Pure chocolade muffins

Vandaag is mijn chocolademonster jarig! Oftewel, mijn lieve, kleine (grote), grappige en eigenwijze peuter. En hij houdt van chocolade. Niet een klein beetje, maar echt intens veel. Gelukkig houdt hij ook van pure chocolade. Dan kan ik hem af en toe ook raw cacao geven. Maar vandaag niet, vandaag is …

Vandaag is mijn chocolademonster jarig! Oftewel, mijn lieve, kleine (grote), grappige en eigenwijze peuter. En hij houdt van chocolade. Niet een klein beetje, maar echt intens veel. Gelukkig houdt hij ook van pure chocolade. Dan kan ik hem af en toe ook raw cacao geven.

Maar vandaag niet, vandaag is het feest. Dan trekken we alle registers met suikers, boter, slagroom en chocola open. Want wij hebben vanochtend gegeten met extra pure chocolade muffins. Als ontbijt. Kaarsje erop, aansteken, uitblazen, zingen en vervolgens je helemaal onder smeren met chocola. Hij had het zo naar zijn zin 🙂 En mama ook, want die chocolade muffins zijn echt te gek. Wel een waarschuwing vooraf, deze zijn alleen voor echte chocolademonsters!

Francesca Kookt_Pure chocolade muffins_2

Wat je nodig hebt voor 12 muffins

Voor de muffins:
– 100gr roomboter (ongezouten)
– 55gr extra pure chocolade
– 50gr ongezoete cacaopoeder
– 100gr bloem
– 1/2tl baking soda
– 1/2tl bakpoeder (geen baking soda in huis, neem dan een volle tl bakpoeder)
– snufje zout
– 2 eieren
– 100gr suiker
– 50gr bruine basterdsuiker
– 1tl vanille extract
– 120ml melk

Voor de frosting:
– 300gr poedersuiker
– 75gr ongezoete cacaopoeder
– 75gr roomboter
– 100ml room
– 1tl vanille extract

Wat je gaat doen

Verwarm de oven voor op 175 graden. Neem een muffinvorm en zet hier 12 papieren muffin bakjes in en vet deze ook nog even in.

Smelt de roomboter en de chocolade au bain marie in een kom boven een pan kokend water. Zet de kom daarna opzij en laat iets afkoelen.

Meng in een kom de cacaopoeder, bloem, baking soda, bakpoeder en zout goed door elkaar. Mix in andere kom de eieren met de suiker, basterdsuiker en vanille extract. Meng de afgekoelde chocolade door de eieren. Klop daarna de helft van de droge ingredienten en de helft van de melk erdoor. Als het net goed gemengd is, klop je de andere helft erdoor. Niet te lang door kloppen. Je houdt een iets dikkig, bijna pudding-achtig beslag over.

Verdeel het beslag over de 12 muffin bakjes en zet de vorm in de oven. Bak de muffins in ongeveer 18 minuten net gaar (check met een houten stokje, als deze droog uit het midden komt is de muffin gaar). Laat daarna volledig afkoelen.

Voor de frosting zeef je de poedersuiker en cacaopoeder in een kom. In een andere (grote) kom klop je de boter romig in ongeveer 2 minuten. Doe daarna in delen de poedersuiker/cacao, room en vanille extract erbij. Je moet een iets dikkige frosting overhouden die je nog makkelijk op de muffin kan spuiten of scheppen. Het mag niet te vloeibaar zijn.

Francesca Kookt_Pure chocolade muffins_3

Decoreer de muffins eventueel nog met chocolade nibs of geschaafde chocolade.

Geïnspireerd door Sally’s Baking Addiction.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer