Duivelse gevulde eieren

“Ik kan het toch niet laten gebeuren dat het straks Pasen is zonder gevulde eieren.” Dat dacht ik afgelopen week. Voor het eerst in mijn leven trouwens, want gevulde eieren was nooit echt mijn ding. Niet vanwege de smaak, maar vanwege de mate van truttigheid die ik zo’n gevuld eitje …

“Ik kan het toch niet laten gebeuren dat het straks Pasen is zonder gevulde eieren.” Dat dacht ik afgelopen week. Voor het eerst in mijn leven trouwens, want gevulde eieren was nooit echt mijn ding. Niet vanwege de smaak, maar vanwege de mate van truttigheid die ik zo’n gevuld eitje toedichtte. Volledig ongegrond natuurlijk en nu zo rond mijn 35ste vind ik een lekker gevuld eitje gewoon weer kunnen 🙂 

Voor deze Pasen heb ik duivelse eitjes gemaakt. Met een subtiele smaak van koriander (niet teveel blaadjes gebruiken) en een licht pittige nasmaak van de rode peper en chili. 

Wat je nodig hebt voor 12 gevulde eieren
– 6 scharreleieren
– 2 lente ui
– 1/2 rode peper
– blaadjes van 2 takjes koriander
– 2tl mosterd
– 4el mayonaise
– chilipeper 
– 1el geraspte pittige (oude) kaas
– gemalen zwarte peper
– zeezout

Wat je gaat doen
Kook de eieren hard in ongeveer 10 minuten. Laat de eieren schrikken in koud water en pel ze. Snijd de eieren door midden (in de lengte) en schep het eigeel er voorzichtig uit. 

Hak de lente ui samen met de rode peper (zonder zaadjes) en koriander blaadjes helemaal fijn. Doe dit in een schaal samen met het eigeel, de mosterd en mayonaise. Roer goed door totdat je een smeuïg mengsel hebt. 

Leg de halve eieren op een platte schaal. Schep de vulling in een spuitzak en spuit er mooie toefjes mee op de eieren. Strooi of rasp er wat chilipeper over en garneer met een klein toefje geraspte kaas. 

Zet in de koelkast om een beetje op te stijven en bewaar daar tot gebruik.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)