Havermout met pompoen

Blokjes ongekookte pompoen over? Gebruik die dan de volgende ochtend voor je ontbijt en maak havermout met pompoen! Dit is namelijk een zalige combi en op deze manier heb je gelijk al een flinke portie groente binnen. Dat is nog eens slim ontbijten.

Wat je nodig hebt voor 1 flinke kom

 • 100 gr pompoen in kleine blokjes
 • 30 gr havermout
 • 200 ml (plantaardige) melk
 • 1 tl koek- en speculaaskruiden of kaneel
 • optioneel: (geroosterd) amandelschaafsel en ahornsiroop

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 15 minuten

 1. Zet de pompoenblokjes met een bodempje water op het vuur en kook ze in 8 – 10 minuten zacht. Dit kun je trouwens ook al de avond ervoor doen zodat het vast klaar staat. Giet af in een vergiet en prak daarna fijn.
 2. Meng de havermout met melk in een pannetje en breng aan de kook. Laat op laag vuur 2 minuten pruttelen en roer daarna de pompoen en koek- en speculaaskruiden erdoor. Laat nog 1 minuut pruttelen terwijl je blijft roeren.
 3. Serveer de havermout in een kom met amandelschaafsel en wellicht nog een klein scheutje ahornsiroop voor de liefhebbers (ik, zei de gek).

En, wat vinden jullie van deze combi in de ochtend?

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Havermout met pompoen”

 1. Ik ben gek op havermout en op pompoen. Toch heb ik ze nooit in die combinatie geprobeerd. Het klinkt wel erg lekker!

 2. Nooitbij stilgestaan. Goed idee! Heb nog blokjes in vriezer…. weer eens wat anders dan de reguliere bak havermout in de ochtend.

 3. Wat een lekker begin van de dag! Het ziet er fantastisch uit en ik ga het snel eens proberen. Thanks voor je post!

 4. hallo, geweldig recept. Ik neem de havermout altijd zoet, en wil hier vanaf. Dus gaat er vanaf morgen pompoen door de havermoutpap. Bedankt.

Reacties zijn gesloten.