Francesca Proeft #4 – Lekkers voor kinderen

De lekkerste nieuwe producten, bijzondere drankjes, verrassende kookboeken, handige tools voor in de keuken en nog veel meer. Bijna wekelijks verras ik jullie met mijn food nieuwtjes in Francesca Proeft. Met deze week als thema: Lekkers voor kinderen! Voor ouders die hun kinderen nieuwe smaken willen laten ontdekken en kinderen …

De lekkerste nieuwe producten, bijzondere drankjes, verrassende kookboeken, handige tools voor in de keuken en nog veel meer. Bijna wekelijks verras ik jullie met mijn food nieuwtjes in Francesca Proeft. Met deze week als thema: Lekkers voor kinderen! Voor ouders die hun kinderen nieuwe smaken willen laten ontdekken en kinderen die graag smulpapen willen worden.

Zuivelvrije tussendoortjes van Ella’s Kitchen

Allebei mijn kinderen zijn in hun jongste jaren mede grootgebracht door Ella’s Kitchen. “Gaf je ze dan eten uit potjes?”, vragen jullie je dan misschien af. Nou, feitelijk uit zakjes (want alles van Ella’s Kitchen vind je voornamelijk in zakjes), maar ja ik had altijd tussendoortjes en baby maaltijden van hen in huis. Voor als we onderweg waren (kijk maar op de foto links) of op vakantie gingen, maar ook als ik geen zin had om apart te koken of even niets in huis had. Want de kwaliteit van Ella’s Kitchen is heel erg goed. Biologisch, goed op smaak en ontwikkelt door een vader die het beste wou voor zijn kind, zijn dochter Ella dus. Nu hebben ze ook zuivelvrije tussendoortjes met spannende smaken en texturen zoals Banaan + Kokos en Peer + Vijg met havermout, beide op basis van romige kokosmelk. Zayne heeft ze vast voor jullie voorgeproefd (ook al valt hij niet helemaal meer binnen de doelgroep) en hij vond ze zalig. Goedgekeurd dus! Ze zijn te koop bij Albert Heijn, Etos, Plus en vanaf 17 augustus bij Jumbo.

Boekje Meneer Tweebeenpeen van De Krommies

Circa 10% van het groente en fruit wordt verspild, omdat het niet mooi genoeg is. En dat is zonde, want met de smaak is niets mis. We zijn ook gewend om in supermarkten en groentewinkels alleen mooie vruchten en groenten te zien en als kinderen daarmee opgroeien is dat de standaard die ze kennen. Kromkommer maakt zich er hard voor dat groente en fruit ‘gelijke rechten’ krijgen, en dat begint bij kinderen.

Want als zij op jonge leeftijd leren dat hartjestomaten, tweebeenpenen en kromme komkommers normaal zijn, zullen ze deze op latere leeftijd niet links laten liggen. Zo brachten ze onlangs het boekje Meneer Tweebeenpeen uit wat geweldig leuk is om voor te lezen aan kleine kindjes. Met prachtige illustraties en, hoe kan het ook anders, heel veel ‘kromme groenten’. Je koopt het boek voor € 14,99. Vraag ernaar bij je (online) boekhandel of koop ‘m bij bol.com.

Zelf koken met het kinderkoksmes van Homey’s

Heel eerlijk, mijn oudste kind was nooit zo’n koker. Hij vindt het heerlijk als zijn moeder voor ‘m kookt, maar daar bleef het meestal wel bij. Totdat we opeens allemaal thuis zaten tijdens de thuisquarantaine en meneer het koken begon te ontdekken. Precies in die tijd kregen we het kindermes van Homey’s toegestuurd om uit te proberen en wat is dat een top mes! Niet alleen een mes trouwens, want je krijgt een 3-delige set voor € 29,95 bestaande uit het kinderkoksmes, een handschoentje voor extra veiligheid en een snijplankje. Zowel het messenheft als het plankje zijn gemaakt van bamboe en de verpakking is ook nog eens gemaakt van recyclebaar materiaal. Wij zijn er heel blij mee en zelfs Zayne (die nu 3 is) begint er al mee te snijden. Met zijn moeder erbij die alles goed in de gaten houd, uiteraard ;-). Wil je meer weten of bestellen? Kijk dan op de website van Sharp as a Knife.

Mini crackers van tomaat voor de kleintjes

Mijn tweede favoriete voedingsmerk voor baby’s en kleine kinderen is De Kleine Keuken. Vooral de koekjes en andere tussendoortjes van hen hadden én hebben we nog steeds in huis. Onlangs hebben ze een nieuw hartig tussendoortje voor kindjes vanaf 12 maanden geïntroduceerd. Want, en daar ben ik het helemaal mee eens, in hun ogen waren er te weinig goede en lekkere hartige tussendoortjes te vinden. Vandaar de mini crackers met tomaat op basis van rijstmeel, tapiocameel, maismeel en kikkererwtenmeel. Een soort mini ‘chipje’ voor de mini’s met een goede tomaatsmaak en verder niet heel uitgesproken. Precies zoals het moet zijn voor de kleinsten. We hebben ze getest én goedgekeurd thuis! Je koopt ze bij PLUS of hier in hun eigen webshop.

Tot de volgende editie van Francesca Proeft!

Foto’s: Francesca

Alle producten uit deze editie van Francesca Proeft heb ik toegestuurd gekregen.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)