Groene thee gelei met aardbeien en hazelnoot

Een heerlijk fris dessert, ideaal voor in de zomer. En het mooie is dat je deze groene thee gelei met aardbeien helemaal kunt voorbereiden en ‘s avonds zo uit de koelkast trekt. Wat je nodig hebt voor 4 personen – 400gr aardbeien – 4el suiker – 1cm verse gember – …

Een heerlijk fris dessert, ideaal voor in de zomer. En het mooie is dat je deze groene thee gelei met aardbeien helemaal kunt voorbereiden en ‘s avonds zo uit de koelkast trekt.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 400gr aardbeien
– 4el suiker
– 1cm verse gember
– 4 zakjes groene thee
– 20gr gelatineblaadjes (circa 12)
– 2el geroosterde hazelnoten

Wat je gaat doen

Maak de aardbeien schoon en snijd de grote in vieren en de kleintjes in tweeën. Doe deze in een schaal en meng ze met de suiker.

Schil de gember en snijd deze in plakjes. Breng de plakjes met 800ml water aan de kook. Na het koken draai je het vuur uit en hang je de groene thee zakjes erin. Laat dit 3 minuten trekken. Laat in de tussentijd de blaadjes gelatine weken in koud water (circa 5 minuten). Schep de zakjes en de gember met een schuimspaan uit de thee. Knijp de gelatine uit, voeg dit toe aan de thee en roer goed totdat de gelei vermengt is ermee.

Giet het groene thee-mengsel over de aardbeien heen en laat dit afkoelen tot lauw. Zet de schaal daarna in de koelkast voor minstens 1 uur.

Hak in de tussentijd de hazelnoten fijn. Strooi voor het serveren de hazelnoten over de gelei heen.

In ons geval heb ik de glazen schaal geserveerd met 2 lepels en werd er gretig uit de schaal gegeten 😉 Maar je kunt er natuurlijk ook verschillende bakjes van maken (voordat je laat opstijven in de koelkast), zodat je de eters hun eigen schaaltje kunt geven.

Groenethee gelei met aardbei en hazelnoot

Thanks La Cucina Italiana voor de inspiratie!

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)