Francesca’s Food Inspiratie #2

De tweede editie van Francesca’s Food Inspiratie is een feit! Met daarin de laatste nieuwtjes op het gebied van food, drinks, kookboeken, hotspots en ander foodgerelateerd nieuws. En de persberichten en mails vlogen me de afgelopen weken om de oren. Zo vlak voor de feestdagen wil iedereen nog wel een …

De tweede editie van Francesca’s Food Inspiratie is een feit! Met daarin de laatste nieuwtjes op het gebied van food, drinks, kookboeken, hotspots en ander foodgerelateerd nieuws. En de persberichten en mails vlogen me de afgelopen weken om de oren. Zo vlak voor de feestdagen wil iedereen nog wel een nieuwtje kwijt. Ik heb voor jullie een selectie gemaakt van het voor mij meest interessante nieuws.

Clipper thee: nu ook in Nederland

Clippertea

Het Engelse theemerk Clipper is nu ook verkrijgbaar in Nederland. Clipper staat voor natural, fair & delicious. Het zijn verleidelijke blends die met passie zijn samengesteld en gemaakt van de beste biologische ingrediënten en thee afkomstig van Fairtrade plantages in Afrika en Azië. De inspanningen van Clipper om de beste kwaliteit thee te produceren werden de afgelopen jaren ook beloond met het winnen van de Engelse Great Taste Awards. Clipper is in diverse smaken verkrijgbaar bij Albert Heijn en in natuurvoedingswinkels.

Gezonde taarten kookboek

Gezonde taarten kookboek

Asja Tsachigova,  voedingsdeskundige en lifestylecoach, bracht het kookboek “Gezonde taarten, cakes en koekjes.”  uit. Alle recepten in het boek zijn 100% vrij van geraffineerde suikers, daarnaast bevat het boek ook veel lactose- en glutenvrije recepten. Het boek is voor iedereen die gezond wil leven, maar toch lekker wil eten en snoepen. Het boek kost € 20,95 en is onder andere te koop bij de boekhandel.

San Mauro aceto balsamico

San Mauro aceto balsamico

De oprichter van San Mauro olijfolie heeft een nieuw product op de markt gebracht: San Mauro Aceto Balsamico di Mosto Cotto. Een unieke balsamico receptuur van perfecte kwaliteit voor een schappelijke prijs. Deze aceto balsamico wordt net als de Tradizionale gemaakt van pure ingekookte most van trebbiano en lambrusco druiven uit de provincie Modena. Hier onderscheidt San Mauro zich van een Aceto Balsamico di Modena IGP waarbij naast wijnazijn slechts 20% druivenmost of een concentraat daarvan wordt gebruikt en waarbij karamel als kleurstof wordt toegevoegd. San Mauro produceert haar Aceto Balsamico di Mosto Cotto in een acetaia net onder Modena volgens authentieke productiemethoden. De aceto balsamico is in balans en heeft haar complexe zoetzure smaak te danken aan 8 jaar rijpen op eikenhouten vaten. De winkeladviesprijs is € 19,95 en het is verkrijgbaar bij de betere speciaalzaken.

Thuisgekookt kookboek

Thuis_Gekookt_Cover_MockUp def

De makers van Thuisafgehaald hebben een kookboek uitgebracht: Thuisgekookt, heerlijke gerechten om te delen. Met dit kookboek delen 50 thuiskoks van Thuisafgehaald hun lekkerste gerechten. Inspiratie van dichtbij, voor de dagelijkse maaltijd! De gerechten zijn allemaal hoofdmaaltijden, gevarieerd met vlees en vis of vega. Via het delen van eten leer je ook je buurtgenoten kennen. Daarom vind je in dit kookboek niet alleen heerlijke gerechten, maar ook een korte kennismaking met de thuiskoks achter de recepten. Het boek kost € 14,95 en is verkrijgbaar in de webshop van Thuisafgehaald.

Nieuwe smaken Lima tortillachips

Lima chips

Salt & Pepper en Lemon & Salt zijn de nieuwe smaken van Lima tortillachips. Deze zijn al even uit, maar ik heb ze in de tussentijd voor jullie geproefd! En vooral de Salt & Pepper vind ik een geweldige smaak. Het zijn krokante maïschips die lekker zijn om zo te eten of om te dippen in een sausje. En de chips worden nu alleen nog gebakken in zonnebloemolie. Dat betekent dat de tortillachips rijk zijn aan onverzadigde vetzuren. Lima chips zijn alleen verkrijgbaar in de natuurvoedingswinkels, kijk op de website van Lima voor verkoopadressen.

