De bloginspiratie tag

Ik zag ‘m voorbijkomen op de blog van Sylvia Kuijsten en dacht, “laat ik die eens invullen!”. Een keer niet over eten (nou ok, bijna niet) en meer persoonlijk over waar ik nou mijn inspiratie vandaan haal. Er bleken ook een aantal spelregels te zijn voor deze bloginspiratie tag, komen …

Ik zag ‘m voorbijkomen op de blog van Sylvia Kuijsten en dacht, “laat ik die eens invullen!”. Een keer niet over eten (nou ok, bijna niet) en meer persoonlijk over waar ik nou mijn inspiratie vandaan haal.

Er bleken ook een aantal spelregels te zijn voor deze bloginspiratie tag, komen ze:

  • Link naar de blogpost waardoor je zelf de tag bent gaan schrijven (check!)
  • Gebruik als illustratie een afbeelding die je inspireert (check!)
  • Beantwoord alle vragen op jouw manier (check!)
  • Nomineer vijf andere bloggers en laat hen weten dat je ze genomineerd hebt (ja doei, als je deze tag leuk vindt dan mag je ‘m van mij invullen)

Volop inspiratie of loop je vaak tegen het zogenaamde writer’s- of bloggers block aan?

Inspiratie genoeg en heel af en toe een writer’s block. Dan stop ik ook maar gelijk met het schrijven, want dat heeft dan geen zin meer. Vaak komt mijn blokkade ook door tijdsdruk, als ik het te druk heb dan gaat het schrijven ook niet lekker. En dat kan nog weleens onhandig zijn. Ik heb trouwens laatst ook een kookblokkade gehad, dat is echt vrij onhandig. Toen heb ik maar een weekje ‘blogvrij’ genomen en dat deed wonderen.

Als de woorden even niet uit je vingers komen; hoe voel jij je dan?

Niks aan de hand, dan ga ik gewoon wat anders doen. Bij voorkeur iets leuks met de kleuter of koken, dan komen de woorden heel snel weer terug. Ik maak me ook meestal niet zo druk over planningen. Staat er een dag geen blog online, dan is dat voor mij geen probleem. Dat was een jaar geleden wel anders trouwens, haha.

Hoe blijf je gefocust tijdens het uitwerken van een bericht?

Als ik eenmaal aan het schrijven ben, dan werk ik het ook achter elkaar uit. Het liefst schrijf ik ‘s ochtends heel vroeg (het is nu ook 6.13 uur terwijl ik dit schreef), omdat ik dan het meest scherp ben en niet gestoord kan worden. Door mail, kind, man, telefoon, postbode, et cetera. Als ik eenmaal uit een verhaal stap en later weer verder eraan ga werken komt dat vaak niet ten goede aan de kwaliteit van de blogpost.

Welke brainstorm-techniek zorgt gegarandeerd voor blogspiratie?

Ik heb niet echt een techniek. Misschien zou ik wel een keer een lijstje moeten maken met blogonderwerpen. Daar begin ik ook geregeld aan, vervolgens raak ik het lijstje kwijt en is het weer klaar met de ‘technieken’. Ik ben gewoon wat chaotisch en ga liever op stap, eet en lees ‘s ochtends vroeg tijdens een kopje koffie. Zo komen de mooiste onderwerpen vanzelf naar boven.

bloginspiratie-tag-francesca-kookt-2

Helpt muziek je ook als je blogspiratie zoekt?

Nee, muziek leidt alleen maar af. Eten helpt daarentegen wel 😉

Waar ontstaan de beste ideeën?

Als ik alleen aan het autorijden ben. Maar de pest is dat ik de ideeën dan weer half vergeten ben tijdens het parkeren. Dus tegenwoordig praat ik mijn iPhone vol, met dank aan de dictafoon-functie, als ik weer een brainwave heb voor een lekker recept.

In welke inspirerende omgeving werk je graag?

In ons nieuwe huis en in de horeca.

Heb jij ook een ware ‘blogbijbel’ op je bureau staan voor als je het even niet weet?

Bestaan er ‘blogbijbels’? Ik heb een whatsapp-groep met een aantal andere foodbloggers en zij zijn mijn blogbijbels. Altijd eerlijk, veel kennis en we misgunnen elkaar niets, heel waardevol.

Welke bloggers inspireren jou?

Stiekem lees ik heel weinig blogs. Vanwege tijd en ik wil me niet teveel laten beïnvloeden door wat anderen doen. Maar ik heb zeker een paar inspirerende favorieten zoals Uit Paulines Keuken, Liefde voor Lekkers en Made by Ellen. Ik hou ook wel van een beetje scherpte, Jelmer de Boer en Koken met Karin lees ik daarom ook graag. Onlangs heb ik I’m a foodie ontdekt en ik ben helemaal fan van haar schrijfstijl en vooral de grondigheid waar ze haar artikelen mee onderbouwd. Is een verademing om te lezen in een wereld waar iedereen maar informatie over voeding de wereld in slingert zonder te checken of iets nou wel echt klopt. Mind your Feed doet dat trouwens ook goed: wel kijken naar een bewuste levensstijl, maar niet doorslaan daarin.

Hoe zit het met andere bijzondere inspiratiebronnen?

Mijn kleuter is mijn meest bijzondere inspiratiebron. Door hem ben ik gaan bloggen en ik vraag me dagelijks af wat ik hem te eten zal geven, waardoor veel recepten voor de blog ontstaan. Verder is iedereen die geniet van eten voor mij een inspiratiebron.

Dat was ‘m! Vind je deze tag leuk, vul ‘m dan ook in. Ben heel benieuwd naar jullie antwoorden.

Bron foto’s Shutterstock: foto 1foto 2

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)