Dit vind ik nou een toptaart! De combinatie van de pure chocolade bodem met daarop een frisse mousse van frambozen en bosbessen is echt heerlijk. En: perfect voor in het seizoen, want fruit in overvloed!
Het is ook nog eens een taart die net zo indrukwekkend als makkelijk te maken is. Het enige dat je er echt voor nodig hebt is een beetje geduld, want de chocoladetaart moet goed afkoelen voor je daar de frambozenmousse op kan storten. En dan moet de mousse ook de tijd krijgen om op te stijven, daar is minimaal 4 uur voor nodig maar een hele nacht is nog beter. Anders druipt ‘ie zo van je taart af. Tip: maak hem dus een dag van tevoren. En laat je alsjeblieft niet weerhouden door de wachttijd, want deze taart is echt de moeite waard!
Sowieso is de bodem van deze chocoladetaart een absolute topper, die is echt zó klaar, super lekker en de perfecte basis voor van alles en nog wat! Zoals ik hem nu gemaakt heb is hij wat luchtiger, en kan je hem aftoppen met een stevige mousse bijvoorbeeld. Maar je kan ook een extra ei aan het beslag toevoegen en het bakmeel vervangen door bloem en je hebt een hele solide brownie-achtige bodem. Heerlijk met wat gehakte noten erdoor, of heel simpel met vers fruit en een beetje poedersuiker, perfect!
Ziet er ontzettend lekker uit!
Dankjewel 🙂
Vandaag deze taart gemaakt en net geproefd. Echt super lekker!!!
Bedankt voor het recept.
Graag gedaan 🙂
Top dessert. Echt superlekker en super makkelijk 😋😋😋
Ziet er ontzettend lekker uit! Ik wil de taart graag maken, zonder gelatine. Is dit mogelijk of misschien een vervangend product toevoegen ipv de gelatine?
Net de bodem gemaakt, maar zelfs na, een tijdje komt satéprikker er nog nat uit. Heb de bodem al expres 5 min langer gebakken, 30 min in totaal.
Hoort dit?
Hoi. judith, hier ook een nog natte taart na 35 minuten. Ik denk dat het in het zelfrijzend bakmeel zit. Hoeveel gram is 2 volle eetlepels?