De beste koekenpan volgens de Consumentenbond

Fissler koekenpan

In het nieuwste onderzoek van de Consumentbond (november 2013) naar koekenpannen met antiaanbaklaag is de Fissler Ceramic Comfort als nummer 1 koekenpan uit de test gekomen. De pan kreeg het predikaat ‘Beste Uit De Test’ met een rapportcijfer 8.8. De Consumentenbond testte twintig antiaanbakpannen waarvan zes met een zogenoemde keramische antiaanbaklaag en veertien met een zogenoemde Teflon antiaanbaklaag (PTFE-laag). Bekijk hier de volledige testresultaten.

Sjampanje van eigen bodem

Champagne flessen van Frysling Twijzel 21-11-2013 De Brut

De Frysling, de meest noordelijke professionele wijngaard van Nederland, heeft eind november de eerste Friese Sjampanje gelanceerd. De eerste fles werd ontkurkt in het bijzijn van Jannewietske de Vries, gedeputeerde van de provincie Friesland, tijdens een feestelijke Sjampanje en Wilde Waddenoester party. De droge mousserende wijn is gemaakt van de druiven Johanniter en Souvignier Gris en is er in een ‘brut’ en zoete variant. Behalve de Sjampanje produceert de Frysling ook een witte wijn en een rosé. De Sjampangje en andere wijnen van De Frysling bestel je online of koop je op de wijngaard.

Het lekkerste product van Nederland

Nice op een stokje

Nina Weerman van Nice op een stokje uit Amsterdam is de winnaar geworden van De Smaak van NL 2013. Haar aardbeien ijsjes van biologisch fruit, 100% natuurlijke ingrediënten en minder suiker veroverden het hart en smaakpapillen van de vakjury. Naast de smaal ‘Puur aardbei’ heeft Nice nog 3 andere smaken: framboos en Hibiscus, peer en sinaasappel en watermeloen met munt.

Tapas eten in de oude haven in Rotterdam

Puerto tapas y vino

De oude haven in Rotterdam is een nieuw restaurant rijker: Puerto tapas y vino. Puerto heeft een grote voorliefde voor mediterraans eten en serveert tapas die met veel aandacht en passie zijn bereid. Denk aan krokant gebakken varkensrug gemarineerd in zoete sherry, octopus met gestoofde peer of patatas bravas. Het restaurant is geopend voor zowel lunch als diner. Op maandag en dinsdag is het zelfs mogelijk om onbeperkt tapas te eten. Een selectie van de chef in de vorm van acht tapas worden onbeperkt aangeboden voor slechts € 17,50.

Sel d’Or: goudeerlijk zout

Sel-d-or-House-of-Salts-500x500

Met de lancering van een gelimiteerde editie Sel d’Or voegt House of Salts een paradepaardje toe aan de huidige lijn van duurzaam gewonnen zout. Het exclusieve Sel d’Or is een melange van het Fleur de Sel de Guérande en eetbaar 23 karaat goud van Giusto Manetti Battiloro S.p.A. Deze exclusieve serie bestaat uit een oplage van slechts vijfentwintig potten. Niet een potje huis-, tuin- en keukenzout dus. Maar wel een prachtig cadeau voor de echte liefhebber.

Creatief met koekjes

amandel - kers - Amaretto

Nou zijn de koekjes van Jules Destrooper van zichzelf al erg lekker. Maar ze vonden dat er nog meer mee kon en creëerden bijzondere recepten met de koekjes. Denk bijvoorbeeld aan Parijse wafel met paprika en Parmezaan. Of natuurboterwafel met confituur van vijgen en blauwaderkaas. Leuke inspiratie voor de feestdagen! Kijk hier voor alle recepten.

Oude Beemster wint World Cheese Awards 2013

Oude beemster

Op 27 november zijn in Engeland de World Cheese Awards 2013 uitgereikt. De Oude Beemster won één van de meest prestigieuze prijzen ter wereld: De Super Gold Award. De World Cheese Awards vinden jaarlijks plaats in Birmingham en is met 2770 kaas inzendingen uit 34 landen de grootste kaascompetitie ter wereld. Toch fijn om te weten dat een van mijn favoriete kazen dus ook echt zo goed is.

Cava Brutal

Cava brutal

Als een reclamebureau een cava gaat maken dan krijg je geen gewone cava. Nee, dan krijg je een Cava Brutal. Sterker nog, ze omschrijven het als: “Een non-traditioneel, non-conformistisch en ‘non parlez Français’-achtige bubbel. Opgegroeid en gerijpt in Spanje en uitgegroeid tot champagnekiller bij creative agency SuperRebel.com in Breda. Met het gedurfde design zijn alle wijnconventies gesneuveld. Weg met de tierelantijnen, krulletters en glimmende nepmedailles: dit is Cava Brutal.” Ach, het verhaal klinkt best aardig, maar hoe zou het smaken?

De volgende Francesca’s Food Inspiratie verschijnt in januari 2014. Heb je bijzondere food nieuwtjes die hier echt niet in mogen ontbreken? Neem dan zeker even contact met me op.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer