Samenwerking – De combinatie van bakken en braden doe ik het allerliefst in een gietijzeren pan. Eerst schroei ik het vlees dicht en daarna laat ik het op lagere temperatuur met de deksel op de pan rustig braden. Of ik voeg nog extra vocht toe. Zoals ik deed voor deze Hollandse gehaktballen met een heerlijke eigen jus! Ik kwam tot de ontdekking dat ik daar nog helemaal geen recept voor op mijn blog heb staan, terwijl ik er zo enorm van hou op z’n tijd.
Het lekkerste vind ik de gehaktballen zelfs een dag later. Tijdens de lunch op een broodje met wat grove, Groningse mosterd. Dan zit ik met een grote grijns te eten! Maar vlak na het bakken zijn ze natuurlijk ook heerlijk, het liefst eet ik ze dan in combinatie met een stamppot zoals deze hutspot met aardappel, peen en uien.
Bakken & braden in de BK Bourgogne braadpannen
Een van mijn favoriete pannen in de keuken is deze Bourgogne braadpan van BK. Verkrijgbaar in verschillende formaten (20, 24 en 28 cm) en de mooiste kleuren. Denk aan ‘dusky pink’, ‘chili red’ en de nieuwe mooie kleur ‘olive green’.
De pan is gemaakt van gietijzer en is heel duurzaam én multifunctioneel. Je kunt erin bakken en braden, langzaam stoven, soepen in maken, brood in bakken en ik gebruik ‘m zelfs als frituurpan. Uniek aan de Bourgogne braadpan is dat het deksel aan de binnenzijde is voorzien van druipringen, hierdoor wordt het kookvocht gelijkmatig over het gerecht verdeeld en blijft je gerecht mals tijdens het stoven.
De pan kan daarnaast op alle hittebronnen, ook in de oven en op de barbecue. Behandel ‘m met liefde en je hebt een levenslange grote vriend op je fornuis staan!
Mmm ze zien er heerlijk uit! Ik zou graag willen weten waarom je koolzaadolie gebruikt, en kan ik ook een andere olie gebruiken?
Ze zijn heerlijk. Ik heb ze gegeten met aardappel/koolraap koekjes.