Francesca’s Food Inspiratie #6

Er zijn weer een aantal nieuwtjes beland op onze keukentafel waar we bijzonder blij van werden. Het is dan ook tijd voor editie 6 van Francesca’s Food Inspiratie. Deze keer zonder restaurantnieuws, daar gaan we een aparte rubriek van maken om het allemaal wat overzichtelijker te houden. Eetbare bloemen van …

Er zijn weer een aantal nieuwtjes beland op onze keukentafel waar we bijzonder blij van werden. Het is dan ook tijd voor editie 6 van Francesca’s Food Inspiratie. Deze keer zonder restaurantnieuws, daar gaan we een aparte rubriek van maken om het allemaal wat overzichtelijker te houden.

Eetbare bloemen van Bloom Bites

Het gebruik van eetbare bloemen in gerechten is tegenwoordig niet alleen meer weggelegd voor chefs. Ook amateurkoks gebruiken steeds vaker de bloemetjes in gerechten. Vanwege kleur, vorm en specifieke smaak. Nou was het vroeger best een gedoe om deze bloemen te kopen. Tegenwoordig is dat niet meer het geval. Sterker nog, het wordt je wel heel gemakkelijk gemaakt door Bloom Bites. Hier bestel je heel simpel je favoriete eetbare bloemen per soort of in combinatie. Bloom Bites stuurt het vervolgens goed verpakt naar je op. Bekijk de site van Bloom Bites voor meer informatie.

Francesca's Food Inspiratie_Bloom Bites

Spelt snacken met Farm Brothers

Er kwam een persbericht binnen dat begon met de vraag “Lekker, voedzaam en verantwoord snoepen, dippen of snacken?”. Dan word ik dus gelijk sceptisch. Deze keer had ik het volledig mis, want de nieuwe spelt squares van Farm Brothers zijn top. Het zijn low-fat biologische spelt crackers met smaak en inhoud, vol voedingsvezels en in drie smaken om zo op te eten of om met een dip te serveren. Ze zijn beschikbaar in de smaken Sea Salt & Rosemary, Tomato Bruschetta en Curry & Cheese. Vooral een dikke hit bij onze peuter thuis, hij eet het alsof het chips zijn. Farm Brothers spelt squares zijn onder andere verkrijgbaar bij EkoPlaza en Organic food for You – consumenten adviesprijs € 2,79.

Francesca's Food Inspiratie_Farm Brothers Spelt Squares

Kleurrijke eitjes van Le Creuset

Een eitje in de morgen wordt nu wel heel gezellig met deze kleurrijke eierdopjes van Le Creuset. Verkrijgbaar in maar liefst 10 verschillende kleuren. Per 6 of per 4 in een handige cadeauverpakking. De eierdopjes zijn, net als alle aardewerken producten van Le Creuset, kleur-, geur- en smaakneutraal dankzij het ijzersterke glazuur en vaatwasmachinebestendig. Een doos van 6 ‘rainbow’ eierdopjes kost € 39,90 en per 4: € 27,90.

Francesca's Food Inspiratie_Rainbow Egg Cups Gift set

De ‘rainbow’ espressokopjes vinden we trouwens ook helemaal leuk!

Francesca's Food Inspiratie_rainbow espresso cups

Eerlijke chocolade van Swiss

Als ik chocolade koop in de supermarkt is dit vaak de extra pure variant van Swiss Chocolade. Zwitserland heeft een buitengewoon goede naam op het gebied van chocolade en Swiss Chocolade doet die naam eer aan met een lijn van rijke, intense chocoladesmaken met een hoog cacaopercentage. Swiss koopt alleen cacao in bij Fairtrade gecertificeerde cacaoproducenten. Zo kunnen ze controle houden over de kwaliteit van de ingekochte cacaobonen en krijgen de cacaoboeren een eerlijke prijs voor hun cacao.

Francesca's Food Inspiratie_swiss chocolade_1

De 72% cacao tabletten zijn verkrijgbaar in de smaken Noir, Noir Noisette, Noir Café en Noir Orange. Voor de echte cacaoliefhebbers is er de Swiss Noir Finest Collection met 78% cacao. Swiss vind je in diverse supermarkten.

Francesca's Food Inspiratie_swiss chocolade_2

Nieuwe theevarianten van Clipper Tea

Clipper is een biologisch fairtrade theemerk uit Engeland. Met de beste, eerlijke en duurzame ingrediënten maken ze elk kopje thee een beetje bijzonder. Binnen 1 jaar zijn ze erin geslaagd op te klimmen tot het #1 biologische fairtrade merk op de premium thee markt. En om dat te vieren presenteren ze drie nieuwe smaakvarianten: Green Chai Tea, Green Tea Raspberry & Mint en Elderflower & Strawberry. 100% biologisch, Fair Trade en in prachtige verpakkingen. Laten wij nou al giga fan zijn van Clipper…wij komen de winter wel door met deze heerlijke nieuwe varianten. Clipper thee is te koop bij alle grote retailers en bij de Etos, een pakje kost € 2,39.

Francesca's Food Inspiratie_nieuwe theevarianten Clipper Tea

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)