Frites uit Zuyd voor echt lekkere frites in Amsterdam

Een echt lekker frietje, die vind je niet op iedere hoek van de straat. Gesneden van topkwaliteit aardappelen en vers bereid. Dan heb je het niet meer over frietjes, maar over frites. Een paar maanden geleden kreeg ik de tip om Frites uit Zuyd in Amsterdam te bezoeken. Want daar …

Een echt lekker frietje, die vind je niet op iedere hoek van de straat. Gesneden van topkwaliteit aardappelen en vers bereid. Dan heb je het niet meer over frietjes, maar over frites. Een paar maanden geleden kreeg ik de tip om Frites uit Zuyd in Amsterdam te bezoeken. Want daar snappen ze wat frites moeten zijn. Geïnspireerd op de Belgische friterie, waar je nog ontvangen wordt door een gastheer of -vrouw en waar kwaliteit bovenaan staat. Ik nam de proef op de som en parkeerde mijn auto op de Ceintuurbaan.

Frites uit Zuyd_2

De gevel van Frites uit Zuyd lacht me toe en bij binnenkomst valt me direct op dat deze zaak niets weg heeft van een ‘gewone’ snackbar. Mooi ingericht en aan de wanden staan er producten en kookboeken uitgestald. Ik zie in mijn ooghoek bijzondere mayonaise en piccalilly soorten uitgestald staan die je kunt kopen voor thuis, zoals Belze Majoneis (een van mijn favorieten). Je kunt er afhalen of direct opeten en kinderen kunnen zich uitleven in de ‘Fritespetit’.

Frites uit Zuyd_3

Ik geef mijn bestelling door aan de goedlachse man achter de toonbank en mijn frites worden gebakken. Natuurlijk neem ik er ook een kroketje bij. Die je hier een croquet noemt. Met oude kaas, waarover ik getipt was door een van mijn lezers. De goedlachse meneer adviseert bij de frites een piccalilly mayonaise, ik ga overstag.

Met mijn rood-wit geruite zakje strijk ik neer op het terras (met een paar maanden geleden bedoel ik zeker een half jaar geleden, ik loop wat achter met blogs schrijven) en ik neem een hap. Man oh man, wat is deze frites lekker! Vooral ook in combinatie met de piccalilly mayonaise. De oude kaas croquet is hemels. Enige commentaar wat ik kan leveren is dat het formaat te klein is of de croquet te lekker waardoor ik er nog eentje wilde. Maakt allemaal niet uit, Frites uit Zuyd is met vlag en wimpel geslaagd.

Frites uit Zuyd_4

Natuurlijk hebben ze meer dan alleen frites en croquetten. Zo staan er ook burgers van het MRIJ rund, fish & chips, frikadellen, vega burgers en gemarineerde kippendijen op het menu. Alles huisgemaakt (de croquetten zijn deels van Holtkamp) tot en met de sauzen aan toe. Ik mag nog even een kijkje nemen in de keuken en daar laten ze me stap voor stap zien hoe de verse aardappelen geschild, gewassen en gesneden worden.

Frites uit Zuyd_6

In hetzelfde pand is Par Hasard gevestigd, in dit gezellige eetcafé eet je traditionele gerechten met (hoe kan het ook anders) frites. Denk aan Limburgs Zuurvlees, huisgemaakte saté, boeuf bourguignon of het perfecte varken van de grill. Een review over Par Hasard kun je hier lezen.

Frites uit Zuyd_5

Dat Frites uit Zuyd een succes is, is al gebleken. Binnenkort openen ze namelijk een tweede vestiging in de Willemsparkbuurt.

Frites uit Zuyd / Par Hasard
Ceintuurbaan 113-115
1072EZ Amsterdam
+31 (0) 20 471 4052
website

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)