De magie van de Oosterse Markt in Beverwijk

Laat ik eerst eens beginnen met een bekentenis. Ik ben in mijn leven nog nooit op de Zwarte Markt/Bazaar in Beverwijk geweest. Nope, echt waar, nog nooit. Ik wist ook helemaal niet dat er een Oosterse Markt in Beverwijk was. En dat is heel gek, want wat blijkt nou, ze …

Laat ik eerst eens beginnen met een bekentenis. Ik ben in mijn leven nog nooit op de Zwarte Markt/Bazaar in Beverwijk geweest. Nope, echt waar, nog nooit. Ik wist ook helemaal niet dat er een Oosterse Markt in Beverwijk was. En dat is heel gek, want wat blijkt nou, ze verkopen de meest mooie food producten op die Oosterse Markt.

Magie_OosterseMarkt_Beverwijk_10

De uitnodiging

Op een dag kreeg ik een uitnodiging. Of ik een zintuigensafari op de Oosterse Markt wilde doen. Alleen al van de term zintuigensafari word ik vrolijk, dus gelijk aangemeld voor dit culinaire uitstapje. De zintuigensafari zou gegeven worden door Pierre Wind. Dan weet je op voorhand dat het ietwat chaotisch wordt, je een schat aan informatie te verwerken krijgt en Pierre je vol passie de Oosterse Markt gaat laten zien.

De zintuigensafari werd georganiseerd in het kader van het 30-jarig bestaan van de Bazaar. En de Bazaar wil graag meer mensen laten kennis maken met de Oosterse Markt. Want een heleboel mensen (moi inclusief) weten niet dat de Oosterse Markt bestaat, het een verzamelpunt van alle Oosterse culturen op De Bazaar is. En dat het een oppervlakte van ruim 4.000m2 food heeft. Daar wordt iedere foodie toch vrolijk van!

En er was nog meer. Want de lancering van het kookboek ‘Koken van de Bazaar’ was toch wel een van de hoogtepunten. Geschreven door Sabine Posthumus vanuit haar passie voor de Bazaar. Een echte aanrader! Ze geeft het boek in eigen beheer uit, dus als je het wilt bestellen dan kan dat op haar eigen site.

Oosterse markt_beverwijk_2

Zintuigen op scherp

Op 2e Pinksterdag ging ik met man en kind naar Beverwijk. Het was geen optie om alleen naar Beverwijk te gaan, want manlief wist mij te vertellen dat je in Beverwijk de beste lams shoarma van Nederland kan eten en dat was zijn missie van de dag.

We werden eerst getrakteerd op een fantastische lunch met gerechten uit het boek ‘Koken van de Bazaar’. Ik heb daar heerlijke hapjes gegeten waardoor ik snel zelf eens aan de slag ga met het boek! Misschien een Oosters proeverijtje voor mijn vrienden organiseren?

Oosterse markt_beverwijk

Daarna gingen we met Pierre op safari. Hij leidde ons van kraampje naar kraampje en had bij alles een verhaal. Ook de kraamhouders zelf vertelden hun eigen verhaal en dat was nog het mooiste.

Hoe ik de Oosterse Markt heb beleefd

Ik kan hier nu een heel verslag gaan typen over alles wat Pierre en de kraamhouders hebben verteld. Maar dat ga ik niet doen. Is trouwens ook niet mogelijk, want ik verstond maar de helft. Omdat het te rumoerig was, teveel mensen stonden en ik te klein ben waardoor ik achteraan niets meer hoor. En vooral omdat ik continu afgeleid was. Dat was denk ik het grootste probleem 😉

Want de Oosterse Markt greep me. Op een hele positieve manier. Ik was onder de indruk van al die kramen met de meest prachtige producten. Van de liefde waarmee mensen over hun product praten. Van de hele families die samen al jaren een notenbedrijf hebben en iedere dag hun noten vers branden. Van de Turkse man die liet zien hoe je een mango heel makkelijk kunt schillen en dat je het na 100 keer oefenen wel kunt. En dat je die 100 mango’s dan natuurlijk wel bij hem moet kopen. Van de kruiden. Van de geuren. En van de geluiden.

Magie_OosterseMarkt_Beverwijk_5

Ik vind de Oosters Markt echt fantastisch. En ik snap niet dat ik het niet eerder heb ontdekt. Daar is vers echt nog vers en zijn prijzen nog normaal. Daar kun je een ochtend rondlopen en proeven, ruiken, zien en verbazen. Iedereen kan daar elk weekend een zintuigensafari hebben, daar heb je Pierre niet eens voor nodig.

Magie_OosterseMarkt_Beverwijk_11

Ik kom snel weer terug!

Ja, er wordt snel weer een bezoekje naar Beverwijk gepland. Dan neem ik waarschijnlijk wat kookvrienden mee. Dan parkeer ik de auto wat meer dichterbij. En neem ik zo’n karretje op wieltjes mee.

Ik vond het machtig mooi om de Oosterse Markt te ontdekken en ik kan het iedereen aanraden die houdt van lekker eten, mooie producten en vakmanschap.

Geniet nog even van de foto’s van al die mooie kramen en producten. En wil je zelf ook naar de Oosterse Markt, kijk dan op de website van De Bazaar voor meer informatie. De Oosterse Markt is ieder weekend gratis toegankelijk.

Oh, en die shoarma? Die is inderdaad de beste van Nederland!

Magie_OosterseMarkt_Beverwijk_2 Magie_OosterseMarkt_Beverwijk_12 Magie_OosterseMarkt_Beverwijk_4 Magie_OosterseMarkt_Beverwijk_6 Magie_OosterseMarkt_Beverwijk_13 Magie_OosterseMarkt_Beverwijk_14 Magie_OosterseMarkt_Beverwijk_9 Magie_OosterseMarkt_Beverwijk_3 Magie_OosterseMarkt_Beverwijk_7 Magie_OosterseMarkt_Beverwijk_15

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer