Francesca Proeft #6 – Voor chocolademonsters

De lekkerste nieuwe producten, bijzondere drankjes, verrassende kookboeken, handige tools voor in de keuken en nog veel meer. Bijna wekelijks verras ik jullie met mijn food nieuwtjes in Francesca Proeft. Met deze week veel inspiratie voor chocolademonsters! Voor de mensen die wel van een stukje (of reep) chocolade houden, er …

De lekkerste nieuwe producten, bijzondere drankjes, verrassende kookboeken, handige tools voor in de keuken en nog veel meer. Bijna wekelijks verras ik jullie met mijn food nieuwtjes in Francesca Proeft. Met deze week veel inspiratie voor chocolademonsters! Voor de mensen die wel van een stukje (of reep) chocolade houden, er graag mee koken, zich graag laten verrassen door bijzondere combinaties met chocolade en die zich willen onderdompelen in de chocoladewereld van Tony’s Chocolonely.

Ontdek de wereld van Tony’s Chocolonely in Amsterdam

Begin juli zijn de deuren geopend van de nieuwe Tony’s Chocolonely Chocolate Bar in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Een ‘crazy’ chocoladebar waar alles draait om chocolade en chocolademonsters helemaal aan hun trekken komen. Denk aan stromende chocotaps, s’mores, zoete chocoladeburgers, bubbelwafels en nog veel meer. Ook voor de hartige trek trouwens ;-). Alle chocoladecreaties zijn uiteraard gemaakt met de chocolade van Tony’s Chocolonely en terwijl je daarvan aan het genieten bent, kun je ook alles ontdekken en meer leren over Tony’s missie om samen 100% slaafvrij de norm te maken in de wereld van chocolade.

En er is meer nieuws, want sinds 1 augustus is de Tony’s Super Store in de Beurs van Berlage (om de hoek van de Chocolate Bar) ook weer open en kun je daar langskomen om je eigen reep te maken. Deze Tony’s Unlimiteds kun je trouwens ook online maken en bestellen. En wist je dat er meer dan 10.000 mogelijkheden zijn bij het maken van je eigen reep? Jouw favoriete smaak zit er vast tussen! Melk, puur, wit of ’n mix van 2 soorten? Karamel, framboos, discodip…alles is mogelijk. En de wikkel die er omheen gaat, mag je ook nog nog eens helemaal zelf ontwerpen. Top cadeautje voor jezelf of een ander.

Het laatste Tony’s nieuwtje wat ik met jullie wil delen is dat ze onlangs de Tiny Tony’s uitdeelzakken hebben gelanceerd en die vind ik top. Kleine verpakkingen van de lekkerste Tony’s smaken die je kunt gebruiken om uit te delen. Gelukkig hebben ze van de karamel zeezout maar een eigen verpakking gemaakt, die heb ik helemaal voor mezelf in de voorraadkast staan ;-). De Tiny Tony’s uitdeelzakken zijn verkrijgbaar in vier smaken: Melk, Melk Mix, Melk Karamel Zeezout en de regenboogmix met 10 smaken, verkrijgbaar bij veel supermarkten.

Het ultieme handboek over chocolade van Meester Patissier Hidde

Het boek Chocolaterie van Hidde de Brabander is een bijna onmisbare chocoladebijbel voor iedere serieuze thuisbakker of (semi-)professional die alles over chocolade wil leren. Hidde heeft al zijn kennis over het onderwerp gebundeld in dit boek. Met duidelijke uitleg, handige stap-voor-stapfotografie en inspirerende signatuurgerechten. Een boek barstensvol gedegen vakkennis met prachtige fotografie en een vleugje humor. Precies zoals Hidde is.

Wil je een uitgebreide review over het boek lezen, check dan de blog van Carola bakt Zoethoudertjes. Wil je het boek zelf aanschaffen? Je koopt ‘m voor € 39,99 in Hidde’s webshop, bij je lokale boekhandel of online, bijvoorbeeld via bol.com.

Sterrenbonbons uit Maastricht

“Laat u verrassen door onze kleine smaakexplosies van chocolade.”, is het eerste wat ik las toen ik de site bezocht van La Fève. Het Maastrichtse chocolade-atelier is al uitgeroepen tot beste delicatessenwinkel van Limburg en de titel van ‘Lekkerste bonbon van Nederland’ mogen ze ook op hun naam schrijven. Samen met tien Michelinsterrenchefs hebben ze de Sterrenbonbons ontwikkeld en die kun je bestellen in hun webshop. Met geniale combinaties zoals Thaise basilicum, tamarinde en amarena kers van Rogér Rassin en ananas, olijfolie, Tahiti vanille, verveine en gezouten karamel van Hans van Wolde. En wat denk je van green curry, bergamot, sereh en gember van Soenil Bahadoer?

De geschenkverpakking met de 10 verschillende Sterrenbonbons bestel je voor € 14,95, hier in de webshop. Maar vergeet ook zeker niet om even een kijkje te nemen bij hun andere chocoladecreaties. Denk aan de Maastrichtse kussen, de lekkerste bonbons van Nederland en zelfs complete ‘anniversary’ boxen met alle signature chocoladeproducten. Voor jezelf of voor een speciaal iemand als cadeau.

Tot de volgende editie van Francesca Proeft!

Foto’s Tony’s Chocolonely: Tony’s Chocolonely, Foto’s Chocolatier: Chocolatier/Hidde de Brabander, Foto’s Sterrenbonbons: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)