Havermout met sinaasappel, kruidnagel en cranberry

Dol op havermout ben ik in de herfst- en wintermaanden. En wie mij een beetje volgt op Instagram ziet tal van variaties op het havermoutthema voorbijkomen. Ik vind het een uitdaging om steeds weer nieuwe smaakcombinaties te bedenken en vandaag deel ik met jullie mijn havermout met sinaasappel, kruidnagel en cranberry. Heerlijk verwarmend voor dit seizoen.

En als toegift geef ik er ook nog een mini recept bij voor broodsoldaatjes van briochebrood. Heerlijk om erbij te serveren en zo maak je van je havermoutontbijt een meer luxe variant voor het weekend.

Wat je nodig hebt voor 2 personen als ontbijt

Voor de havermout:

  • 400 ml (plantaardige) melk
  • 80 gr havermout
  • 2 el gedroogde cranberry’s (of rozijnen)
  • 2 el sinaasappelsap
  • ½ tl sinaasappelrasp
  • ½ tl kruidnagelpoeder
  • ½ tl kardemompoeder
  • om te serveren: schijfjes verse sinaasappel en ahornsiroop

Voor de broodsoldaatjes:

  • 1 ei
  • 50 ml melk
  • 1 el rietsuiker
  • 1 tl kaneel
  • 2 dikke plakken briochebrood
  • boter

Wat je gaat doen voor de havermout met sinaasappel

Bereiding: 10 minuten

  1. Zet een pan op het vuur met 400 ml melk, de havermout, cranberry’s, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, kruidnagel en kardemom. Breng aan de kook, draai het vuur lager en laat een paar minuten pruttelen tot de havermout gaat indikken. Zet daarna het vuur uit.
  2. Serveer de havermout met schijfjes sinaasappel, een kannetje ahornsiroop en optioneel de onderstaande broodsoldaatjes.

Wat je gaat doen voor de broodsoldaatjes van briochebrood

Bereiding: 10 minuten

  1. Klop het ei los met 50 ml melk, de rietsuiker en kaneel. Snijd de plakken briochebrood in dikke repen en wentel ze door het beslag.
  2. Verhit een klontje boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de broodsoldaatjes rondom bruin en knapperig. Serveer bij de havermout met sinaasappel.

Bewaar dit recept op Pinterest

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar onderstaande foto dan op een van je Pinterest borden.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca