De grenzeloze passie van Jaimie van Heije

Inspiratie haalt hij overal vandaan. Ambachten, muziek, ontmoetingen en zelfs de kiezelstenen in zee op vakantie leiden bij hem tot nieuwe gerechten. Jaimie is altijd aan het werk, maar ziet het niet als werk. Deze jonge, getalenteerde chef wordt gedreven door passie en maakt hiermee de meest fantastische gerechten in …

Inspiratie haalt hij overal vandaan. Ambachten, muziek, ontmoetingen en zelfs de kiezelstenen in zee op vakantie leiden bij hem tot nieuwe gerechten. Jaimie is altijd aan het werk, maar ziet het niet als werk. Deze jonge, getalenteerde chef wordt gedreven door passie en maakt hiermee de meest fantastische gerechten in zijn restaurant Jaimie van Heije in Ouderkerk aan de Amstel.

Onlangs was ik door hem uitgenodigd om samen met een aantal anderen een masterclass te volgen in zijn keuken. Voor mij de eerste keer dat ik over de drempel stapte. Terwijl een etentje in Ouderkerk al lang hoog op mijn lijstje stond. Maar ja, er zijn zoveel restaurants waar ik graag nog een keer wil eten. Het lukt me in alle drukte niet om overal heen te gaan. Mooie gelegenheid dus om een keer kort kennis te maken.

Het restaurant is heel eigen ingericht. Veel zwart en wit, illustraties, quotes en tekeningen op de muur. Modern, maar niet te hip. Jaimie loopt op sneakers, Nikes. Daar kun je hem altijd aan herkennen en volgens mij is zijn collectie sneakers groter dan zijn collectie pannen. Maar dat laatste ben ik vergeten te vragen.

Jaimie van Heije

Zijn Indische roots vind je terug in de kaart. De eerste die hem op kookgebied inspireerde in zijn leven was oma. En zijn vader, een gerenommeerd chef. Door zijn nieuwsgierigheid heeft hij zichzelf alles aangeleerd. Van snijtechnieken tot productkennis. Hij werkte in de keuken van Ron Blaauw en liep stage bij Sergio Herman in Oud Sluis. Lang nadenken over de volgende stap, zijn eigen restaurant, was niet nodig.

jaimie-van-heije-1

Bij Jaimie ga je eten als je van echt lekker eten houdt zonder teveel poespas. Geen onherkenbare dingen op je bord. Wel prachtig opgemaakte gerechtjes met perfecte smaakcombinaties, met respect voor het product en die onmogelijk zijn om verkeerd te eten.

jaimie-van-heije-5

De kaart bestaat uit diverse kleine gerechtjes waar je zelf een 3-, 4-, 5- of meer-gangen menu van kunt maken. Met schappelijke prijzen voor de geweldige kwaliteit die je krijgt. Voor € 37,50 heb je een 3-gangen menu en voor € 100,- krijg je het ‘volle bak’ menu; 6 gangen met wijnarrangement, water en koffie.

Tijdens de masterclass hebben we samen de ceviche van koolvis, watermeloen, yuzu, rode peper, radijssoorten en basilicum bereid. Nou ja, bereid…het echte werk was al gedaan door de keukenbrigade. Wij hebben er een mooi bordje van gemaakt. De combinatie was zalig. En dat ik enigszins afgeleid raakte door dat fantastische stuk barbecue beef naast me, zal jullie niet verbazen.

jaimie-van-heije-2

jaimie-van-heije-3

Wat ik leuk vond om te horen was hoe hij rekening houdt met alle foto’s die iedereen tegenwoordig maakt aan tafel. Hij wil dat zijn gerechten ook op social media goed uitkomen en houdt daarvoor rekening met de borden en de opmaak. Dat heb ik een chef nooit eerder horen vertellen en ik denk dat een aantal zich flink achter de oren zullen krabben als ze dit lezen. Maar ik snap Jaimie wel. Iedere foto van zijn gerechtjes is reclame. En we delen nou eenmaal heel veel op social. Zorg er dan ook voor dat het goed op de foto komt, dan heb je er als restaurant ook nog wat aan. Nog een tip van Jaimie: de zwarte brigade zal je bord altijd op de juiste wijze serveren. Zo zie je het gerecht het beste, zo is het bedoeld. Ga dan niet lopen draaien aan je bord, maar laat het gewoon staan. Ik beken schuld, dat deed ik ook altijd.

Na de ceviche is de paella nero aan de beurt. Met bitterbal van kreeft, zeebaars, langoustine en strandkrabbenjus. Mensenlief, wat is dit lekker! Ik word er een beetje hebberig van en stop stiekem de kaart in mijn tas om thuis aan de Mr. te laten zien. Dat betekent meestal dat we er samen een date night van gaan maken. Tot snel Jaimie, ik wil meer proeven.

jaimie-van-heije-4

Tip! Jaimie heeft zich laten inspireren door het nieuwste Bond-avontuur Spectre en brengt vanaf de première op 29 oktober een 3-gangenmenu waar 007 en Q jaloers op zouden zijn. Hij creëert met seizoensproducten explosieve smaken en het dessert wordt tijdelijk vuurgevaarlijk. Dit voorproefje ziet er al helemaal geweldig uit! Het Bond-menu is vanaf 29 oktober te reserveren tijdens de gehele periode dat Spectre in de Nederlandse bioscopen te zien is.

jaimie-van-heije-bond-menu

Restaurant Jaimie van Heije
Kerkstraat 56
1191 JE Ouderkerk aan de Amstel
020 – 496 58 48
website
Lunch: van maandag t/m vrijdag
Diner: van maandag t/m zaterdag
Op zondag gesloten en vooraf reserveren is aan te raden.

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer