Francesca’s Food Inspiratie #7

Vandaag weer een nieuwe Francesca’s Food Inspiratie met de leukste en lekkerste food nieuwtjes van de laatste tijd. Zo heb ik me gek gegeten aan drop omhuld met Belgische chocolade, mocht de peuter de producten van Ella’s Kitchen proeven en ontdekte ik een geweldige homemade ketchup van Zeeuwse bodem. Ella’s …

Vandaag weer een nieuwe Francesca’s Food Inspiratie met de leukste en lekkerste food nieuwtjes van de laatste tijd. Zo heb ik me gek gegeten aan drop omhuld met Belgische chocolade, mocht de peuter de producten van Ella’s Kitchen proeven en ontdekte ik een geweldige homemade ketchup van Zeeuwse bodem.

Ella’s Kitchen – verantwoorde en lekkere producten voor de allerkleinsten

Francesca's Food Inspiratie_7_ella's kitchen 2

Ella’s Kitchen is een merk voor biologische kant-en-klare kindervoeding wat sinds afgelopen zomer nu ook in Nederland verkrijgbaar is. Ze hebben 20 gezonde producten, van fruit smoothies tot complete, uitgebalanceerde maaltijden voor baby’s, dreumesen en peuters. Wij hebben een aantal van deze producten nu thuis en in de familie uitgeprobeerd en we zijn razend enthousiast. Wellicht kijk je nu raar op, omdat ik altijd verkondig dat ik niet houd van kant-en-klaar. Dat klopt en komt met name door de slechte samenstelling van deze producten. Daar hoef je je bij Ella’s Kitchen geen zorgen om te maken. Oprichter Paul Lindley, de vader van Ella, heeft namelijk alles in het werk gesteld om de producten gezond en interessant voor kinderen te maken. Zo zijn de producten samengesteld uit biologische en gezonde ingrediënten (geen toevoegde geur-, kleur- en smaakstoffen, zout en suiker) en spreken de verpakkingen en de teksten kinderen enorm aan. Ideaal voor als je een avond geen tijd hebt om te koken, als je op stap bent en als je je kind een verantwoord tussendoortje wilt geven.

Photo by Phil Adams

Je koopt de producten van Ella’s Kitchen bij Albert Heijn, Emté, Etos, Deen, Jumbo Marqt en Plus vanaf € 0,99.

GingerLove – hemelse hot drink van Lombardia

Francesca's Food Inspiratie_7_ginger love 1

Ik ontmoette de eigenaar van de bekende bio-winkel Lombardia uit Antwerpen, Alain Indria. Hij drukte me een bekertje in mijn handen en zei “proef dit”. Zo volgzaam als ik ben, deed ik dat en ik was verbaasd over de warme drank met schuimlaag en explosieve smaak. GingerLove is een goddelijke mix van citrusvruchten, gember en specerijen. Ontstaan omdat Alain verse sappen ging verwarmen en opschuimen, hij maakte daar vervolgens dit puur natuur product van waar wij razend enthousiast over zijn. Inmiddels is GingerLove verkrijgbaar in 3 smaken: de originele GingerLove (onze favoriet), de Coconut Vibrations (alsof je een warme pina colada drinkt, heerlijk) en de GreenLove (met groene thee en appel). Je drinkt het alsof het thee is, hier komen wij de herfst en winter wel mee door!

Francesca's Food Inspiratie_7_ginger love 2

De hot drinks zijn volledig biologisch, vegan en fair trade en zijn onder andere verkrijgbaar bij De Tuinen.

Koopeenvarken.nl – Blije beesten en betaalbaar vlees

Francesca's Food Inspiratie_7_koopeenvarken

Het kon na het succes van Koopeenkoe.nl niet uitblijven: nu is ook Koopeenvarken.nl gelanceerd! Door middel van online crowdbutching koop je een vleespakket afkomstig van een varken dat een fijn leven vol modderbaden en goed voer heeft gehad. De varkens van koopeenvarken.nl hebben bovendien extra lang mogen groeien en zijn van een smakelijk ras dat ook wel het Nederlandse Ibericovarken wordt genoemd. Dat is dus lekker, voor zowel mens als dier. Omdat Koopeenvarken.nl van de boer direct aan de consument levert, is het vlees ook nog eens goed betaalbaar.

Kijk voor meer informatie op hun site en lees ook het interview wat ik eerder met de oprichter Ivo had op de boerderij van Koopeenkoe.nl.

De Ketchupfabriek – Handgemaakte ketchup uit Zeeland

Francesca's Food Inspiratie_7_de ketchupfabriek

Tijdens mijn bezoek aan Zeeland liep ik opeens tegen dit geweldige flesje aan. Laat ik nou verzot zijn op ketchup en nam gelijk een fles mee naar huis. De ketchup van De Ketchupfabriek wordt op authentieke wijze handgemaakt in Graauw (Zeeland). Ze gebruiken waar dat kan zoveel mogelijk ingrediënten die lokaal (in eigen streek c.q. Zeeland) of regionaal (heel Nederland) op duurzame of biologische wijze worden geteeld. De unieke smaak wordt verkregen door het gebruik van verse ingrediënten (hele, heerlijke smaakvolle trostomaten) in combinatie met een uitgekiende mix van kruiden en specerijen. Het is verkrijgbaar in 3 smaken; Ketchup Klassiek, Polderketchup en Mosterdketchup. Het bevat geen kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen en verdikkingsmiddelen. Daar moet je dus even aan wennen, want je hebt geen dikke ketchup. Maar de smaak is zo ontzettend lekker! Na opening is de ketchup beperkt houdbaar in de koelkast. Elke fles is voorzien van een productiedatum. Zodat je zeker weet dat je een vers product in handen hebt.

Kijk hier voor een overzicht van de verkooppunten.

MEENK – Drop in een chocoladejasje

Francesca's Food Inspiratie_7_meenk drop chocolade

Oh jee, ik heb er een nieuwe verslaving bij: drop in chocolade. Er kwam een gigantische doos bij me thuis en nu kan ik er niet meer vanaf blijven. Het is de flirt van chocolade gecombineerd met de knipoog van een dropje. Zoals dropspecialist MEENK het zelf omschrijft. Het is een zacht oer-Hollands dropje met een laagje Belgische melkchocolade. Dit is al een hit in Scandinavië en nu kunnen we ook hier genieten van de drie varianten. Want er is ook een zout dropje ondergedompeld in Belgische melkchocolade met een krokant suikerlaagje. En mijn absolute favoriet: een zoet dropje omhult met Belgische melkchocolade en vervolgens bestrooid met een snufje salmiakpoeder.

De dropchocoladeballen worden gemaakt van natuurlijke ingredienten en zijn gelatinevrij. Verpakt in een hersluitbaar potje van handig formaat. Verkrijgbaar bij delicatessenwinkels, drogisterijen, supermarkten en de betere snoepwinkels. Adviesprijs is €2,99 (150 gram).

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)