Gestoomde dim sum met garnalen

Deze dim sum versie heb ik onlangs zelf bedacht. Op een zondag toen ik zin had in garnalen. Volledig onvoorbereid omdat ik nog nooit zelf dim sum had gemaakt. En dan kan het een paar kanten opgaan. Of je gooit aan het einde van je experiment je volledige stoommand inclusief …

Deze dim sum versie heb ik onlangs zelf bedacht. Op een zondag toen ik zin had in garnalen. Volledig onvoorbereid omdat ik nog nooit zelf dim sum had gemaakt. En dan kan het een paar kanten opgaan. Of je gooit aan het einde van je experiment je volledige stoommand inclusief inhoud in de prullenbak of je vindt de smaak wel ok, maar het moet nog een paar keer uitgeprobeerd worden. En de laatste optie is dat je een lucky shot hebt. Dat je het voor elkaar hebt gekregen om precies de juiste ingredienten en hoeveelheden bij elkaar te combineren waardoor er een smaaksuccesje ontstaat. En dat is deze keer meer dan gelukt, al zeg ik het zelf.

Wat je nodig hebt voor circa 25 dim sum:
25 wonton vellen (deze vind je in de diepvries bij de toko)
250gr grote garnalen, gepeld en schoongemaakt (ik haal deze altijd bij de visboer, een halve of hele kilo reeds schoongemaakt en ingevroren. Ideaal om te bewaren in de diepvries, dan heb je altijd garnalen in huis)
2 teentjes knoflook
1/2 rode peper (of een hele als je van spicy houdt)
2 lente uitjes
1 klein blikje crispy mais
1tl vissaus
1el oestersaus
1el maizena
versgemalen zwarte peper
zeezout
om bij de dim sum te serveren: bakje oestersaus en bakje chilisaus

extra nodig naast regulier keukengerei: stoommand met een diameter van circa 25cm.

dim-sum-met-garnalen-2

Wat je gaat doen:
Als je gebruik maakt van bevroren garnalen, laat deze dan een halve dag van te voren ontdooien. De wonton vellen hebben ook ruim de tijd nodig om rustig te ontdooien, zeker 1,5 uur. Anders kun je de velletjes niet mooi vouwen. 

Laat de mais uitlekken. Maak de knoflook, peper (zaadlijsten weghalen) en lente uitjes schoon en snijd deze in grove stukken.

Doe de garnalen samen met de knoflook, rode peper, lente uitjes, mais, vissaus en oestersaus in de keukenmachine en maal dit helemaal fijn. Roer op het laatst de maizena erdoor en breng op smaak met een beetje peper en zout.

Pak een velletje wonton en schep hier een lepeltje van het garnalenmengsel op in het midden. Maak de randjes van het velletje met je vingers een beetje nat (handig om daarvoor een kopje water naast je te zetten) en vouw het velletje aan de bovenkant al draaiende dicht. Herhaal dit met alle velletjes.

Zet de dim sum naast elkaar in een stoommand. Kook in de tussentijd wat water en schenk dit in een wok (tot net onder de stoommand). Zet de stoommand in de wok met de deksel erop en stoom de dim sum in 10 minuten gaar.

Serveer de dim sum met garnalen met een bakje oestersaus en chilisaus. Yum!

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)