De ideale koffiecocktail om mee na te tafelen

Na een heerlijke avond aan een grote, goedgevulde tafel met schalen vol eten en de liefste vrienden en familie begint voor mij de avond pas echt. Het is tijd om na te tafelen! En dat kan natuurlijk gewoon met een kopje lekker sterke koffie, al dan niet met een likeurtje erbij, maar ik maakte laatst deze koffiecocktail om mee na te tafelen en dat was een groot succes!

Passionate about coffee cocktail

Ik hou van romige, frisse cocktails die vooral niet mierzoet moeten zijn. En dat is precies gelukt met deze koffiecocktail gemaakt van koffie-ijs, Licor 43 Baristo en passievrucht. Die was echt (ECHT) heel lekker en ik heb ‘m, heel toepasselijk tot ‘passionate about coffee’ gedoopt.

Deze koffielikeur wordt trouwens gemaakt op basis van de originele Licor 43 en hier zijn koffiebonen aan toegevoegd! Je kunt de Baristo ook prima met alleen ijs drinken, dan is het uiteraard wel wat zoeter, maar toch ook heel lekker en elegant.

Wat je nodig hebt voor 4 cocktails

  • 200 ml passievruchtsap: dit zijn ongeveer 8 verse passievruchten, maar je kan ook een heel pakje passievrucht uit de diepvries gebruiken. Die moet wel eerst ontdooid zijn.
  • 200 ml Licor 43 Baristo
  • 1 – 2 eiwitten (ook gepasteuriseerd te koop in flesjes)
  • 16 ijsblokjes gemaakt van koffie*

 

* Tip: maak de ijsblokjes van koffie een avond van tevoren. Zet de koffie (ongeveer 6 – 8 kopjes) en laat afkoelen. Schenk het dan in de ijsblokjesvorm en zet een nachtje in de vriezer.

Wat je gaat doen voor de koffiecocktail

Bereiding: 10 minuten (+ 1 nacht voor de ijsblokjes)

  1. Zeef het vruchtvlees van de passievrucht tot je er 200 ml sap aan overhoudt. Gebruik je een pakje uit de diepvries? Laat dan ontdooien, verhit kort in een steelpannetje, roer goed door en zet er dan even een staafmixer op. Laat dit goed afkoelen en zeef de grote pitten eruit.
  2. Meng daarna met de likeur en voeg het eiwit toe. Shake deze ingrediënten tot het eiwit schuimt. Dit kan in een cocktailshaker gevuld met ijs (dan shake je tot er condens op de beker staat), maar je kan het ook in een grote maatbeker schenken en dan even kort met een staafmixer mixen.
  3. Haal de koffie-ijsblokjes uit de vriezer en crush ze. Er mogen best een paar grove stukjes inzitten.
  4. Verdeel het gecrushte koffie-ijs over 4 tumblers en schenk hier de cocktail op.

 

Geniet van deze koffiecocktail!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit koffiecocktail recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Lekker natafelen na een heerlijk diner? Ik hou van romige, frisse cocktails die vooral niet te zoet zijn. Dat is gelukt met het recept voor deze deze koffiecocktail van koffie-ijs, Licor 43 Baristo en passievrucht. ECHT heel erg lekker. Lees het recept op de blog.

Fotografie: Bo Blitz

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca