Côte de Boeuf uit de oven met kruidenolie

Côte de Boeuf is voor een echte vleesliefhebber als ik een waar feest. Dit is toch wel ongeveer het mooiste stuk vlees waarmee je kunt werken en het is verrassend makkelijk klaar te maken thuis. En dan kook ik het liefste met vlees van Piet. De roodbonte koeien van Piet …

Côte de Boeuf is voor een echte vleesliefhebber als ik een waar feest. Dit is toch wel ongeveer het mooiste stuk vlees waarmee je kunt werken en het is verrassend makkelijk klaar te maken thuis. En dan kook ik het liefste met vlees van Piet. De roodbonte koeien van Piet van den Berg grazen bij ons om de hoek, in Berkel en Rodenrijs en zijn denk ik de meest verwende koeien van Nederland. En dat zorgt voor prachtige kwaliteit vlees waar ik graag even voor om rij.

Wat is Côte de Boeuf?

Côte de Boeuf is het stuk vlees wat aan de voorkant van de rug zit, bij de ribben. Het is erg zacht en mals vlees, omdat de koe op de rug minder gespierd is. Door het randje vet wat nog aan de Côte de Boeuf zit, is het heerlijk vol van smaak. Het vlees lijkt veel op de ribeye, maar het grote verschil is dat bij Côte de Boeuf het ribstuk er nog aan zit. Welk vlees lekkerder is, laat ik in het midden. Dat mag je zelf uitproberen. Voor dit recept ga ik in ieder geval aan de slag met een geweldig stuk Côte de Boeuf!

Wat je nodig hebt voor 6 personen:
Een heel mooi stuk Côte de Boeuf van 750 gram
1dl olijfolie extra vergine
2 tenen knoflook
4 takjes rozemarijn
4 takjes salie
zeezout
versgemalen zwarte peper
roomboter

Wat je gaat doen voor deze Côte de Boeuf:
Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is voordat je het gaat bereiden. Verwarm de oven voor op 150 graden.

Doe de knoflook, rozemarijn blaadjes, salie blaadjes en olijfolie in de keukenmachine en maal deze fijn tot een kruidenolie. Breng op smaak met peper en zout.

Neem een grote braadpan en verhit hier 2 eetlepels roomboter in. Bak het stuk Côte de Boeuf rondom aan totdat het vlees een mooie goudbruine kleur heeft.

Leg het stuk vlees in een braadslee en giet hier de kruidenolie overheen. Zorg dat het vlees helemaal bedekt is met de olie, smeer het helemaal in met je handen. Zet het vlees 15 minuten in de voorverwarmde oven, dan wordt het prachtig rosé gegaard.  Wil je de kerntemperatuur goed checken, maak dan gebruik van een vleesthermometer. Haal het vlees daarna eruit en laat het circa 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Snijd het vlees in mooie plakken en serveer. Lekker met Toscaanse frietjes en een salade van radicchio en rucola.

cote de boeuf

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer