Eetdagboek #11: Pasen, friet en Eetkalenders

Het waren goedgevulde dagen afgelopen week met Pasen, werk, kinderen en leuke dingen. Oftewel…tijd weer voor een nieuw eetdagboek! Maandag We hebben dit jaar met Pasen echt niets uitgespookt. Geen paasontbijt, -brunch of andere activiteiten. Heerlijk vonden we het om een keer niets te hoeven plannen. Dat zal vast te …

Het waren goedgevulde dagen afgelopen week met Pasen, werk, kinderen en leuke dingen. Oftewel…tijd weer voor een nieuw eetdagboek!

Maandag

We hebben dit jaar met Pasen echt niets uitgespookt. Geen paasontbijt, -brunch of andere activiteiten. Heerlijk vonden we het om een keer niets te hoeven plannen. Dat zal vast te maken hebben gehad met de enorm drukke en hectische maanden die we daarvoor hebben gehad. Soms moet je gewoon even bijtanken.

Wel ging ik op uitnodiging nog even naar de AH Buitendag op Tweede Paasdag. Ze openden bij Albert Heijn namelijk de deuren van meer dan 70 van hun telers en andere producenten in het land zodat je met eigen ogen kon zien hoe dat allemaal in z’n werk gaat. Ik was te gast bij Huizer Tuinderij in Hendrik-Ido-Ambacht waar onder andere de paksoi, koriander en munt voor Albert Heijn wordt geteeld in de kas. Een enorm oppervlak met paksoi en kruiden zover als je kunt kijken. Leuk om te zien en er werden ook activiteiten voor kinderen georganiseerd zoals bijvoorbeeld een speurtocht.

Daar gebeurde nog iets bijzonders, want we gingen tijdens een kookworkshop een complete paaslunch bereiden. Het was geweldig leuk georganiseerd. In groepen gingen we aan de slag om een drietal amuses, een zalige paprikasoep met tomaat, lavas en tijm als tussengerecht, kabeljauw met gort, zeekraal en witte wijnsaus als hoofdgerecht en vers fruit met slagroommousse en muntsiroop als dessert te maken. Ik vond het een geslaagd event, onthoud ‘m voor volgend jaar!

Ons paasdiner ’s avonds bestond uit een flinke schaal met sushi en die aten we op de bank met een glas wijn erbij. Wat wil een mens nog meer ;-).

Dinsdag

Jessey’s school plant de studiedagen vaak voor of na vakanties en feestdagen. Zo ook vandaag. De kleine man mocht chillen en een beetje uitzieken terwijl ik half aan het werk was. Tussen de middag besloten we dat frietjes ook prima als lunch kunnen. Check de foto links die we naar papa hadden gestuurd versus de werkelijke situatie rechts 😉

’s Avonds was het weer tijd voor mijn theaterles, ik geniet enorm van mijn nieuwe hobby! En als ik het goed begrepen heb, zal er in oktober een echte voorstelling komen. Willen jullie daarvoor een uitnodiging ontvangen? Ik denk trouwens dat mijn docent Annabelle wel direct een hartverzakking krijgt als ze dit leest, haha.

Woensdag

Wat een memorabele dag vandaag, want het allerlaatste exemplaar van de Eetkalender 2018 is verkocht! We hebben maar liefst 2.500 exemplaren in eigen beheer uitgegeven en verkocht en ik ben razend trots. En omdat jullie allemaal zo enthousiast zijn, gaan we ‘m in 2019 weer uitgeven. We zijn met het team al gestart met koken! Dit jaar willen we ook jullie een plekje geven in de kalender, want iedere maand komt er een favoriet gezinsrecept van een lezer in. Heb jij een recept wat écht niet mag ontbreken in de kalender, stuur deze dan in door te mailen naar info@francescakookt.nl. Met een korte introductie, de ingrediënten en bereidingswijze (bij voorkeur binnen 30 minuten te bereiden). Een foto is niet nodig, want na de selectie van de 12 gerechten zullen wij ze nog een keer koken voor de fotografie. Wel zou ik het geweldig vinden als we een foto van jou (met of zonder gezin) erbij mogen publiceren. Die mag je dan wel insturen. Ik ben benieuwd!

Verder kan ik mijn woensdag niet beter omschrijven als het verhaaltje wat ik op Instastory had gezet. Mijn Mr. redde de dag door ’s avonds thuis te komen met roti. Held!

Donderdag t/m zaterdag

Ik verklap nog niet te veel over deze dagen, want volgende week komt daar een uitgebreide blog over online. Wel kan ik vertellen dat ik deze dagen mijn suikerinname heb bijgehouden om eens te analyseren hoeveel toegevoegde suikers ik nou per dag eet. Oftewel: hoeveel suikerklontjes suiker krijg ik nou extra per dag binnen naast suiker dat van nature in mijn eten zit? En nee, ik ben absoluut niet anti-suiker, maar ik was wel benieuwd. Volgende week meer dus!

Zondag

Voor mijn gevoel was dit de eerste, echte, zonnige dag van het jaar…zo fijn! Dat vierden we ’s ochtends met croissantjes en een uitgebreid ontbijt. En ’s middags sloot ik mezelf op om mijn administratie te doen. Goed gepland hè, haha. Oké, handig gepland was het wellicht niet, maar het was wel nodig. Als je dan eenmaal klaar bent is het gevoel van voldoening enorm groot en dat is ook wat waard.

In de middag werd ik getagd door Kaartje van Lien die mijn bananenrecept heeft geïllustreerd. Ik vind dat zo tof, dat ik wel echt even met jullie wil delen. Kon ik maar zo mooi tekenen!

’s Avonds komen mijn mannen weer thuis (die waren gevlucht, want mama moest administratie doen) met eten van mijn schoonmoeder. Haar gele rijst is echt briljant, dit recept ga ik voor jullie ontfutselen. Vlak daarvoor dacht ik nog dat we pizza gingen eten, maar blijkbaar had mijn 7-jarige de telefoon van zijn vader gepakt terwijl hij sliep. Ik dacht echt serieus dat ik met de Mr. aan het appen was, hilarisch!

Tot zover mijn week! Geniet van jullie week en eet lekker. Liefs, Francesca

Voor de AH Buitendag ben ik uitgenodigd en dit is een samenwerking met Albert Heijn.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer