Ei muffins

Het leven kan soms zo simpel zijn, zo ook in de keuken. Dat ontdekte ik afgelopen weekend maar weer eens toen we ‘s avonds thuis kwamen na een weekendje weg met enorme trek en een onhandig gevulde koelkast. Vol met restjes, net niet genoeg om er een volwaardige maaltijd van te maken. Daarnaast had ik ook geen behoefte om me nou erg te gaan uitsloven. Wel vond ik 10 eieren en ook nog wat doperwten in de diepvries. Dan maar ei muffins maken, op de schaal van makkelijk scoren die namelijk extreem hoog.

Het enige wat je nodig hebt zijn eieren, een muffinblik en restjes groenten, kip, kaas en meer. Daar maak je dan vervolgens je muffins mee. Een minuut of 15 in de oven, een kind kan de was doen. Ze zijn ook ideaal voor de lunchbox van kinderen, als meeneemlunch en ik heb er ook al mee ontbeten. Multifunctionele ei muffins, wat wil je nog meer.

Ei muffins_2

Wat je nodig hebt voor 12 muffins

– 10 eieren
– peper
– zout
– groenten in blokjes: denk aan stukjes tomaat, courgette, wortel, paddenstoelen, knolselderij, pastinaak. Maar ook bonen, mais en doperwten zijn top
– kaas: denk aan blokjes belegen kaas, mozzarella of geraspte Parmezaanse kaas
– kruiden: heb je nog verse kruiden in huis, hak fijn en voeg ook toe
– vlees of vis: denk aan restjes kip, gehakt of zalm

De bovenstaande ingredienten zijn puur suggesties, kijk zelf wat je in huis hebt en bak je koelkast leeg.

Wat je gaat doen

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Klop de eieren los met peper en zout. Je kunt eventueel ook nog andere specerijen toevoegen, denk aan kerrie, kurkuma of paprikapoeder.

Ei muffins_3

Vet je muffinblik goed in en vul de bakjes met je favoriete combi’s. Ik maakte de combi doperwten met blokjes belegen kaas en tomaat met ricotta, basilicum en Parmezaanse kaas. Schenk daarna de bakjes vol met je eimengsel, verdeel het over de 12.

Ei muffins_4

Zet het muffinblik in de oven en bak ze in 15 minuten gaar en goudbruin. Ze worden mooi bol in de oven, maar zodra je het bakblik uit de oven haalt, stort dit ook net zo snel meer in. Niet druk om maken, doet niets af aan de smaak. Laat de muffins afkoelen en haal ze uit het blik.

Ei muffins_5

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Ei muffins”

  1. Jaaaa deze kende ik al en heb ze toevallig deze week gemaakt! Echt fantastisch. Deze staat in de top 3 als ontbijtklapperrrrr, voor als we logees hebben. Feestelijk, lekker, in een handomdraai klaar. 🙂

  2. Hi Francesca,
    Dank voor het lekker makkelijke recept. Ik ga ze zeker een keer maken in mijn good food bar. Vraagje: ik bemerk vaak bij tomaten en paprika’s dat er zoveel vocht uitkomt dat het eimengsel niet gaar wordt. Hoe doe jij dat? Van te voren even roerbakken? Of langer in de oven (op een lagere stand)?
    Hoor graag je mening.
    Groetjes, Franca

  3. Bedankt voor het recept! Dit is echt een aanrader! Bij ons bleven de muffins trouwens mooi in vorm. Wij gaan meer recepten van je uitproberen 😉