Creatief met rijstwafels

De rijstwafel. We kennen ‘m allemaal, maar vaak beleggen we ‘m toch een beetje saai. Ik doe daar net zo hard aan mee. Plakje kaas of kipfilet en misschien nog een tomaatje of komkommer erop en dat is het wel. Terwijl je toch heel veel met rijstwafels kunt doen.

De kleuter mocht me meehelpen met onze ‘creatief met rijstwafels’ uitdaging en wilde in ieder geval een rijstwafel met aardbeien en chocolade. “Wil je ook iets met paprika doen, mama”?, was zijn tweede verzoek. Aan de slag dan maar en wat zijn de rijstwafeltaartjes heerlijk geworden!

Rijstwafel met paprika en oude kaas

Als basis heb ik de speltwafel met quinoa, boekweit en gierst gebruikt. Smeer hier een laagje paprikaspread op en beleg verder met reepjes paprika en wat geschaafde oude kaas. Ik gebruikte oude Leidse kanter hiervoor. Zalige combi!

creatief-met-rijstwafels-zonnatura-6

Rijstwafel caprese

Wederom de speltwafel gebruikt en deze besmeerd met een laagje tomatenspread. Verder belegd met buffelmozzarella, plakjes cherrytomaat, basilicum en geroosterde pijnboompitten. Voor de liefhebbers kun je er ook nog wat druppeltjes olijfolie en balsamico over sprenkelen, maar niet teveel.

creatief-met-rijstwafels-zonnatura-5

Aardbeien rijstwafeltaartje

Nou, dit heeft niets meer te maken met een rijstwafel, dit is gewoon echt een taartje geworden! Als basis nam ik de boekweitwafel met quinoa en lijnzaad. Hierop heb ik een laagje huttenkase gesmeerd en daarop wat aardbei fruitspread. Nog een paar verse aardbeien ‘on top’ en als laatste rasp je er wat extra pure chocolade over. Genieten!

creatief-met-rijstwafels-zonnatura-4

Voor deze recepten heb ik gratis producten van Zonnatura gebruikt. Lees hier mijn disclaimer.

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

 

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Creatief met rijstwafels”

  1. Hier worden vaak of een rijstwafel besmeerd met kokosvet, schijfjes banaan, kaneel en een beetje kokosrasp gegeten of een rijstwafel met hüttekäse, daarop blauwe bessen en dan besprenkelen met honing. Beiden erg lekker! 🙂

  2. O wow, wat kan je toch relatief simpel heerlijke dingen maken. <3
    Bij mij blijft het bij nog veel simpeler…
    Gewoon pindakaas, nou ja, wel de lekkere crunchy pindapasta van de Body&Fitshop.
    Of met kruidenkaas, sla en paprika of ook nog geitenkaas erbij.

  3. Hier zijn rijstwafels met gerookte zalm, komkommerschijfjes en wat verse dille of met filet american eventueel met wat gesnipperde ui favoriet bij de wel vlees en viseters. Ik zelf ga het liefst voor een met verse pesto met tomaat en avocado of eentje met eigen gemaakte jam.

  4. Rijstewafel met zelfgemaakte hummus met zongedroogde tomaatjes en daarop wat rauwkost.
    Of voor de zoete trek: pindakaas met plakjes banaan en wat kokosrasp erover.
    Mmm..

  5. Mijn creatief belegde rijstwafels: 1. rijstwafel dun besmeren met spinaziespread, daarop geroosterde courgetteplakjes en rode puntpaprikaringen. Iets meer werk, maar de geroosterde smaak geeft extra pit!
    2. Mengsel van 1/2 philadelphia naturel met 1/2 paprikaspread, 2 stengeltjes bieslook fijnknipppen en erdoordoor mengen. Daarmee de rijstwafel besmeren. IJsbergsla (1 klein blad is voldoende) in heel dunne reepjes snijden en daar bovenop verdelen. En de laatste: mengsel maken van 2 eetlepels Hüttenkäse met 1 eetlepel tomatenspread, piepkleine blokjes gesneden radijs wat versgemalen zwarte peper erdoor en dat op een rijstwafel. Jammie!

  6. Omdat ik glutenvrij moet eten en glutenvrij brood te duur vind eet ik vaak rijstwafels.
    Ik eet het gewoon als brood dus beleg ik de rijstwafel met al het normale beleg, maar het lekkers vind ik:
    Humus met plakjes cherrietomaat en peper en zout. Heel simpel, maar heel lekker.
    En een gebakje: rijstwafel met crème fraise en daarop aarbeien jam, of nog lekkerder clotted cream met jam, net als bij een scone…smullen!!!
    Het is geen straf om verplicht glutenvrij te moeten eten met zulke gebakjes! 🙂

  7. Ok, wat dus écht heel lekker is: laagje appelstroop, huttenkase daar bovenop, plakjes perzik of nectarine en een beetje kaneel. Echt mijn ultieme favo rijstwafel topping! Ook heel lekker op die maiswafel variant van Zonnatura!

  8. Mjammm…die combinaties (vooral de paprika-oude kaas combi) zien er heerlijk uit! Binnenkort maar eens uitproberen… 🙂

    Wat ik lekker vind, en wat ik dan ook iedereen zou aanraden om een keer te proberen, is een rijstwafel met rucola of babyspinazie, daarop plakjes dungesneden camembert, vijgenchutney en tot slot wat amandelsnippers die je vooraf eerst even gebakken hebt.

    Hoewel ik de boekweitwafels van Zonnatura nog niet geprobeerd heb, lijkt deze combinatie me daarop ook erg lekker.

  9. Met Ricotta, jam en verse aardbeien! Net een gebakje! Of net bevroren blauwe bessen gemixt met huttenkase en beetje honing! Hemels!

  10. hmmm rijstwafel met pesto, kalkoenfilet rucola en avocado (drupje truffelolie om het af te maken)
    Of rijstwafel met een heel klein beetje truffelmayonaise, een halve plak geitenkaas, een beetje honing, avocado en een beetje peper.
    En dan nog steeds aan mezelf verkopen dat het wel gezond is omdat het op een rijstwafel is! Hahahaha ultiem genieten!

  11. Tja, ik vrees dat ik buiten de prijzen val; ik zie hier al zoveel geniale ideeën. Maar goed, niet geschoten is altijd mis. Dit zijn mijn versies:
    * schijfjes gekookt ei (tussen hard en zacht in) met (Hellman’s) mayonaise
    * Hüttenkäse met versgemalen peper en bieslook
    * laagje kwark en daarop laagje jam zonder toegevoegde suiker

  12. Gepureerde verse mango, even lichtjes verwarmen met een klein stukje citroengras en knoflook. Af laten koelen en vervolgens de rijstwafel beleggen met een dun laagje huttenkase of kwark.
    Daarop de mangopuree en tenslotte gekookte rivierkreeftjes (gewoon zo’n bakje uit de supermarkt). Als laatste wat fijngesneden koriander en zwarte peper.
    Dat is mijn cadeautje af en toe:-)

  13. Erg benieuwd naar de nieuwe groentespread van zonnatura dus ik doe graag mee met deze leuke actie! Jou creaties zien er ook heerlijk uit. En gelijk een gezonde snack voor de kleuter!!

  14. De kleuter heeft smaak!, “Zijn” aardbeientaartje lijkt me super. en met de aardbeien uit de tuin wordt het helemaal smullen vanmiddag

  15. Het lekkerste vind ik een rijstwafel met filet americain en topping van uitje,rucola evt ei en een beetje chili saus. Jammie echt heerlijk! Maar al die smeerseltjes op de foto maken me ook nieuwsgierig :-).

  16. Hmmm, dat aardbeientaartje ga ik maken!
    Mijn rijstewafels worden belegd met cashewpasta en banaan, of met zalm en avocado, of humus met tomaat, komkommer, sla, kiemen en ei.. heerlijk!

  17. Rijstewafel met pindakaas en…tuinkers

    Ben erg benieuwd naar de Caprese rijstewafel!

  18. Rijstwafel met stukjes gerookte kip,selleriesalade en sappige zoete meloen.
    Super lekker!

  19. Ooh wat lees ik al veel lekkere en creatieve dingen! Ik ben nog maar een beginner, maar des te beter komt dit pakket van pas 😉
    Wat ik erg lekker op mijn rijstwafel vind is een laagje hummus, een plakje kipfilet, wat brie en een paar schijfjes komkommer. Hmmm smullen!

  20. Speltwafels met quinoa, boekweit & gierst besmeren met neutrale guacamole (liefst zelf-gemaakt), daarop een paar flinterdunne plakjes rettich of flinterdun geschaafde rode radijs, daarop een hard gekookt eitje, in dunne plakjes en daarop enkele dunne reepjes gerookte zalm en flinterdunne ringen rode ui. Strooi er nog een klein beetje zwarte peper en zeezout uit de molen over.

Reacties zijn gesloten.