Francesca Proeft #6 – Voor chocolademonsters

De lekkerste nieuwe producten, bijzondere drankjes, verrassende kookboeken, handige tools voor in de keuken en nog veel meer. Bijna wekelijks verras ik jullie met mijn food nieuwtjes in Francesca Proeft. Met deze week veel inspiratie voor chocolademonsters! Voor de mensen die wel van een stukje (of reep) chocolade houden, er graag mee koken, zich graag laten verrassen door bijzondere combinaties met chocolade en die zich willen onderdompelen in de chocoladewereld van Tony’s Chocolonely. Want deze week heb ik naast inspiratie ook een geweldige winactie. Ik mag jullie namelijk een hele exclusieve treatment voor 2 personen cadeau geven van Tony’s. En als troostprijs geef ik ook nog 5x een zelf ontworpen Tony’s Unlimited chocoladereep cadeau!

Ontdek de wereld van Tony’s Chocolonely in Amsterdam

Begin juli zijn de deuren geopend van de nieuwe Tony’s Chocolonely Chocolate Bar in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Een ‘crazy’ chocoladebar waar alles draait om chocolade en chocolademonsters helemaal aan hun trekken komen. Denk aan stromende chocotaps, s’mores, zoete chocoladeburgers, bubbelwafels en nog veel meer. Ook voor de hartige trek trouwens ;-). Alle chocoladecreaties zijn uiteraard gemaakt met de chocolade van Tony’s Chocolonely en terwijl je daarvan aan het genieten bent, kun je ook alles ontdekken en meer leren over Tony’s missie om samen 100% slaafvrij de norm te maken in de wereld van chocolade.

En er is meer nieuws, want sinds 1 augustus is de Tony’s Super Store in de Beurs van Berlage (om de hoek van de Chocolate Bar) ook weer open en kun je daar langskomen om je eigen reep te maken. Deze Tony’s Unlimiteds kun je trouwens ook online maken en bestellen. En wist je dat er meer dan 10.000 mogelijkheden zijn bij het maken van je eigen reep? Jouw favoriete smaak zit er vast tussen! Melk, puur, wit of ’n mix van 2 soorten? Karamel, framboos, discodip…alles is mogelijk. En de wikkel die er omheen gaat, mag je ook nog nog eens helemaal zelf ontwerpen. Top cadeautje voor jezelf of een ander.

Het laatste Tony’s nieuwtje wat ik met jullie wil delen is dat ze onlangs de Tiny Tony’s uitdeelzakken hebben gelanceerd en die vind ik top. Kleine verpakkingen van de lekkerste Tony’s smaken die je kunt gebruiken om uit te delen. Gelukkig hebben ze van de karamel zeezout maar een eigen verpakking gemaakt, die heb ik helemaal voor mezelf in de voorraadkast staan ;-). De Tiny Tony’s uitdeelzakken zijn verkrijgbaar in vier smaken: Melk, Melk Mix, Melk Karamel Zeezout en de regenboogmix met 10 smaken, verkrijgbaar bij veel supermarkten.

Winactie: Win een exclusief Tony’s bezoek voor 2 personen!

AANVULLING: De winactie is inmiddels afgelopen en de winnaar heeft persoonlijk bericht ontvangen. Dank allemaal voor het meedoen!

Speciaal voor jullie heb ik deze keer een geweldige winactie samengesteld met Tony’s, namelijk een exclusief bezoek voor 2 personen aan de Tony’s Chocolonely Chocolate Bar, inclusief rondleiding en lekkers om zelf te proeven. Kies voor koffie, thee of een Tonyccino met Tony’s burger, s’more of een stevig stuk Tony’s chocolate cake. Daarna vertrek je naar de Super Store om daar je eigen Tony’s Unlimited chocoladereep te maken én je krijgt de Tiny Tony’s regenboogmix mee naar huis!

Als dit geen chocodroom is die uitkomt voor een echte chocoladeliefhebber dan weet ik het niet meer :-). En we hebben ook nog een toffe troostprijs, namelijk 5x een zelf ontworpen Tony’s Unlimited reep.

Wil je kans maken op dit bijzondere bezoek, laat dan onderaan deze blog een reactie achter en vertel mij en Tony’s waarom jij zo graag wilt winnen! Wij gaan alle reacties lezen en op maandag 24 augustus maak ik de winnaar bekend (deze keer wat later, omdat ik op vakantie ben nog). Heel veel succes allemaal!

Het ultieme handboek over chocolade van Meester Patissier Hidde

Het boek Chocolaterie van Hidde de Brabander is een bijna onmisbare chocoladebijbel voor iedere serieuze thuisbakker of (semi-)professional die alles over chocolade wil leren. Hidde heeft al zijn kennis over het onderwerp gebundeld in dit boek. Met duidelijke uitleg, handige stap-voor-stapfotografie en inspirerende signatuurgerechten. Een boek barstensvol gedegen vakkennis met prachtige fotografie en een vleugje humor. Precies zoals Hidde is.

Wil je een uitgebreide review over het boek lezen, check dan de blog van Carola bakt Zoethoudertjes. Wil je het boek zelf aanschaffen? Je koopt ‘m voor € 39,99 in Hidde’s webshop, bij je lokale boekhandel of online, bijvoorbeeld via bol.com.

Sterrenbonbons uit Maastricht

“Laat u verrassen door onze kleine smaakexplosies van chocolade.”, is het eerste wat ik las toen ik de site bezocht van La Fève. Het Maastrichtse chocolade-atelier is al uitgeroepen tot beste delicatessenwinkel van Limburg en de titel van ‘Lekkerste bonbon van Nederland’ mogen ze ook op hun naam schrijven. Samen met tien Michelinsterrenchefs hebben ze de Sterrenbonbons ontwikkeld en die kun je bestellen in hun webshop. Met geniale combinaties zoals Thaise basilicum, tamarinde en amarena kers van Rogér Rassin en ananas, olijfolie, Tahiti vanille, verveine en gezouten karamel van Hans van Wolde. En wat denk je van green curry, bergamot, sereh en gember van Soenil Bahadoer?

De geschenkverpakking met de 10 verschillende Sterrenbonbons bestel je voor € 14,95, hier in de webshop. Maar vergeet ook zeker niet om even een kijkje te nemen bij hun andere chocoladecreaties. Denk aan de Maastrichtse kussen, de lekkerste bonbons van Nederland en zelfs complete ‘anniversary’ boxen met alle signature chocoladeproducten. Voor jezelf of voor een speciaal iemand als cadeau.

Tot de volgende editie van Francesca Proeft! Heb je nog nieuwtjes, tips of verzoeken voor deze rubriek? Laat het me dan weten via een reactie of stuur me een bericht via het contactformulier.

De prijzen van de winactie zijn ter beschikking gesteld door Tony’s Chocolonely. De sterrenbonbons van La Fève heb ik zelf aangeschaft.

Foto’s Tony’s Chocolonely: Tony’s Chocolonely, Foto’s Chocolatier: Chocolatier/Hidde de Brabander, Foto’s Sterrenbonbons: Francesca

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Francesca Proeft #6 – Voor chocolademonsters”

  1. Lieve allemaal, dank voor het meedoen aan deze winactie! Ik heb de winnaar inmiddels geselecteerd en die heeft persoonlijk bericht gehad. Hartelijke groet, Francesca

Reacties zijn gesloten.