Nog geen beoordelingen

De ideale koffiecocktail om mee na te tafelen

1 dag 10 minuten
Drankje
Feest

Na een heerlijke avond aan een grote, goedgevulde tafel met schalen vol eten en de liefste vrienden en familie begint voor mij de avond pas echt. Het is tijd om na te tafelen! En dat kan natuurlijk gewoon met een kopje lekker sterke koffie, al dan niet met een likeurtje …

Na een heerlijke avond aan een grote, goedgevulde tafel met schalen vol eten en de liefste vrienden en familie begint voor mij de avond pas echt. Het is tijd om na te tafelen! En dat kan natuurlijk gewoon met een kopje lekker sterke koffie, al dan niet met een likeurtje erbij, maar ik maakte laatst deze koffiecocktail om mee na te tafelen en dat was een groot succes!

Passionate about coffee cocktail

Ik hou van romige, frisse cocktails die vooral niet mierzoet moeten zijn. En dat is precies gelukt met deze koffiecocktail gemaakt van koffie-ijs, Licor 43 Baristo en passievrucht. Die was echt (ECHT) heel lekker en ik heb ‘m, heel toepasselijk tot ‘passionate about coffee’ gedoopt.

Deze koffielikeur wordt trouwens gemaakt op basis van de originele Licor 43 en hier zijn koffiebonen aan toegevoegd! Je kunt de Baristo ook prima met alleen ijs drinken, dan is het uiteraard wel wat zoeter, maar toch ook heel lekker en elegant.

Ingrediënten

 • 200 ml passievruchtsap: dit zijn ongeveer 8 verse passievruchten, maar je kunt ook een heel pakje (ontdooide) passievrucht uit de diepvries gebruiken.
 • 200 ml Licor 43 Baristo
 • 1 - 2 eiwitten, ook gepasteuriseerd te koop in flesjes
 • 16 ijsblokjes gemaakt van koffie (zie notities)

Aan de slag!

 • Zeef het vruchtvlees van de passievrucht tot je er 200 ml sap aan overhoudt. Gebruik je een pakje uit de diepvries? Laat dan ontdooien, verhit kort in een steelpannetje, roer goed door en zet er dan even een staafmixer op. Laat dit goed afkoelen en zeef de grote pitten eruit.
 • Meng daarna met de likeur en voeg het eiwit toe. Shake deze ingrediënten tot het eiwit schuimt. Dit kan in een cocktailshaker gevuld met ijs (dan shake je tot er condens op de beker staat), maar je kan het ook in een grote maatbeker schenken en dan even kort met een staafmixer mixen.
 • Haal de koffie-ijsblokjes uit de vriezer en crush ze. Er mogen best een paar grove stukjes inzitten.
 • Verdeel het gecrushte koffie-ijs over 4 tumblers en schenk hier de cocktail op.

Notities

 • Met dit recept maak je 4 koffiecocktails.
 • De bereiding van de cocktail duurt 10 minuten. De ijsblokjes van koffie moeten een nacht in de vriezer.
 • Tip: maak de ijsblokjes van koffie een avond van tevoren. Zet de koffie (ongeveer 6 - 8 kopjes) en laat afkoelen. Schenk het dan in de ijsblokjesvorm en zet een nachtje in de vriezer.

Geniet van deze koffiecocktail!

Fotografie: Bo Blitz

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)