Eigenlijk was deze chocoladecake de ontbijttaart voor Zayne’s derde verjaardag. Die heeft ‘ie ook gekregen ’s ochtends en smullen dat hij deed. Wij ook trouwens, en daarom besloot ik het recept verder uit te werken. Zodat jullie ‘m ook kunnen maken. Voor Valentijnsdag bijvoorbeeld, maar ook voor Pasen, Moederdag of Kerst. Of op een doodnormale dag als je er zin in hebt. Ingewikkeld om te maken is deze chocoladecake met roomkaas frosting en frambozen niet. Wel waanzinnig lekker, dat weet ik uit ervaring. Ik heb trouwens nog wat witte chocoladecake aan de frosting toegevoegd, dat was een top idee!
Nog een tip voordat we gaan beginnen met bakken. In dit recept heb ik koffie gebruikt, omdat ik dat zelf altijd zo lekker vind in een chocoladecake. Maar als je ‘m nou wilt maken voor kleine kinderen, vervang de koffie dan door water. Of half melk en half water.
Oh, en ik heb wat producten gebruikt voor de decoratie die ik uit Denemarken heb meegenomen. Om het jullie lekker lastig te maken ;-). Onder andere eetbare roze parelmoeren kleurpoeder. Wat echt geniaal spul is en je daar gewoon in de supermarkt kunt kopen (van het merk Odense, mocht je er een keer zijn). Kleurpoeder kun je ook in Nederland kopen, maar niet in de supermarkt. Wel online, zoals bijvoorbeeld hier. Tip voor het aanbrengen: doe een beetje in je hand en blaas het over de taart heen. Dan krijg je een mooie kleurwaas.
Nou, nu gaan we echt bakken!
Lijkt me heerlijk! Ik kan alleen niet zo goed tegen tarwe, kan het daarom ook met speltbloem gemaakt worden?
Vast wel 🙂
Hallo! Ziet er lekker uit! Wat voor roomkaas gebruik jij?
Philadelphia
Ik begrijp nooit zo goed hoe je 12 punten snijdt uit een balblik van 18 cm. doorsnee.
Ik zie op foto’s best grote punten. Ik wil dus heel graag weten hoe ik de taart hoe ik de taart moet snijden?!
Eerst in 4 kwarten en dan iedere kwart in 3 punten. Gebruik een scherp koks- of broodmes wat je eerst onder de hete kraan houdt. Daarna afdrogen en snijden. En blijf je er moeite mee hebben dan snijd je de taart gewoon in 8 punten 🙂