Cocktail O’clock: Mexican Standoff

Zo nu en dan, en zeker in de zomer, houden wij wel van een drankje. In de eerste plaats zijn we dol op wijn, maar willen we echt uitpakken gaan we voor wat sterkers. Een van onze favoriete drankjes is gin-tonic, zoals je ook al kon lezen in Francesca haar …

Zo nu en dan, en zeker in de zomer, houden wij wel van een drankje. In de eerste plaats zijn we dol op wijn, maar willen we echt uitpakken gaan we voor wat sterkers. Een van onze favoriete drankjes is gin-tonic, zoals je ook al kon lezen in Francesca haar artikel over haar favoriete gin-merken. Als liefhebbers waren we dus wel geïnteresseerd in de Mexicaanse versie van een gin-tonic: de Mexican Standoff. De gin is hier vervangen voor typisch Mexicaanse tequila. Tequila is al een eeuw lang populair in Mexico, want in 1918 kreeg tequila een echte ‘boost’ toen dokters het voorschreven als medicijn voor een Mexicaanse virus dat heerste.

Wist je trouwens dat tequila op basis van een plant gemaakt wordt? Om precies te zijn de blauwe agave. Na een groeiproces van acht jaar wordt het hart van deze plant gebruikt om het drankje te destilleren. Goeie tequila bestaat zelfs voor minstens 50% uit blauwe agave. Als je als een kenner over wil komen in de slijterij vraag dan eens: zeg, hoeveel blauwe agave zit er eigenlijk in deze tequila? 😉

We zijn blij verast door deze Mexicaanse gin-tonic, zeker met het zonnetje erbij is het een verfrissende cocktail die niet zo mierzoet is. Een topper voor het warme weekend wat voor de deur staat, dus we zeggen alvast: cheers!

Wat je nodig hebt voor 1 cocktail

  • 90 ml tonic water (wij gebruikten Thomas Henry)
  • 35 ml tequila (wij gebruikten Sauza Hornitos)
  • 20 ml grapefruitsap
  • 15 ml limoensap
  • 2 druppels tabasco
  • 5 blauwe bessen
  • schijfje grapefruit

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 5 minuten

  1. Vul een longdrink met ijsblokjes.

  2. Schenk alle ingrediënten in het glas, mix het geheel door goed te roeren.

  3. Garneer met wat blauwe bessen en een schijfje grapefruit en proosten maar!

Wij kregen het recept en de producten voor deze Mexican Standoff toegestuurd door Thomas Henry, daar waren we enthousiast over en daarom wilden we deze graag met jullie delen. Lees hier onze disclaimer.
Geen 18 geen alcohol.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)