De allerlekkerste chocolade cake

Jullie weten inmiddels wel dat ik niet van al te complex koken hou. Ik zal ook geen 7 lagen taart maken in deze februari taart maand. Dat is gewoon mijn ding niet. Maar soms is het feest en dan wil je iets bijzonders. Of je staat ’s ochtends op en je wilt chocoladetaart (alsjeblieft, zeg me dat jullie daar ook last van hebben…). Of het is Valentijnsdag en je wilt je liefdes verrassen. 

 
Probeer dan echt eens deze heerlijke versie uit. Het is een hele luchtige, diep smakende chocolade cake die overgoten wordt door een meedogenloos lekkere chocolade-room frosting. 

Het recept is niet van mij, maar van de mooie food blog A grain of paradise. Maar ik pronk er graag mee.

Wat je nodig hebt:
300gr fijne suiker
3 scharreleieren
240ml olijfolie extra vergine
150gr tarwebloem, gezeefd
16gr bakpoeder, gezeefd
50gr cacaopoeder
8gr oploskoffie met mokkasmaak
240ml volle melk 
250ml slagroom
200gr extra pure chocolade 

Maak gebruik van goede kwaliteit ingredienten, vooral de olijfolie en extra pure chocolade. Dit komt enorm ten goede aan de smaak van je cake.

Wat je gaat doen:
Verwarm de oven voor op 175gr. Vet een springvorm met een hoge rand in. 

Doe de suiker en de eieren bij elkaar in een schaal en mix dit totdat je een schuimig mengsel krijgt. Blijf mixen en giet in een straaltje de olijfolie erbij. Doorgaan totdat je een samenhangend mengsel hebt. 

Voeg daarna de bloem, bakpoeder, cacaopoeder en oploskoffie toe en meng alles goed door. Als laatste giet je de melk erbij, blijf roeren totdat het een glad cakebeslag is geworden. 

Giet het beslag in de springvorm en zet deze 40-50 minuten in de oven. Controleer na 40min de cake door er met een satéprikker in het midden in te steken. Als deze droog eruit komt, is de cake klaar. Zo niet, dan laat je de cake nog 5 minuten in de oven staan. 

Als de cake klaar is, laat je deze 5 minuten afkoelen op een rooster. In de tussentijd verwarm je de slagroom tot het kookpunt in een pannetje. In een kom breek je de chocolade tot kleine stukjes. Als de slagroom heet is, giet je dit over de stukjes chocolade. Blijf roeren totdat alle chocolade is gesmolten. 

Haal de cake voorzichtig uit het bakblik en zet deze op een taartvorm of schaal. Giet de warme chocolade frosting over de cake en smeer uit met een warm mes aan de boven- en zijkant. Laat dit uitharden. 

Qua decoratie kun je alle kanten op. Ga je voor stylish, decoreer dan alleen met wat bessen of frambozen. Dit is ook een ideale taart om een tekst op te schrijven. Zoals ik laatst had gedaan voor de juffen tijdens de traktatie van mijn uk op de crèche. Voor deze cake had ik een frosting gemaakt van extra pure chocolade met noten erin. Dat was een groot succes bij alle juffen!

Zo, ik ga even de keuken in nu geloof ik. Ik heb zin in taart…;)

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “De allerlekkerste chocolade cake”

  1. Klinkt lekker! Maar wat bedoel je met chocoladepoeder, cacao? Kun je in plaats daarvan ook gewoon extra chocolade in stukjes erbij doen?

    1. Hey Alma,
      Goed dat je een reactie geeft, want ik heb zitten slapen vanochtend! Dat moet inderdaad cacaopoeder zijn ipv chocoladepoeder 🙂 Ik pas het gelijk aan in het recept! Ik heb het nooit met stukjes chocolade gemaakt, maar volgens mij kan dat prima.
      Succes!

  2. Francesca, lijkt me heerlijk! Gisteren geprobeerd met glutenvrije baxmix maar ondanks dat het beslag heerlijk smaakte en rook, bleef het te dun. Waarschijnlijk door het meel. Heb jij een idee hoe ik dit kan maken met tarwevrij meel en het liefst ook glutenvrij?

Reacties zijn gesloten.