I-Dock – Nieuwe thuishaven in Amsterdam

In Amsterdam West aan het water is een nieuwe hotspot geopend. Je kunt er naartoe fietsen, je auto makkelijk parkeren en zelfs je boot aanmeren en dat allemaal in het centrum. I-Dock is de naam: een restaurant, bar en een fenomenaal terras gelegen aan hun eigen haven. Recentelijk ging ik …

In Amsterdam West aan het water is een nieuwe hotspot geopend. Je kunt er naartoe fietsen, je auto makkelijk parkeren en zelfs je boot aanmeren en dat allemaal in het centrum. I-Dock is de naam: een restaurant, bar en een fenomenaal terras gelegen aan hun eigen haven.

Francesca Kookt_I-Dock Amsterdam_2

Recentelijk ging ik er eten met mijn foodiecollega’s en wij mochten als eerste kennismaken met de nieuwe kaart. Bij binnenkomst viel me op hoe ruimtelijk I-Dock is en hoe prachtig het is verbouwd. Dat mag ook wel na een paar jaar verbouwen en het resultaat mag er wezen. Aan de linkerzijde is er een bar met comfortabele banken. Aan de rechterzijde is het restaurant met enorm hoge plafonds en een open keuken. Overal kun je via grote raampartijen naar buiten kijken waarbij je uitkijkt op het terras en de haven van I-Dock. Ik kan me voorstellen dat het hier buiten in de zomer stampvol zal zijn, want het is een heerlijke plek.

Francesca Kookt_I-Dock Amsterdam_3

Aan de andere kant kijk je uit op de 1e verdieping (straatniveau) waar de ingang is van het Room Mate Aitana Hotel. Officieel geen familie van elkaar, maar wel zo verbouwd dat het hotel en I-Dock vloeiend in elkaar overlopen. Hotelgasten eten en drinken ook in I-Dock waardoor je een heel internationaal publiek krijgt zonder dat je het gevoel hebt dat je in een hotelbar zit. Het ziet er allemaal prachtig uit bij I-Dock, maar ik vond het ook immens waardoor je het gevoel van intimiteit kwijt bent. Alhoewel we aan tafel dat minder hadden doordat het licht zo is ingericht dat het meer sfeer brengt. Voor een avondje romantisch dineren zou ik niet naar I-Dock gaan, wel voor een gezellige avond met vrienden.

The food!

We kregen deze avond een fikse rondleiding door de nieuwe kaart en natuurlijk laat ik jullie daarvan meegenieten. Onder leiding van chef Wiljan Koopmans heeft I-Dock een  mediterraans georiënteerde kaart samengesteld met hapjes die je samen kunt delen. De koude ‘snacks to share’ en de warme ‘I-bites’. Maar je kunt er ook voor kiezen om een voorgerechtje en hoofdgerecht te nemen. Oftewel, je kunt alle kanten op. De prijzen van de hapjes varieren van 4 tot 18 euro.

Francesca Kookt_I-Dock Amsterdam_4

We starten het diner met een tafel vol antipasti, de ‘snacks to share’. Met gemarineerde groenten, gerookte rib-eye op crostini’s, zelfgemaakte groente bitterballen met geitenyoghurt hangop, olijven en gekonfijte kwartel met honing en mint. De kwartel was hemels lekker en ik werd ook heel gelukkig van de rib-eye. De rest van de hapjes waren verder niet heel uitgesproken, maar wel lekker en goed op smaak.

Francesca Kookt_I-Dock Amsterdam_5

Tijdens de 2e gang kregen we de chef’s signature dish. Een lauwwarme salade van aardappel, bloemkool, oesters, warme mayonaise en Aquitaine kaviaar. Helaas, dit was geen gerechtje voor mij. De smaak van de oester overheerste en dat was het enige wat ik nog proefde. Terwijl ik wel een pure oester liefhebber ben, maar blijkbaar vinden mijn smaakpapillen het niets in combinatie met mayonaise.

Maar gelukkig, daarna kwam de tarte tatin met rode biet, hangop van boeren yoghurt, honing en sinaasappel. Alles klopte, wat een heerlijk gerecht.

Francesca Kookt_I-Dock Amsterdam_6

Als hoofd kregen we langzaam gegaarde lende van het Simmentaler rund met paddenstoeltjes en gort. De lende was perfect gegaard en een prachtig stukje vlees. Wat lastig te eten met een bot mes, maar dat zijn de schoonheidsfoutjes na een opening. Ik ga ervan uit dat er nu steakmessen voorradig zijn. Als geheel combineerden de smaken en texturen zeer goed. Ik vond het alleen wel echt een herfstgerecht en minder geschikt voor een kaart in het voorjaar. Maar wie ben ik om daar over te zeuren, want ik heb het met liefde opgegeten.

Dan het dessert. Wat werden we verwend met een proeverij van alle desserts! De gemarineerde citrus met sinaasappel-kruidnagel sorbet, de sorbet van citroen met extra vergine olijfolie en de chocolade mousse sprongen er voor mij echt uit.

Francesca’s eindoordeel

I-Dock is een prachtige zaak, ruim opgezet, mooi verbouwd, met goede service en prijs-kwaliteitverhouding. Een aanwinst voor Amsterdam West, zeker als de zon schijnt. Je kunt er lekker eten. Niet te complex, met veel keuze en leuk om samen hapjes te delen. Ik zou er na mijn werk heen gaan voor een hapje, buiten lunchen als de zon schijnt of gezellig borrelen met vrienden. Dat is het leuke van I-Dock, met elke mood voel je je er thuis.

Francesca Kookt_I-Dock Amsterdam_7

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer