Francesca Proeft #8 – Kruidige zaken

Ik zou niet weten wat ik zonder kruiden, specerijen, pepers en zout zou moeten in mijn keuken. Mijn keukenlade puilt inmiddels ook uit met kruidenpotjes en ik heb zelfs een peper- en zoutplankje waar mijn favoriete producten op te vinden zijn. En dan natuurlijk pepers! Ik heb een flinke collectie …

Ik zou niet weten wat ik zonder kruiden, specerijen, pepers en zout zou moeten in mijn keuken. Mijn keukenlade puilt inmiddels ook uit met kruidenpotjes en ik heb zelfs een peper- en zoutplankje waar mijn favoriete producten op te vinden zijn. En dan natuurlijk pepers! Ik heb een flinke collectie aan adjuma, Madame Jeanette en rawit pepers in de vriezer liggen (ja, die kun je dus gewoon invriezen) waar ik altijd uit kan putten als ik een gerecht pit wil geven of zelf sambal maak.

Hoog tijd dus om een Francesca Proeft te maken over kruidige zaken. Met drie van mijn favorieten van dit moment, en waar je ook allemaal online kunt bestellen en dat is zeker in deze tijd fijn. En ik heb zelfs een hele mooie kortingscode van 15% voor jullie geregeld bij Kruidenkaravaan, ook dat is erg fijn!

Nog even een kleine dienstmededeling over de Francesca Proeft edities. Want ik probeerde er iedere week eentje voor jullie te maken voor de zomervakantie, maar daar was geen beginnen aan. Ik begon namelijk te geforceerd naar onderwerpen en bijbehorende producten te zoeken en dat is nooit mijn uitgangspunt geweest. Ik wil in deze artikelen echt alleen mijn persoonlijke tips delen en me niet laten leiden door persberichten of nieuwe productlanceringen. Dus ik heb besloten dat Francesca Proeft alleen online komt als het goed voelt en ik een mooie samenstelling van persoonlijke favorieten heb gemaakt binnen een bepaald onderwerp. Dat is voor mij leuker om te schrijven en voor jullie beter om te lezen.

Lees hier de vorige edities van Francesca Proeft.

Zeeuws zout uit de Oosterschelde

Liefhebbers van zout lopen vaak weg met fleur de sel. Maar weet je dat we ook onze eigen Hollandse versie hebben die waanzinnig goed is? Dan heb ik het over Zeeuwsche Zoute, oorspronkelijk zout wat wordt gewonnen uit de Oosterschelde. Ik ontdekte dat er zelfs al in de Romeinse tijd zout werd gewonnen in Zeeland en dat ambacht is nieuw leven ingeblazen door Zoutziederij Zeeuwsche Zoute.

Er zijn twee varianten verkrijgbaar, het pure Zeeuwse zout en de gerookte versie (mijn favoriet!) en die kun je hier in hun webshop kopen. Er zijn verschillende verpakkingen verkrijgbaar, in karton en glas, en je kunt ook navulverpakkingen kopen. Binnenkort schijnen er ook nieuwe varianten bij te komen, met zeewier en kruiden. Daar ben ik ook heel benieuwd naar.

Online kruiden en specerijen kopen bij de Kruidenkaravaan

Een van mijn meest recente ontdekkingen is de webshop van Kruidenkaravaan. Hier vind je de mooiste kruiden en specerijen, van gemengd tot ongemengd. Ook hebben ze een bijzondere collectie aan gourmet zout waar ik erg enthousiast over ben. Zo bestelde ik het Pakistaanse rookzout en die is waanzinnig voor rubs met karakter voor vlees. Zeker als je een barbecuefan bent. Wat ik ook heel fijn vind is dat je er bijzondere gedroogde en gemalen kruiden kunt kopen. Denk bijvoorbeeld aan lavas of muntblad. Maar ook de basis specerijen zoals paprikapoeder en kerrie van uitzonderlijke kwaliteit. En gedroogd bietenpoeder wat je perfect als natuurlijke kleurstof kunt gebruiken.

Oké, ik kan eindeloos doorgaan met het noemen van hun producten waar ik enthousiast over ben, maar ervaar het zelf door een kijkje te nemen in hun webshop. En als je wilt gaan shoppen heb ik een mooie kortingscode voor jullie van 15% op het gehele assortiment! Die code is FrancescaProeft (let op: de code is hoofdlettergevoelig) en deze kun je invullen bij het afrekenen. De code is geldig tot en met 11 november, dus vergeet ‘m niet!

Peper walhalla uit het Westland

Nog zo’n mooie recente ontdekking, met dank aan Wat Schaft de Podcast!, is de webshop van Westlandpeppers. Mensen die houden van pepers en pit komen hier helemaal aan hun trekken. Denk aan jalapeño’s, adjuma’s, poblano’s en Madame Jeanette’s. Maar ook Carolina Reaper’s, Scotch Bonnet’s, Trinidad’s Scorpion’s vind je hier. En wat denk je van gedroogde en gerookte pepers uit Mexico, verse curry bladeren en zelfgemaakte sambals en sauzen? De keuze is echt gigantisch!

Vrijwel alle pepers worden geteeld in eigen kassen in het Westland en de kwaliteit is fantastisch. Ik heb inmiddels een flinke bestelling binnen (en misschien ben ik weer een beetje uitgeschoten) en een groot deel heb ik ingevroren. De rest gaat naar familie en vrienden die er ook heel blij mee zullen zijn. Nog een leuke tip: je kunt er nu tijdelijk het chilipakket van Wat Schaft de Podcast kopen (inclusief recept) waarmee je de echte Texas Chili kunt maken. Die heb ik ook gekocht en ik denk dat ik er dit weekend alvast mee de keuken induik. Beetje vuurspuwen, love it. Oh, en gewone snackpaprika’s vind je er ook ;-).

Geniet van al deze kruidige inspiratie en tot de volgende Francesca Proeft! Geen idee wanneer die online komt, dat merk je vanzelf ;-).

Tekst & fotografie: Francesca

Niets uit deze editie van Francesca Proeft is gesponsord.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)