Granita met watermeloen en vlierbloesem

Hoe zomers wil je het hebben? Een lekker fris dessert van verse watermeloen is toch echt een perfecte afsluiter van je etentje! Deze granita met watermeloen en vlierbloesem is makkelijk te maken en heerlijk verkoelend.

De vlierbloesemsiroop geeft het een smaakvol accent, net als de verse tijm. Misschien heb je wel zelf pas vlierbloesemsiroop gemaakt toen de schermen zo mooi in bloei stonden, maar anders kun je het gewoon kant en klaar bij de supermarkt kopen!

Waarschijnlijk houd je wel wat watermeloen over dus die kun je lekker in stukjes bij de granita serveren. Geniet van je zomeravond!

Wat je nodig hebt voor 8 personen

  • 1 kg watermeloen
  • 100 ml vlierbloesemsiroop
  • 50 ml citroensap (ongeveer 1 citroen)
  • 3 takjes verse tijm

Wat je gaat doen

Bereiding: 15 minuten + Vriezer: 5 uur

1. Schil de watermeloen en snijd deze in blokjes.

2. Doe de vlierbloesemsiroop met het citroensap en de tijm in een steelpan en breng aan de kook. Zet het vuur uit zodra de siroop kookt en laat de tijm 5 – 10 minuten trekken.

3. Doe de blokjes watermeloen in de kan van een blender en zeef de siroop erbij. Mix het tot de watermeloen gepureerd is en giet de granita in een goed afsluitbare bak.

4. Zet in de vriezer en roer gedurende 4 uur elk uur de granita door met een vork.

5. Serveer de granita met watermeloen en vlierbloesem in mooie glazen met wat extra tijmblaadjes en wat stukjes watermeloen.

Recept & fotografie: Debbie Bodewes

Debbie is sinds april 2018 nieuw in het team van Francesca Kookt. Als freelance (bak)redacteur maakt ze 2x per maand een zoet recept voor jullie. Lees meer over haar op deze pagina.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca