Havermout met pompoen

Blokjes ongekookte pompoen over? Gebruik die dan de volgende ochtend voor je ontbijt en maak havermout met pompoen! Dit is namelijk een zalige combinatie en op deze manier heb je gelijk al een flinke portie groente binnen. Dat is nog eens slim ontbijten. Meer recepten met pompoen? Laat je hier …

Blokjes ongekookte pompoen over? Gebruik die dan de volgende ochtend voor je ontbijt en maak havermout met pompoen! Dit is namelijk een zalige combinatie en op deze manier heb je gelijk al een flinke portie groente binnen. Dat is nog eens slim ontbijten.

Meer recepten met pompoen? Laat je hier inspireren.

Wat je nodig hebt voor 1 flinke kom

  • 100 gr pompoen in kleine blokjes
  • 30 gr havermout
  • 200 ml (plantaardige) melk
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden of kaneel
  • optioneel: (geroosterd) amandelschaafsel en ahornsiroop

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 15 minuten

  1. Zet de pompoenblokjes met een bodempje water op het vuur en kook ze in 8 – 10 minuten zacht. Dit kun je trouwens ook al de avond ervoor doen zodat het vast klaar staat. Giet af in een vergiet en prak daarna fijn.
  2. Meng de havermout met melk in een pannetje en breng aan de kook. Laat op laag vuur 2 minuten pruttelen en roer daarna de pompoen en koek- en speculaaskruiden erdoor. Laat nog 1 minuut pruttelen terwijl je blijft roeren.
  3. Serveer de havermout in een kom met amandelschaafsel en wellicht nog een klein scheutje ahornsiroop voor de liefhebbers (ik, zei de gek).

Recept & fotografie: Francesca

Categorie├źn

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer