Creatief met rijstwafels

De rijstwafel. We kennen ‘m allemaal, maar vaak beleggen we ‘m toch een beetje saai. Ik doe daar net zo hard aan mee. Plakje kaas of kipfilet en misschien nog een tomaatje of komkommer erop en dat is het wel. Terwijl je toch heel veel met rijstwafels kunt doen.

De kleuter mocht me meehelpen met onze ‘creatief met rijstwafels’ uitdaging en wilde in ieder geval een rijstwafel met aardbeien en chocolade. “Wil je ook iets met paprika doen, mama”?, was zijn tweede verzoek. Aan de slag dan maar en wat zijn de rijstwafeltaartjes heerlijk geworden!

Rijstwafel met paprika en oude kaas

Als basis heb ik de speltwafel met quinoa, boekweit en gierst gebruikt. Smeer hier een laagje paprikaspread op en beleg verder met reepjes paprika en wat geschaafde oude kaas. Ik gebruikte oude Leidse kanter hiervoor. Zalige combi!

creatief-met-rijstwafels-zonnatura-6

Rijstwafel caprese

Wederom de speltwafel gebruikt en deze besmeerd met een laagje tomatenspread. Verder belegd met buffelmozzarella, plakjes cherrytomaat, basilicum en geroosterde pijnboompitten. Voor de liefhebbers kun je er ook nog wat druppeltjes olijfolie en balsamico over sprenkelen, maar niet teveel.

creatief-met-rijstwafels-zonnatura-5

Aardbeien rijstwafeltaartje

Nou, dit heeft niets meer te maken met een rijstwafel, dit is gewoon echt een taartje geworden! Als basis nam ik de boekweitwafel met quinoa en lijnzaad. Hierop heb ik een laagje huttenkase gesmeerd en daarop wat aardbei fruitspread. Nog een paar verse aardbeien ‘on top’ en als laatste rasp je er wat extra pure chocolade over. Genieten!

creatief-met-rijstwafels-zonnatura-4

Voor deze recepten heb ik gratis producten van Zonnatura gebruikt. Lees hier mijn disclaimer.

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

 

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Creatief met rijstwafels”

  1. En een zoete variant: Een yoghurt-rijstwafel met Puur Fruit Kersen, daarop 3 quenelles Mascarpone en daarover een paar krullen van pure chocolade ( of pure chocoladevlokken) en wat geraspte schil van een schoongeboende biologische citroen.

  2. Alle goede dingen bestaan uit drieën, dus; Bestrijk een Maïswafel Rozemarijn en zeezout met een dun laagje hüttenkäse en schep daarop wat groente spread Spinazie. Rol 3 dunne plakjes runderrookvlees op en leg die tegen elkaar dwars over de wafel op de spinazie spread en schep daarop een grote quenelle van roerei. (mag koud zijn) Strooi over het roerei wat fijngehakte korianderblaadjes.

  3. Ik doe s’ochtends vaak Griekse yoghurt, honing en blauwe bessen of aardbeitjes op mijn rijstwafel. Onweerstaanbaar jummie

  4. Wat erg. Ik heb nog nooit iets op de Zonnatura meergranen wafels van onze 3 dochtertjes gesmeerd. Ik heb je pakket gewoon nodig om met de tussendoortjes bij de tijd te kunnen blijven. Ik kies altijd standaard de groene verpakking maar lees net over lekkere andere soorten. Er gaat een wereld voor mij open. Het is nog niet te laat!

  5. De wedstrijd is afgelopen en dit zijn de winnaars! Gerdien, Wina en Linda, geniet van jullie pakket 🙂 Iedereen bedankt voor de leuke en inspirerende inzendingen!

Reacties zijn gesloten.