Francesca’s Food Inspiratie #4

Er is weer veel food nieuws te melden dus tijd voor een nieuwe Francesca’s Food Inspiratie! Met deze keer onder andere aandacht voor gezonde snacks, 60 jaar beslag mixen, de heilige rabarberstengel en liefde voor de Italiaanse keuken. Fish Tales – De duurzame visproducten van Bart van Olphen Ooit de …

Er is weer veel food nieuws te melden dus tijd voor een nieuwe Francesca’s Food Inspiratie! Met deze keer onder andere aandacht voor gezonde snacks, 60 jaar beslag mixen, de heilige rabarberstengel en liefde voor de Italiaanse keuken.

Fish Tales – De duurzame visproducten van Bart van Olphen

Bart Fish Tales

Ooit de korte visfilmpjes van Bart van Olphen gezien? Zo niet, dan echt doen! Ik ben al een tijdje hooked aan zijn filmpjes op Instagram en was aangenaam verrast toen ik erachter kwam dat hij nu ook zijn eigen duurzame visproductenlijn heeft. En de producten van Fish Tales zijn gewoon verkrijgbaar bij de Albert Heijn. Vis eten van Bart, ook echt doen!

fish_tales.product_overzicht.03

Rosti Mepal beslagkom Margrethe

De producten van Rosti Mepal maken iedere keuken net iets prettiger en praktischer om in te werken. Zo is de beslagkom Margrethe een geweldig voorbeeld, want door de rubberen rand aan de onderzijde staat de kom rotsvast op het aanrecht tijdens het mixen. En daar worden we heel gelukkig van! Dit jaar bestaat de Margrethe 60 jaar en is daardoor ook verkrijgbaar in toffe retro-kleuren.

margrethe retro colours_fh2

Alpro Kokosnootdrink

Er is een nieuwe smaak toegevoegd aan de collectie plantaardige drinks van Alpro. Sinds kort hebben ze ook een kokosnootdrink. Lekker verfrissend, met een vleugje rijst en zonder toegevoegde suikers. We hebben ‘m inmiddels al geproefd en zijn fan! Lekker om zo te drinken, door je havermout of gebruik ‘m voor een homemade kokostoetje. Een pak van 1 liter kost € 2,39 (vers) of € 2,19 (lang houdbaar) en is verkrijgbaar in vrijwel alle supermarkten.

Alpro_Kokosnootdrink

Nieuw terras voor Restaurant Noble

Het is al geen straf om te lunchen of dineren bij Restaurant Noble in Den Bosch. Maar sinds ze hun prachtige nieuwe terras hebben geopend aan het water is er eigenlijk geen reden meer om niet te gaan. Bij Noble eet je volgens het shared dining principe en bepaal je zelf waar je avond eindigt. Zowel qua duur als in je portemonnee, maar altijd met fantastische gerechten en mooie wijnen. Wij plannen snel een tripje naar Den Bosch in!

Restaurant Noble terras

Dutch Rhubarb Week

Deze week is de 2e editie van de Dutch Rhubarb Week uitbundig geopend in Tunes van het Conservatorium Hotel. T/m 31 mei zetten meer dan 50 restaurants door het hele land rabarber op de kaart. Middels eigen, unieke creaties zullen deelnemende zaken als Librije’s Zusje (Zwolle), Firma Pickels (Utrecht), Rijsel (Amsterdam) en Borg Piloersema (Den Haag) en Tunes in het Conservatorium Hotel (Amsterdam) rabarber uit de vergetelheid halen. Alle restaurants zijn te vinden op de website.

Dutch Rhubarb Week

Workshop wecken bij Foodelicious

Er komt weer een hele leuke workshop wecken aan bij onze vrienden van Foodelicious in Rotterdam. Samen met Picnic in the Park (je weet wel, van die geweldige piccalilly) organiseren ze op zaterdag 21 juni 2 workshops. De workshop duurt 2 uur en naast een stukje geschiedenis en theorie ga je natuurlijk zelf aan de slag. Aan het einde van de workshop ga je naar huis met een tas vol lekkers! De workshop kost € 40,- p/p en meer informatie vind je op de site van Foodelicious.

mailing wecken 2

Lovechock Rocks – ongegeneerd snoepen

We waren al fan van Lovechock, maar nu nog meer! Want hun nieuwe Lovechock Rocks zijn geweldig lekker. De rocks zijn gemaakt van fruit, noten & superfoods en omhuld met raw chocolate. Lovechock Rocks zijn er in drie verrassende smaken: Mulberry/Hemp Seed, Almond/Cinnamon en Raisin/Coconut. Ze zijn verpakt in vrolijke doosjes, leuk om te delen en ook super voor kids. Een doosje kost € 4,49 en is verkrijgbaar bij de meeste biologische/duurzame winkels.

Lovechock_Rocks 1

Grillcomb – de slimme BBQ spies

Nooit geen gehannes meer tijdens de BBQ met stukken groenten, tomaatjes en garnalen. Want met de nieuwe slimme BBQ spies van Grillcomb rijg je alles aan 1 spies die zo op de BBQ kan. Dat vinden we nou echt handig! Een set van 2 spiezen, 12cm lang kost € 14,95 en is te koop bij de betere kookwinkels en warenhuizen.

GrillComb_6651_2hands

Lekkere en gezonde basis van Jip en Jij

Jip houdt van lekker en gezond eten en heeft daarom een eigen lijn aan producten ontwikkeld onder de naam Jip en Jij. In de webshop vind je tal van gezonde en skinny basis producten voor je ontbijt, lunch en diner. Maar ook hele lekkere tussendoortjes. Wij probeerden onder andere de muesli en de skinny chocolate chip cookies uit en die waren heerlijk! Onze grote favoriet? De chocolade sojanootjes, daar willen we wel een paar kilo van! Wil je het een keer uitproberen? Bestel dan de goodybag voor € 7,50 in de webshop.

Jip en Jij

Delice Delikatessen in Den Haag

Delice Delikatessen heeft in de shopping mall New Babylon in Den Haag haar nieuwe flagshipstore geopend. Hier vind je de allerfijnste producten uit Europa, zoals nougat uit La Provence, 100-jarige in verschillende houtvaten gerijpte Aceto Balsamico en truffelpasta. En je kunt er ook heerlijk lunchen of een glas wijn drinken. Ik ben er al even kort geweest en vond het een walhalla voor foodies. Binnenkort maar eens terug voor een uitgebreide review.

delice

Simply Italian van de Chiappa zusjes

Voor de drie Chiappa zusjes staat koken, eten en daar samen van genieten centraal. Niet zo gek met hun Italiaanse roots. Inmiddels hebben ze hun eigen tv-serie en is hun boek Simply Italian uitgebracht. Een kookboek bomvol met pure Italiaanse gerechten waarbij de liefde voor Italiaans eten en voor het leven van de pagina’s af spat. Simply Italian van de Chiappa Sisters kost € 25,- en is verkrijgbaar bij de bekende (online) boekenwinkels.

Simply Italian

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer