Francesca Proeft #1 – Vaderdag

De lekkerste nieuwe producten, bijzondere drankjes, verrassende kookboeken, handige tools voor in de keuken en nog veel meer. Iedere week ga ik jullie verrassen met mijn food nieuwtjes in Francesca Proeft. Met deze week als thema: Vaderdag! Zoek je nog iets bijzonders? Dan heb ik nog wel een aantal fijne …

De lekkerste nieuwe producten, bijzondere drankjes, verrassende kookboeken, handige tools voor in de keuken en nog veel meer. Iedere week ga ik jullie verrassen met mijn food nieuwtjes in Francesca Proeft. Met deze week als thema: Vaderdag! Zoek je nog iets bijzonders? Dan heb ik nog wel een aantal fijne tips.

Speciale Vaderdagbox

Woon je in de buurt van Vught? Dan is de Vaderdagbox van Restaurant Vigor een geweldige tip. Met onder andere een flesje gin, tonic, Vigor worst voor bij de borrel, cote de boeuf met garnituren, fles krachtige Rioja, Brabantse kaas, kaascrips en een keukenschort voor € 75,-. Ophalen bij Vigor in Vught kan op vrijdag en zaterdag. Bestel via Instagram of mail naar info@restaurantvigor.nl.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Restaurant Vigor (@restaurantvigor) op

Ook heel fijn is dit Vaderdagpakket van Foodelicous. Een heerlijk borrelpakket met daarin een fles witte Rueda Verdejo, een fles rode Intruso Garnacha, potje pesto, pittige chorizo worst en een pakje Oaty biscuits met gerijpte cheddar. Je koopt het pakket voor € 29,95 via hun webshop en het wordt gratis voor je ingepakt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door foodeliciousnl (@foodeliciousnl) op

Kookboeken

Voor liefhebbers van pepers is Hete Pepers van Jeroen Hazebroek echt een aanrader. Hij vertelt in zijn boek over het zaaien en opkweken van verschillende rassen en soorten. Inclusief tips over verzorging, voeding en het bestrijden van plagen. Verder vind je interviews in het boek en heel veel tips om pepers te drogen, roken, in te maken of te fermenteren. Ten slotte presenteren 15 gastkoks recepten uit hun eigen cultuur, zoals de Indonesische, Surinaamse en Noord-Afrikaanse keuken. Je koopt het boek voor € 29,99 in Jeroen’s eigen webshop (kijk ook eens bij zijn workshops en andere boeken) bij je lokale boekhandel of online, zoals bij bol.com.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jeroen Hazebroek (@jeroenhazebroek) op

Uit ervaring weet ik dat een van de kookboeken van Julius Jaspers altijd in de smaak vallen als cadeau! Nu met het prachtige weer heeft hij genoeg keuze uit barbecue kookboeken, maar ook de stoofbijbel is zeer de moeite waard. Kijk in zijn webshop voor alle kookboeken. Of koop ze bij je lokale boekhandel of online, zoals hier bij bol.com.

Er is nu ook een mooie combideal verkrijgbaar: Een barbecue Vaderdagbox met het geweldige vlees van Nice to Meat, maar ook met verschillende groentes, sauzen en condimenten uit Julius’ eigen keuken én Julius’ eigen boek, de onmisbare BBQ Bijbel. Bestellen kan hier en dan heb je de box (voor 4 personen) voor Vaderdag in huis.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Julius Jaspers (@juliusjaspers) op

Dit jaar zullen we veel meer dan ooit vakantie vieren in onze achtertuin. Met de recepten uit nieuwe kookboek Backyard Cooking van Arno en Mireille van The Holy Kauw Company is het vakantiegevoel zo opgeroepen. In de achtertuin de heerlijkste gerechten maken, op een kampvuur, bbq of op een eenpitsstelletje. Zo lijkt de maaltijd in eigen tuin een etentje in de Zuid-Europese buitenlucht. Je koopt het boek voor € 20,17 in de online winkel van The Holy Kauw Company, bij je lokale boekhandel of online. Zoals bij bol.com.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The Holy Kauw Company (@the_holy_kauw_company) op

Gepersonaliseerd koksmes

Wil je een kwaliteits koksmes cadeau geven, waar ook nog eens de voornaam op gegraveerd staat? Kijk dan eens op de website van Knives and Tools. Hier vind je een uitgebreid assortiment aan koksmessen in verschillende prijscategorieën. En bijna alle messen zijn graveerbaar.

Tot de volgende editie van Francesca Proeft!

Foto’s: Restaurant Vigor, Foodelicious, Jeroen Hazenbroek, The Holy Kauw Company, Julius Jaspers en Knives and Tools.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)