • 50 gr amandelgemberkoekjes (PEPPARKAKA MANDEL van IKEA) of cantuccini/Amsterdamse koggetjes/andere knapperige koekjes
  • 10 gr boter, gesmolten
  • 1 el fruitsnacks appel & bosbes (MUNSBIT van IKEA) of andere snoepjes gemaakt van fruit, grofgehakt of gewoon echt fruit zoals bosbessen of frambozen
  • 1 el pure chocolade (CHOKLAD MÖRK van IKEA), grof geraspt

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 15 minuten / Opstijven: 4 uur

1. Klop de roomkaas met slagroom, vanillesuiker en vossenbessensiroop net stijf met een (hand)mixer. Schep over in een spuitzak met een kartelmondje en leg minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven. Geen spuitzakken in huis, laat dan opstijven in een afgesloten bakje.

2. Maal de amandelgemberkoekjes fijn in een hakmolentje. Of stop ze in een plastic zak en rol eroverheen met een deegroller tot ze fijn zijn verkruimeld. Roer de boter erdoor, dek af en zet weg tot gebruik.

3. Vlak voor het serveren: vul glazen met een bodem van koekkruimels en spuit daar de cheesecakevulling op met de spuitzak. Dit kun je ook met een lepeltje doen als je geen spuitzak hebt. Garneer met de fruitsnacks en pure chocolade en serveer direct.

Variatietip: maak de cheesecakevulling met vlierbessensiroop en garneer met citroenrasp en geraspte witte chocolade.

Voor het geven van de kookdemonstratie bij IKEA Delft ben ik betaald, maar niet voor het plaatsen van dit recept op mijn site. Dit is eigen initiatief, omdat ik zo enthousiast ben over de smaak en de reacties van iedereen.

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)