Er is onlangs een nieuw kookboek verschenen dat hemels is op alle fronten. Van recepturen, styling, fotografie tot smaak, alles is tot in de puntjes uitgewerkt. Dan mag je je boek ‘Hemels!’ noemen en dat is precies wat de auteurs Ria en Alexandra hebben gedaan.
Hemels! viel op mijn deurmat, of in dit geval ‘in mijn mailbox’ en ik was direct onder de indruk. Van de prachtige fotografie en de ontzettende verrassende recepten. Het boek staat vol met goddelijke kleine gerechtjes. Niet zomaar lekker, hemels lekker! Heel eenvoudig klaar te maken, ook als je niet zo vaak in de keuken staat. Daar geniet je samen van tijdens een gezellig avondje met vrienden of familie en je leest ook nog eens hoe je de tafel er prachtig bij dekt.
Alle ingrediënten voor een mooi en heerlijk samenzijn staan in dit boek. Daar hoort natuurlijk ook een lekker drankje bij en die vind je ook. Gecombineerd met de doe-het-zelf stylingtips is het feest helemaal compleet. De dames hebben echt aan alles gedacht.
Het boek is ingedeeld in 3 hoofdstukken (over simpel houden gesproken!): zoet, hartig en drankjes. Daar vind je meer dan 40 recepten voor zoete en hartige recepten, meer dan 10 recepten voor drankjes en meer dan 20 doe-het-zelf stylingideeën voor je eettafel. Alle recepten hebben het formaat van een voorgerechtje, zo kun je er thuis ook een ‘shared dining’ feestje van maken. Want doordat de gerechten zo makkelijk te maken zijn, kun je er gerust een paar maken en er samen van genieten.
Hemels! vind ik een enorme aanrader voor de feestdagen! Met dit boek in handen word jij de ster van de avond en het kost je niet eens moeite. Dat hebben Ria en Alexandra goed gedaan! Kijk voor meer informatie over het boek op hun (wederom) prachtige site. Hier vind je veel achtergrondinformatie en alles over de ‘making off’. Je kunt daar ook het boek bestellen voor € 19,95 exclusief verzendkosten.
En om jullie alvast volledig in hemelse sferen te brengen, mag ik een heerlijk gerechtje uit het boek publiceren! De goddelijke garnalen met geitenkaaspuree…geloof me, die wil je!
Wat je nodig hebt voor 4 personen
– 6 plakjes serranoham
– 12 tijgergarnalen, gepeld en schoongemaakt (darmkanaaltjes verwijderd)
– 200 gram kikkererwten uit blik
– 25 gram boter
– 1 teentje knoflook, geperst
– 50 gram verse geitenkaas
– (zonnebloem)olie
– peper en zout
Extra
– 4 satéstokjes of spiesjes
– staafmixer
Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 20 minuten
Snijd of knip de plakjes serranoham in de lengte door. Pak een garnaal en rol er een ½ plak serranoham omheen. Prik de garnaal op een prikker, zodat de ham vast zit. Doe dit met elke garnaal. Prik in totaal 3 garnalen op elk stokje.
Doe de kikkererwten in een kom en pureer ze met een staafmixer of vork. Zet een sauspannetje op laag vuur en smelt de boter. Doe de knoflook erbij en roer even door. Doe de kikkererwtenpuree erbij en warm 2 Ã 3 minuten door. Brokkel als laatste de geitenkaas boven de pan en roer dit door de kikkererwtenpuree tot een glad geheel. Houd dit even warm.
Verwarm wat olie in een koekenpan. Als de pan heet is, leg je de spiesjes erin. Strooi er wat peper en zout op en druk ze met de achterkant van een vork even goed tegen de bodem van de pan, zodat ze overal lekker bruin worden. Draai ze na een minuut of 2 om. Strooi ook aan deze kant nog wat peper en zout erop en druk ze ook nog even tegen de bodem. Kijk na 2 minuten of ze aan beide kanten bruin en gaar zijn (de garnaal is dan roze). Serveer een spiesje per persoon op een bordje en geef er wat puree bij.