Courgette chips

In mijn zoektocht naar gezonde tussendoortjes voor mijn peuter wilde ik ook nog een keer zelf courgette chips in de oven maken. Zo gezegd, zo gedaan. Ik werd geïnspireerd door Uit Pauline’s Keuken die op Twitter vroeg wat je met een gele courgette kunt doen. Ik antwoordde met ‘chips maken …

In mijn zoektocht naar gezonde tussendoortjes voor mijn peuter wilde ik ook nog een keer zelf courgette chips in de oven maken. Zo gezegd, zo gedaan. Ik werd geïnspireerd door Uit Pauline’s Keuken die op Twitter vroeg wat je met een gele courgette kunt doen. Ik antwoordde met ‘chips maken in de oven’. En toen ik de volgende dag een gele courgette zag liggen ben ik zelf maar aan de slag gegaan.

Wat je nodig hebt

– 1 courgette (groen of geel)
– 1el arachide olie
– 1tl maizena
– snuf kerrie
– snuf zout

Wat je gaat doen

Verwarm de oven voor op 125 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.

Snijd de courgette in dunne plakken. Dit kun je ook met een rasp doen als je dat makkelijker vindt. Dan krijg je ook minder halve plakken zoals bij mij het geval was, omdat ik iets te gehaast aan het werk was 😉

Doe de plakken courgette in een platte schaal. Meng de arachide olie met de maizena, kerrie en zout en giet dit over de courgette heen. Meng dit voorzichtig met je handen door de courgette heen zodat alle plakjes een olielaagje hebben.

Leg de plakjes naast elkaar op het bakpapier en bak ze voor 35-45 minuten in de oven totdat ze mooi bruin en krokant zijn. Houd je oven goed in de gaten, want ze kunnen zomaar zwart verkleuren als de temperatuur iets te hoog staat.

Courgette chips_2

Ik ben benieuwd naar de reactie van jullie kinderen op deze chips! Die van mij wou ze de eerste keer niet, maar at ze later wel op zijn vegetarische hamburger. Dus binnenkort ga ik ze nog een keer maken om de smaakbeleving bij hem te herhalen.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)